Hyppää pääsisältöön

En vegetarisk gazpacho i glas. Bilden har kort skärpedjup men i bakgrunden kan man skönja en gurka och en citron. Högst uppe i höger hörn finns Vegval/Vegevalintas logotyp.




En vegetarisk gazpacho i glas. Bilden har kort skärpedjup men i bakgrunden kan man skönja en gurka och en citron. Högst uppe i höger hörn finns Vegval/Vegevalintas logotyp.
kasvisruoat

Gazpacho – herkullinen espanjalainen kasviskeitto

Tämä keitto on kertakaikkisen maukas. Jos satsi on liian iso kerralla syötäväksi säilyy keitto jääkaapissa muutaman päivän, mutta sen voi myös pakastaa.

Ohje on keittokirjasta jonka ostin Espanjassa ja jonka mukaan tämä nimenomainen gazpacho tulee Andalusiasta. Keitto on loistava tapa hyödyntää kulahtaneet tomaatit. Voit myös kuoria ja pakastaa hienonnetut tomaatit myöhempää käyttöä varten.

Harriet Tuominen

Ainekset

  • 1 kg suuria kypsiä tomaatteja
  • 2 leipäviipaletta, täysjyväleipää (säilytä reunat!)
  • 1 vihreä paprika
  • 1/2 kurkkua
  • 1/2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl suolaa
  • ¼-½ tl jauhettua juustokuminaa (tai reilummin maun mukaan)
  • 5 rkl etikkaa tai sitruunamehua
  • 1/4 - 1/2 l vettä

Tee näin

  1. Liota leipä vähässä vedessä.
  2. Huuhtele tomaatit, leikkaa ristikko pintaan ja käytä muutama sekunti kiehuvassa vedessä, jotta kuori irtoaa helposti. Kuori ja leikkaa tomaatit paloiksi.
  3. Paloittele myös paprika, kurkku ja sipuli.
  4. Puserra ylimääräinen vesi liotetusta leivästä. Hienonna leipä monitoimikoneessa karkeaksi seokseksi.
  5. Lisää suola, jauhettu juustokumina, öljy ja etikka. Pyöräytä monitoimikoneessa niin, että kaikki sekoittuu. Saatat joutua ajamaan ainekset kahdessa erässä monitoimikoneen koosta riippuen.
  6. Tarkista maku, juustokuminaa saa olla reippaasti!

Jos pitää ohuemmasta keitosta, voi toki lisätä vettä. Anna jäähtyä muutama tunti ennen tarjoilua.

Lisukkeena voit tarjota pilkottua tomaattia ja kurkkua sekä pippuria, paahdettuja leipäkuutioita ja paljon muuta. Keiton voi toki tarjota myös sellaisenaan.

Oliko tämä mielestäsi hyvä vegeresepti? Anna arviosi tai katso mitä muut olivat mieltä: