Hyppää pääsisältöön

YleX:llä uusi musiikkiohjelma Yeboyah, Renaz ja Wekesa – Uusimmat rytmit

Musiikkiohjelman ytimessä soi hip hop, r’n’b, dancehall ja afrobeat. Ohjelma starttaa tiistai-illoissa 1. lokakuuta. Matti 8 ja Sonny – Uuden bassomusiikin show siirtyy YleX:n lauantai-iltoihin.

Otsikkokuva: YleX Tiedottaa
Otsikkokuva: YleX Tiedottaa

YleX:llä soi joka ilta klo 20–22 uuteen musiikkiin keskittyneitä erikoisohjelmia. Nyt tätä kattausta tulee vahvistamaan kolmikko, joka on ravistellut suomalaista musiikkiskeneä muusikoina, mielipidevaikuttajina ja toimittajina:


Yeboyah, Renaz ja Wekesa tarjoaa kuulijoille uusimmat rytmit.

Tutustu uusiin juontajiin alta!

Yeboyah

Ohjelman musiikkikattaus yhdistelee genrejä hiphopista dancehalliin, r’n’b’stä, afrobeatiin. Jokainen jäsen on asiantuntija omassa alueessaan.

Yeboyah eli Rebekka Kuukka on artisti, DJ, kulttuurivaikuttaja ja edelläkävijä, jonka tapa tehdä asioita tuo räppiskeneen iloa ja leikkisyyttä. Juontajaparit kuvailevat räppäriä luonnonlapsena, joka on todellinen yksisarvinen.

– Olen utelias seikkailija, joka rakastaa pohtia elämän suuria ja pienempiäkin kysymyksiä. Tykkään pitää hauskaa enkä pelkää käyttää ääntäni, Yeboyah sanoo.

D.R.E.A.M.G.I.R.L.S. -show'ssakin esiintynyt räppäri julkaisi kesällä Elovena-EP:n, joka herättänyt keskustelua ja kyseenalaistanut yksipuolista Suomi-kuvaa.

Renaz

Renaz Ebrahimi on pitkän linjan toimittaja, joka on vaikuttanut aikaisemmin YleX:n, Yle Kioskin, Bassoradion ja Radio Helsingin riveissä. Renazin perustama media-alusta Random Life on ollut etulinjassa lisäämässä moninaista representaatiota suomalaiselle mediakentälle.

Omaehtoisena ja tinkimättömänä toimittajana tunnettu Renaz ei pelkää haastaa räpin kangistuneita normeja ja kysyä vaikeitakin kysymyksiä isoilta tekijöiltä.

– Lähden keskusteluihin sillä asenteella, että tahdon ymmärtää ja oppia. Hyvän musiikin kautta päästään kiinnostaviin ja tärkeisiin aiheisiin syvälle, Renaz sanoo.

Wekesa

Sophia Wekesa on intohimoinen musiikin rakastaja, joka on DJ:nä esiintynyt muun muassa Flow'n ja Ruisrockin lavoilla. Wekesa on aikaisemmin luotsannut omalla nimellään dancehalliin erikoistunutta musiikkiohjelmaa sekä Tyttöjen talossa -ohjelmaa Radio Helsingissä.

Wekesa on tanssinut 6-vuotiaasta saakka ja kuuntelee siksi myös DJ:nä musiikkia kehonsa kautta.

– Jos musiikki tuntuu hyvältä kropassa, se on hyvää, Wekesa sanoo.

Yeboyah, Renaz ja Wekesa -ohjelman perusarvona kuuluu intersektionaalinen feminismi. Kolmikko tunnetaan ennakkoon Mellow Yellow -kollektiivista, jonka järjestämissä bileissä on turvallisempaa grindata.

– Turvallisemman tilan bileet tarkoittavat sitä, että me DJ:nä otetaan mikki ja kerrotaan, että täällä on nollatoleranssi syrjinnälle ja häirinnälle, Renaz sanoo.

– Olemme huomanneet, että sen jälkeen ihmiset tanssivat vielä vapaammin, koska he luottavat siihen, että esimerkiksi homo- ja transfobiaan, rasismiin ja ableismiin puututaan, Wekesa jatkaa.

Nyt Yeboyah, Renaz ja Wekesa kutsuvat koko Suomen mukaan näihin bileisiin YleX:n tiistai-illoissa kello 20–22 ja tietenkin Yle Areenassa.

Sonnyn ja Matti 8:n luotsaama Uuden bassomusiikin show siirtyy lauantai-iltoihin, jolloin parhaat bileet kuullaan kello 20–22.

Paras tarjonta musiikin erikoisohjelmia YleX:llä

Yeboyah, Renaz ja Wekesa vahvistaa uusimmilla rytmeillään YleX:n monipuolista musiikkitarjontaa. Yhteensä YleX:llä voi kuunnella 11:tä eri musiikkiohjelmaa.

Uuden musiikin X – Ida Karimaa ja Jani Kareinen: Vuoden musiikkitoimittajaksi valittu Ida Karimaa ja YleX Throwbackista tuttu Jani Kareinen tarjoilevat joka arkipäivä kaksituntisen annoksen kiinnostavimpia uutuuksia.

Uuden musiikin viikko: Aina lauantaisin kuluneen viikon paketoi YleX Music -Youtube-kanavan Katri Norrlin.

Miikka Koivisto: Maanantaisin Ruusuista ja Disco Ensemblesta tuttu Miikka Koivisto perehdyttää maanantaisin kuuntelijat uuden vaihtoehtomusiikin maailman.

Rony Rex: Keskiviikkoisin uuden sukupolven DJ-lahjakkuus Rony Rex soittaa uusinta konemusiikkia.

Teppo Vapaus: Torstaisin kirjailija-muusikko Teppo Vapaus tarjoilee rock-maailman tuoreimmat ja kiinnostavimmat uutuudet.

YleX Throwback – Jani Kareinen: Perjantai-iltoina Jani Kareinen tekee nostalgiamatkan 2000-luvun mehevimpiin hitteihin YleX Throwback -ohjelmassa.

Uuden tanssimusiikin lista: Suomen johtava konemusiikkivaikuttaja DJ Orion aloittaa viikonlopun bileet Uuden tanssimusiikin listalla.

DJ Orion: Uuden tanssimusiikin listan perään DJ Orion heittää lisää löylyä tuoreimpien klubiraitojen ohjelmallaan.

Lyömättömät: Lauantaisin Solonen, Kosola ja Xmies viihdyttävät Suomen parhaan freestylen parissa.

Matti 8 ja Sonny: Lauantai-iltojen parhaat bileet järjestää lauantai-iltoihin siirtynyt Matti 8 ja Sonny uuden bassomusiikin ohjelmallaan.

YleX:n musiikin erikoisohjelmat ovat kokonaisuudessaan kuunneltavissa jälkikäteen 12 kuukauden ajan.

YleX:n musiikkiohjelmat.
11 musiikin erikoisohjelmaa ja 32 tuntia musiikkiohjelmia YleX:llä joka viikko! YleX:n musiikkiohjelmat. Kuva: Niko Sveins / YleX YleX