Hyppää pääsisältöön

Deutschland 86 – saksalainen vakoojasarja kansainvälisen asekaupan jäljillä

Saksalaissarjassa isänmaa kutsuu jälleen agentti Martin Rauchia. Pääosissa Jonas Nay ja Maria Schrader.
Agentti Lenora Rauchilla (Maria Schrader) on tehtävä nuorelle Martinille (Jonas Nay). Saksalaissarjassa isänmaa kutsuu jälleen agentti Martin Rauchia. Pääosissa Jonas Nay ja Maria Schrader. Kuva: UFA Fiction GmbH;F; Two Oceans Productions (Pty) Limited Yle TV1,Deutschland 86,Jonas Nay,Maria Schrader

TV1 keskiviikkoisin 2.10. - 4.12.2019 klo 22.00 - 22.50, Areenassa

Saksan lähihistoriaa realistisesti luotaava draamasarja etenee. Kymmenosainen trilleri Deutschland 86 (12) jatkaa tarinaa kolme vuotta siitä mihin palkittu draamasarja Deutschland 83 päättyi.

Kylmä sota on edelleen arkea, ja Saksaa halkoo rautaesirippu. Idän ja lännen suhteet ovat tulenarat, ja ismien sekä sotilasliittojen jakama Saksa on kiinni liittolaisissaan.

Saksalaissarjassa isänmaa kutsuu jälleen agentti Martin Rauchia. Pääosissa Jonas Nay ja Maria Schrader.
Saksalaissarjassa isänmaa kutsuu jälleen agentti Martin Rauchia. Pääosissa Jonas Nay ja Maria Schrader. Kuva: Anika Molnár / RTL, UFA Fiction Yle TV1,Deutschland 86,Jonas Nay,Maria Schrader

Neuvostoliitto on nitkahtanut askeleen eri suuntaan. Sen seurauksena DDR:n talous on kuralla – eikä Moskovalta heru enää apua. Uusia tulonlähteitä haetaan kiihkeästi. Olisiko kansainvälisestä asekaupasta pelastajaksi?

Nuori Itä-Saksan agentti Martin Rauch (Jonas Nay) on pitänyt kolmen vuoden ajan matalaa profiilia ja toteuttanut kutsumustaan maailmanparantajana.

Martinin täti, agentti Lenora Rauch (Maria Schrader) on keskellä operaatiota apartheid-hallinnon Etelä-Afrikassa. Hän haluaa kaivaa nuoren miehen esiin vaikka maailman ääristä, sillä isänmaalla on Martinille tehtävä.

Voiko Martin kieltäytyä kunniasta? Tuskin, vaikka komennuksella on kauaskantoiset seuraukset.

Saksalaissarjassa isänmaa kutsuu jälleen agentti Martin Rauchia. Pääosissa Jonas Nay ja Maria Schrader.
Saksalaissarjassa isänmaa kutsuu jälleen agentti Martin Rauchia. Pääosissa Jonas Nay ja Maria Schrader. Kuva: UFA Fiction GmbH; Two Oceans Productions (Pty) Limited; African Photo Productions Deutschland 86,Yle TV1,Jonas Nay

Saksalaisen vakoojasarjan pääosissa näyttelevät myös Sonja Gerhardt, Sylvester Groth, Florence Kasumba, Ludwig Trepte, Lavinia Wilson, Alexander Beyer ja Fritzi Haberlandt.

Deutschland 86 on saanut hyvän vastaanototn Britanniassa ja Yhdysvalloissa. Trilogiaan kuvattava kolmas osa on nimeltään Deutschland 89 ja sen pääosissa jatkavat näyttelijät Jonas Nay and Maria Schrader. Sarjan aloittanut Deutschland 83 on saanut parhaan ulkomaisen draaman Emmy-palkinnon.

Deutschland 86. Idea ja käsikirjoitus: Anna Winger ja Joerg Winger. Ohjaus: Edward Berger, Samira Radsi. Tuotanto: RTL, UFA Fiction, Saksa 2018.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.