Hyppää pääsisältöön

Tarte flambée – pizzaillan uudistaja ranskankermalla ja valkohomejuustolla

Paistettu tarte flambée työpöydällä
Paistettu tarte flambée työpöydällä Kuva: Carina Ahlskog/YLE Strömsö (tv-ohjelma),Anders Samuelsson,pizzat,Juurikkaat,lehtikaali (kaali),kasvisruoat,tarte flambée

Tarte flambée muistuttaa pizzaa, mutta siinä on rapeampi pohja, jota ei tarvitse kohottaa. Se on peräisin Ranskan Alsacesta, ja sen täytteenä on perinteisesti sianlihaa ja sipulia.

Taikina

Ainekset, 4 hlö:

  • 5 dl luomuvehnäjauhoja
  • 2 maustemitallista suolaa
  • 2 dl vettä
  • 3 rkl oliiviöljyä

Tee näin:

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään notkeaksi taikinaksi.
  2. Vaivaa vielä 5 minuuttia ja anna taikinan sitten levätä.

Täyte

Ainekset, 4 hlö:

  • 2 dl ranskankermaa
  • 4–6 keltajuurta viipaloituina
  • 1 nippu lehtikaalia
  • 100 g camembertia (mieluiten vuohenmaidosta valmistettua)
  • 1 pala pecorinoa hienoksi raastettuna

Tee näin:

  1. Jaa taikina neljään osaan ja kaulitse ne ohuiksi pizzapohjiksi.
  2. Ohuita keltajuures siivuja lasisessa kulhossa työpöydällä
    Ohuita keltajuures siivuja lasisessa kulhossa työpöydällä Kuva: Carina Ahlskog/YLE Juurikkaat,ruokaohjeet,Strömsö (tv-ohjelma)
  3. Levitä pohjille ranskankerma, keltajuuriviipaleet ja lehtikaalin lehdet.
  4. Murustele pinnalle camembert.
  5. Paista pizzoja 250-asteisessa uunissa 7–12 minuuttia, kunnes ne ovat kullankeltaisia.
  6. Juuressorvi ja sorvattu keltajuurikas työpöydällä
    Juuressorvi ja sorvattu keltajuurikas työpöydällä Kuva: Carina Ahlskog/YLE Juurikkaat,ruokaohjeet,Strömsö (tv-ohjelma)
  7. Ripota pinnalle pecorinoraaste, salaatinkastikkeella maustettua keltajuurinauhaa ja nuoria salaatinlehtiä, jos niitä kasvaa kasvimaallasi.
  8. Paistettu tarte flambée lautasella
    Paistettu tarte flambée lautasella Kuva: Carina Ahlskog/YLE tarte flambée,pizzat,Strömsö (tv-ohjelma),ruokaohjeet
Kommentit

Strömsö

Ruudussa

Strömsö Instagramissa