Hyppää pääsisältöön

Salaisuuksien kesä – brittidraamasarja perheestä keskellä kylmän sodan jännitteitä

Brittidraama kuvaa liikemiehen ja keksijän perheen elämää keskellä kylmää sotaa.
Liikemies ja keksijä Samuel Petrukhin (Toby Stephens, oik.), Miriam-vaimo (Lucy Cohu) ja Sasha-poika (Toby Woolf). Brittidraama kuvaa liikemiehen ja keksijän perheen elämää keskellä kylmää sotaa. Kuva: Ollie Upton / BBC Yle TV1,Summer of Rockets,Lucy Cohu,Toby Stephens,Salaisuuksien kesä

TV1 tiistaisin 1.10. - 5.11.2019 klo 19.00 - 20.00, Areenassa

Pelko ja epäluulo kaikkea vierasta kohtaa leimasivat kylmän sodan aikakautta. Kuinka kaoottinen maailmantilanne ydinpommiuhkineen ja avaruudenvalloituksineen heijastui yhden erityisen brittiperheen arkeen?

Palkitun ohjaajan ja käsikirjoittajan Stephen Poliakoffin uusi, osin omaelämänkerrallinen draamasarja Salaisuuksien kesä (12) sijoittuu Britanniaan, vuoteen 1958.

Brittidraama kuvaa liikemiehen ja keksijän perheen elämää keskellä kylmää sotaa.
Kathleen Shaw (Keeley Hawes) ja Samuel Petrukhin (Toby Stephens). Brittidraama kuvaa liikemiehen ja keksijän perheen elämää keskellä kylmää sotaa. Kuva: Copyright: Little Island Productions Yle TV1,Summer of Rockets,Toby Stephens,Keeley Hawes,Salaisuuksien kesä
Brittidraama kuvaa liikemiehen ja keksijän perheen elämää keskellä kylmää sotaa.
Hannah Petrukhin (Lily Sacofsky). Brittidraama kuvaa liikemiehen ja keksijän perheen elämää keskellä kylmää sotaa. Kuva: Little Island Productions/BBC Yle TV1,Summer of Rockets,Salaisuuksien kesä
Brittidraama kuvaa liikemiehen ja keksijän perheen elämää keskellä kylmää sotaa.
Courtney Johnson (Gary Beadle, vas.) ja Samuel Petrukhin (Toby Stephens). Brittidraama kuvaa liikemiehen ja keksijän perheen elämää keskellä kylmää sotaa. Kuva: Ollie Upton / BBC Yle TV1,Summer of Rockets,Toby Stephens,Gary Beadle,Salaisuuksien kesä

Draamasarjan päähenkilönä on venäjänjuutalainen emigrantti, yritteliäs keksijä ja liikemies Samuel Petrukhin (Toby Stephens, Kotiopettajattaren romaani), joka valmistaa kuulokojeita. Asiakkaanaan hänellä on entinen pääministeri Winston Churchill.

Nyt miehellä on käsissään uusi keksintö! Liiketoimien tiellä on kuitenkin suuria esteitä.

Sarjassa seurataan Samuelin, hänen Miriam-vaimonsa (Lucy Cohu, Aina kolmanteen polveen), Hannah-tyttären (Lily Sacofsky) ja Sasha-pojan (Toby Woolf) elämää. Energinen isä on päättänyt, että hänen nuori perheensä sulautuu parhaalla mahdollisella tavalla englantilaiseen yhteiskuntaan.

Petrukhin onkin innoissaan, kun pääsee seurapiireihin ja tutustuu sydämelliseen Kathleen Shawiin (Keeley Hawes, Durrellin perhe) ja tämän aviomieheen Richardiin (Linus Roache, Titanic), joka on paitsi sotasankari, myös parlamentin jäsen. Pariskunnan kautta Samuel tutustuu myös lordi Arthur Wallingtoniin (Timothy Spall, Mr. Turner).

Brittidraama kuvaa liikemiehen ja keksijän perheen elämää keskellä kylmää sotaa.
Field (Mark Bonnar) ja Denning (Leo Staar). Brittidraama kuvaa liikemiehen ja keksijän perheen elämää keskellä kylmää sotaa. Kuva: Sophie Mutevelian / BBC Yle TV1,Summer of Rockets,Mark Bonnar,Salaisuuksien kesä
Brittidraama kuvaa liikemiehen ja keksijän perheen elämää keskellä kylmää sotaa.
Lordi Arthur Wallington (Timothy Spall). Brittidraama kuvaa liikemiehen ja keksijän perheen elämää keskellä kylmää sotaa. Kuva: Little Island Productions Yle TV1,Summer of Rockets,Timothy Spall,Salaisuuksien kesä

Yllättäen MI5 ottaa yhteyttä Samuel Petrukhiniin. Salaisella palvelulla on miehelle tehtävä. Samuelin yrityksen tulevaisuus ja perheen onni ovat pian kahden tulen välissä. Voiko hän luottaa muuhun kuin omaan vaistoonsa – edes siihenkään? Jokainen väärä valinta voi olla kohtalokas.

Kuusiosaisen draamasarjan muita roolihahmoja ovat Petrukhinin luottomies Courtney Johnson (Gary Beadle, Taipumaton), Mary-täti (Claire Bloom), Field (Mark Bonnar, Minkä taakseen jättää), Esther (Rose Ayling-Ellis), Kevin (Jordan Coulson) ja Tezler (Peter Firth, Victoria).

Summer of Rockets. Tuotanto: Little Island Productions, BBC, Britannia, 2019.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.