Hyppää pääsisältöön

Itse asiassa kuultuna: Neil Hardwick – suomalaisuuden ytimessä

Neil Hardwick puhuu politiikasta, älykkyydestä, hauskuuttamisen vakavuudesta, Suomesta ja suomalaisista.
Neil Hardwick kertoo Itse asiassa kuultuna -ohjelmassa elämästään ja urastaan. Neil Hardwick puhuu politiikasta, älykkyydestä, hauskuuttamisen vakavuudesta, Suomesta ja suomalaisista. Kuva: Jukka Lintinen / Yle Kuvapalvelu Neil Hardwick,Itse asiassa kuultuna: Neil Hardwick

TV1 sunnuntaina 19.1.2020 klo 8.05 - 9.00, Areenassa

Brittiläissyntyinen ohjaaja, käsikirjoittaja ja kirjailija Neil Hardwick on nähnyt suomalaisuuden ytimeen. Hänet tunnetaan television klassikoiksi kasvaneista suosikkisarjoista kuten Tankki täyteen ja Reinikainen.

Suomeen vuonna 1969 muuttanut Hardwick nähtiin ensimmäisen kerran Suomen televisiossa vuonna 1975, jolloin hän käsikirjoitti ja näytteli poliisia kieliopetusohjelmassa Hello Hello Hello. Sen jälkeen menestys seurasi toistaan: Kielipuoli potilas, Parempi myöhään, Musta tuntuu, Sisko ja sen veli, Pakanamaan kartta.

Hardwick on juontanut muun muassa ohjelmia Hardwick, Yksi kuva sekä Hyvät pahat ja rumat. Hän ehti toimia 1990-luvun puolivälissä lyhyen aikaa elokuvataiteen laitoksen professorina taideteollisessa korkeakoulussa.

Suomen ja suomalaisuuden terävä havainnoitsija on myös tunnettu ja tunnustettu teatteriohjaaja, erityisesti farssien tekijä, joita hän on ohjannut pääosin Helsingin kaupunginteatterissa. Vuonna 2010 hän ohjasi ensimmäisen elokuvansa Jos rakastat.

Hardwick on palkittu muun muassa Pro Finlandialla, valtion elokuvataiteen palkinnolla, lehdistöpalkinnolla Montreux`n tv-festivaaleilla ja lukuisilla Venloilla.

Itse asiassa kuultuna -ohjelmassa Neil Hardwickia haastattelee toimittaja Juho-Pekka Rantala. Luvassa on puhetta politiikasta, älykkyydestä, hauskuuttamisen vakavuudesta sekä Suomesta ja suomalaisista.

Tuotanto: Yle, 2019. Haastattelu on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2019.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.