Hyppää pääsisältöön

vegetarisk måltid på grått fat med en vattenstämpel.




vegetarisk måltid på grått fat med en vattenstämpel.
Strömsö (saari)

Rapeat siemenpaneroidut sienipihvit vihersalaatilla

Satokauden raaka-aine yhdistettynä erittäin mielenkiintoiseen tulevaisuuden satokasviin hamppuun, josta tulee makuvälittäjä tässä herkullisessa sieniateriassa. Tässä vaihtelua sienirepertoaariin!

Anders Samuelsson

Ainekset

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 purjo, hienonnettuna
  • 300 g sieniä (esim. metsäsieniä / siitake / portobello) hienonnettuna
  • 1 ruukku/nippu tilliä, hienonnettuna
  • 1 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl kasvipohjaista maitoa
  • 1 dl Manchego-juustoa raastettu
  • Suolaa ja pippuria

Leivitykseen:

  • 2 munaa, kevyesti vispattuna
  • 1,5 dl hampunsiemeniä ja seesaminsiemeniä karkeasti murskattuina

Tee näin

  1. Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipuli ja sienet noin 5 min. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Lisää voi, anna sulaa ja lisää jauhot ja lopuksi kasvipohjainen maito hyvin sekoittaen, kunnes kastike paksuuntuu.
  3. Sekoita joukkoon juustoraaste, tilli ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kulhoon ja jäähdytä.
  4. Muovaa pieniksi pihveiksi ja kasta munaseokseen. Leivitä hampun- ja seesaminsiemenillä ja paista keskilämmöllä.

Maustettu jogurtti

  • 1 sitruuna, mehu ja kuoriraaste
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 1/2 dl tahinia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa ja pippuria

Tarjoa runsaan vihreän salaatin kera.

Vihje! Saat salaattiin enemmän rakennetta höyläämällä ohuesti joukkoon esimerkiksi punajuurta, porkkanaa tai fenkolia.

Oliko tämä mielestäsi hyvä vegeresepti? Anna arviosi tai katso mitä muut olivat mieltä: