Tarte flambée muistuttaa pizzaa, mutta siinä on rapeampi pohja, jota ei tarvitse kohottaa. Se on peräisin Ranskan Alsacesta, ja sen täytteenä on perinteisesti sianlihaa ja sipulia.
Taikina
Ainekset, 4 hlö:
- 5 dl luomuvehnäjauhoja
- 2 maustemitallista suolaa
- 2 dl vettä
- 3 rkl oliiviöljyä
Tee näin:
- Sekoita kaikki ainekset keskenään notkeaksi taikinaksi.
- Vaivaa vielä 5 minuuttia ja anna taikinan sitten levätä.
Täyte
Ainekset, 4 hlö:
- 2 dl ranskankermaa
- 4–6 keltajuurta viipaloituina
- 1 nippu lehtikaalia
- 100 g camembertia (mieluiten vuohenmaidosta valmistettua)
- 1 pala pecorinoa hienoksi raastettuna
Tee näin:
- Jaa taikina neljään osaan ja kaulitse ne ohuiksi pizzapohjiksi.
- Levitä pohjille ranskankerma, keltajuuriviipaleet ja lehtikaalin lehdet.
- Murustele pinnalle camembert.
- Paista pizzoja 250-asteisessa uunissa 7–12 minuuttia, kunnes ne ovat kullankeltaisia.
- Ripota pinnalle pecorinoraaste, salaatinkastikkeella maustettua keltajuurinauhaa ja nuoria salaatinlehtiä, jos niitä kasvaa kasvimaallasi.