Hyppää pääsisältöön

Vegevalinta – viikkomenu 3

En vegetarisk Shaksuka i en gjutjärnsgryta på en silverbricka. Högs upp till höger finns Vegval/Vegevalintas logotyp.
En vegetarisk Shaksuka i en gjutjärnsgryta på en silverbricka. Högs upp till höger finns Vegval/Vegevalintas logotyp. kasvisruoat

Olkaa hyvät - tässä Strömsön Vegevalintakampanjan kolmas viikkomenu, jossa tarjolla valikoima teidän parhaista arjen ruokaohjeista.

Tällä viikolla on resepteissä paljon etnisiä vaikutteita, joskin raaka-aineet ovat pitkälti kotimaisia. Viikko alkaa todella helpolla reseptillä, josta melkein tohtisi antaa 100-prosenttisen makutakuun - papuquesadillat maistuvat todennäköisesti myös lapsille.

Shakshuka on pohjoisafrikkalainen maukas pata, jossa uuni tekee suurimman osan työstä. Pav Bhaji on huokea ja mausteinen intialainen katuruokaklassikko. Ja jos on jäänyt tomaatteja ja kurkkuja nahistumaan, ovat ne oiva pohja Harrietin Andalusialaiselle gazpacholle. Andersin rapeat hampunsiemenillä paneroidut sienipihvit ovat helppo tapa saada vaihtelua sienirepertuaariin.

Toivotamme teille maukasta kasvisruokaviikkoa. Kiitos resepteistä Harriet Tuominen, Juuso Nurmi, Karin Ljung-Hägert ja Markku Nurminen.