Hyppää pääsisältöön

En vegetarisk Shaksuka i en gjutjärnsgryta på en silverbricka. Högs upp till höger finns Vegval/Vegevalintas logotyp.




En vegetarisk Shaksuka i en gjutjärnsgryta på en silverbricka. Högs upp till höger finns Vegval/Vegevalintas logotyp.
kasvisruoat

Shaksuka – afrikkalainen kasvispata

Tämä pata on huippu: nopea ja helppo valmistaa, riittoisa ja erittäin maukas. Ohje sisältää kananmunia, mutta ne voi tietenkin jättää poiskin.

Markku Nurminen

Resepti lainattu ruokablogista Sokrateen keittiössä.

Ainekset 6:lle

  • 3 porkkanaa
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 2 paprikaa (punainen ja keltainen)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 2 dl punaisia tai vihreitä linssejä
  • 1 rkl harissaa (tai maun mukaan)
  • 200 g kikherneitä (liotettuna ja keitettynä)
  • himalajansuolaa ja pippuria
  • 6 (luomu)kananmunaa
  • kourallinen kalamata-oliiveja
  • tuoretta korianteria

Tee näin

  1. Kuori ja kuutioi porkkanat ja sipulit sekä paprikat.
  2. Kuumenna öljy uuninkestävässä padassa tai teräskattilassa. Kuullota kasviksia viitisen minuuttia ja lisää sitten tomaattipyree sekä harissakastiketta maun mukaan. Kypsennä hetki.
  3. Lisää tomaattimurska, linssit ja tilkka vettä. Lisää ripaus suolaa ja pippuria. Hauduta ilman kantta hiljaa poreillen, kunnes linssit ovat kypsiä ja pata melko sakeaa.
  4. Lisää lopuksi pussin ohjeen mukaan liotetut ja keitetyt kikherneet. Maista ja mausta tarvittaessa.
  5. Tee sakeaan kasvispataan kuusi koloa ja riko jokaiseen luomukananmuna. Nosta astia 200-asteiseen uuniin ja kypsennä, kunnes kananmunat ovat kypsiä.

Viimeistele ruoka kalamata-oliiveilla ja hienonnetulla korianterilla. Nauti kaikilla aisteilla!

Oliko tämä mielestäsi hyvä vegeresepti? Anna arviosi tai katso mitä muut olivat mieltä: