Hyppää pääsisältöön

Australialaiset nukkuu naamat alaspäin

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko
Itsen kuva päästä Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko Kuva: Yle / Annukka Palmén-Väisänen ajatusten miljoonalaatikko

Australialaiset nukkuu naamat alaspäin

..sekä muita luonnon ihmeitä, ynnä luonnonlaki jota vastustan ankarasti!

Luulisi, että jos vain nukkuu naama alaspäin, niin tulee väistämättä kuuma, kun oma hengityksensä tyynyä vastaan kuumentaa hänen naaman. Mutta!

Jos kuvitellaan katsovansa maapalloa sivusta, niin australialaiset kyllä nukkuu naama alaspäin, mutta ei silti niillä kuumene naama, kerta on tyyny niskan takana heillä.

Mutta tosiaan laajassa maapallokuvassa näkyisi, että Australiassa nukkujien nenät sojottaa maapallosta alaspäin, kun taas meillä normaaleissa, kunnon maissa sojottaa nenät ylöspäin nukkuvilla.

Kolmimetrinen bengalintiikeri olisi ihana lemmikki, paitsi se huono puoli on siinä, ettei se osaa kehrätä, ja että sen kieli on hirmu hiekkapaperinkarkea kuin hirmu karkea hiekkapaperi.

Silti olisi mukavaa sadepäivänä köllötellä sen lämpimän bengalintiikerin vieressa ja lukea kirjaa silmillä. Paitsi että se voisi syödä itsen mahaan. = Lorun loppu!

Ahvenella on tosi pehmeä se mahapuoli. Mutta ihmisellä pehmeintä on olkavarren allit.

Pohjois-Karjalan ensimmäinen sanomalehti, Karjalatar, alkoi ilmestyä vuonna 1874 ― kaksi vuotta ennen Heikki-ukkini syntymää. Ennen!!

Rokotiililla ei ole huulia. Ja vain mäyräkoiranlyhyet jalat ja kädet on sillä. Mutta silti se on onnellinen. = Että mitäpä tässä.

Jos on portaita alas päin tullessa salakavalasti muita yhtään korkeampi se alin porras, niin maahan astuessa notkahtaa polvi ilkeästi taaksepäin. Tai jos ei polvi, niin selkä. Tähtiä vain näkyy ja kirottaa. Se on luonnon laki.

Jos heikottaa päästä, niin näkyy tähtiä, vaikka ei olisi juntkahtanut polvi portaissa. Silloin pitää ainakin tämän juoda, ja syödä suolaa. (Jos on helle.) Mutta ei kannattaisi juoda omaa virtsaa eikä merivettä, sanoi lääkäri.

Kaikkea vain aina uppopaistetaan tai friteerataan. Miksei ole tavallista kalaa ja kanaa. Olisi vain!

Jos rakennettaisiin Belgialle katto, niin säästyisivät sateelta siellä. Mutta tulisi pimeää kuin pers kuin sydessä ja savessa. Ja jos tulisi lunta, niin romahtaisi se Belgian katto ja kaikki hamat belgialaiset litistyisivät ja pursottuisivat kuin torakat. Voi sentään.

Naisten lehdissä on mielenkiintoisempia juttuja kuin monissa miesten lehdissä. Paitsi joissakin miesten teknisissä lehdissä.

Esim. ihmisen mielestä ja luuloista ja muista mielensä harmeista tehtyjä kirjoituksia on hyvin kiinnostavia naisten lehdissä.

Vaikka luulisi, että on vain huuhaasta, ja kaiken maailman jonninjoutavasta pipertämisestä jaarittelua naisten lehdissä, niin on siis järkeviäkin joskus niissä. Ja se on minusta hyvä.

Kun, vaikka ei naiset niistä ehkä niin älyäisikään, niin aina joku mieskin lukee sellaista, parturissa, tai muuten salaa. Ja taas viisastuu hän!

Jos on kusiset paikat, niin voi miettiä, mitä Batman tekisi.

Hirville laitetaan kuulemma nuolukiviä. Mutta millaisia kylttejä pitää laittaa, että hirvet tietävät mennä nuolemaan niitä?

Hirven kieli kai paksunee liikaa ajan mittaan, jos ei se nuole kiveä. Muuten on lopulta suu liian täynnä kieltä ja = kuolo!!

Jonninjoutava keksintö koko kolesteroli. Vain harmea tälle siitäkin.

Pussipiru on tasmanialainen eläin. (Eii siis tarkoita linja-auton kuljettajaa sen nimi.)

Veden valumajälki muodostaa pihan asfalttiin aavemaisesti hymyilevän tikku-ukon joka näyttää katsovan kuvan oikeassa alareunassa olevaa viemäriaukon rautakantta. Yliluonnollinen kokemus on se!
Aavemais-hymy sillä! Veden valumajälki muodostaa pihan asfalttiin aavemaisesti hymyilevän tikku-ukon joka näyttää katsovan kuvan oikeassa alareunassa olevaa viemäriaukon rautakantta. Yliluonnollinen kokemus on se! Kuva: MK MMXIX asfaltti,viemäriverkot,ihmishahmo,ilta,piha,kuvio,vesi,Valunta,Jälki

Joskus näkee ovelia luonnossa. Niinkuin esmes voi näyttää asfalttipihan vesivalumajälki kalliopiirros-ukolta joka katselee viemärin kantta. Ja kaamea hymynvire hänen morbiideilla kasvoilla. Vähän samanlainen kuin luu-rangoilla. (Ks. jutun kuva.)

Jos olisi hyvä puku ja siistit kengät, päällyspalttoo, sateenvarjo ja hieno hattu, niin voisi mennä Turkuun.

Mutta ei sinne rönttäkamppeissa ilkeä mennä.

Johonkin pienempään kirkonkylään tai resuiseen pitäjään kannattaa suunnata, jos on yllä vain  » kalahousut » ja linttaan astutut, likaiset lenkkikengät ja silmäpakoinen villapuseronräähkä. Ja tukka rehottaa miten sattuu, ja parta on räässä, silmä mustana ja kännissä vielä!

Toivoo:

« Yksi monten puolesta »

P.S. Vaikka luulisi joku, että on väkisin väännettyä pakkopullaa jokin.
Niin ei välttämättä ole! (Voi vain tuntua siltä, siitä.)

Kommentit
  • Tyhmä jo pienenä

    Toistuvan yksinkertaisuutensa lamentaatioasialla on Kajo.

    "Jos ei lasketa sitä, että aikuisessa ihmisessä on lihaa ja luuta enemmän kuin lapsessa, ja laajempi nahka-osa hänellä kuin silkohapsena oli, niin melko vähän muuttuu ihminen elämänsä aikana..."

  • Vaatimaton kertomus ulkoa sisälle tulosta

    Muudan nostalgis-tyypillinen talvi-iltahetki kouluikäisenä.

    "Minulla ei ole sanoja, kypsyyttä vielä valmiiksi ajatella, mitä vuosia myöhemmin, valoja ja maisemaa muistellessani mietin: hämärä, pimenevä maalaismaisema, ja yksinäinen pihavalo - surullisin maisema mitä voi olla, ja samalla se valo niin lohdullinen, yksinäiselle leikkijälle. Kaikki toivo siinä yhdessä valopisteessä..."

Uusimmat sisällöt - Näkökulmat