Hyppää pääsisältöön

Strömsö toteaa, että maamme on täynnä kesärakentajia – katso kaikki "Minun kesäprojektini"-kuvat tästä

Fyra personer framför en lekstuga
Fyra personer framför en lekstuga Kuva: YLE/Susanna Ström-Wilkinson Strömsö,rakennushankkeet

Strömsöhön tuli kesän aikana kuvia suurista ja pienistä rakennusprojekteista, koirankopeista ja kukkatelineistä terasseihin ja taloihin.

Lähes sata kesärakentajaa osallistui Strömsön tempaukseen "Minun kesäprojektini", joka käynnistyi kesäkuussa. Nyt olemme koonneet kuvat kuvagalleriaan, joka on artikkelin lopussa.

Mikään ei ole niin hauskaa kuin nähdä, mitä muut ovat rakentaneet― Jim

Sanoista teoiksi! Kahtena päivänä elokuun lopussa Jim ja Elin lähtivät ympäri Pohjanmaata retkelle, joka ulottui Kokkolasta pohjoisessa Närpiöön etelässä, katselemaan kesärakennelmia.

Päivä 1: Pietarsaari - Kruunupyy - Sokoja

Åsa Björk esitteli perheen leikkimökin pihapiirissä Sokojassa. Kun lapset lopettivat leikkinsä siellä, hän teki siitä lepohuoneen itselleen. Nyt lapsetkin ovat taas innostuneet vanhasta leikkimökistään.

Ove Sjölind on rakentanut ulkokylpyammeen, jonka voi lämmittää sekä aurinkoenergialla että kaasulla. Elin kokeili ja havaitsi sen hyväksi.

Roy Pettersen, joka on kivenhakkaajasukua Norjan Altasta, rakensi grillipaikan liuskekivestä Pietarsaaressa, ja sieltä matka alkoi.

Päivä 2: Tuovila - Närpiö - Purola

Toinen retkipäivä alkoi Peter Rönnin luota. Hän kyllästyi varastoimaan polttopuita pressujen alla ja rakensi puuvajan kuormalavoista.

Enlundit Närpiössä tarjosivat kahvit uudessa huvimajassaan, ja Strömsön oma valokuvaaja Esa Saari esitteli punaisen avaruusraketin, jonka on rakentanut lapsenlapselleen Viljolle.

Kaikkien ”Minun kesäprojektini” -tempaukseen kuvia lähettäneiden kesken olemme arponeet strömsö-kasseja. Arpa suosi seuraavia:
Hilkka Kortelainen, Puumala
Clas-Eirik ja Martin Stotte, Nedervetil
Lars Weckström, Borgå
Siv Enqvist, Lappträsk
Harri Mäkitalo, Riihimäki

Kommentit