Hyppää pääsisältöön

Viikon 40 vinkit: Draaman rakastajan superviikko!

Brittidraama kuvaa liikemiehen ja keksijän perheen elämää keskellä kylmää sotaa.
Salaisuuksien kesä on uusi brittidraamasarja. Brittidraama kuvaa liikemiehen ja keksijän perheen elämää keskellä kylmää sotaa. Kuva: Little Island Productions/BBC Yle TV1,Summer of Rockets,Salaisuuksien kesä

Lokakuu alkaa uusien draamasarjojen parissa! Luvassa on brittiläistä ja saksalaista uutuusdraamaa, uusi psykologinen trilleri sekä kotimainen draamakomedia Pientä laittoa. Lapsiperheitä ilahduttaa Ryhmä Haun uusi 5. kausi!

Uusien draamasarjojen pariin päästään heti maanantaina, kun uusi brittidraama Ruoasta ja rakkaudesta alkaa Ykkösen alkuillassa. Leo Vincent on huippukokki, jonka uran kantava voima on intohimo ja rakkaus ruokaan. Tosin hänen menestyksensä ei ole yksin hänen omaa ansiotaan, sillä hän on varastanut reseptinsä ex-vaimoltaan, Ginalta. Miehen yksityiselämästä löytyy myös salaisuus, joka ei kestä päivänvaloa. Yllättäen kulissit sortuvat...

Brittidraamasta päästään nauttimaan myös tiistaina, kun Stephen Poliakoffin uusi, osin tosipohjainen draamasarja Salaisuuksien kesä alkaa. Sarja sijoittuu kylmän sodan Britanniaan, vuoteen 1958. Aikakautta leimasivat pelko ja epäluulo kaikkea itselle vierasta kohtaan. Kuinka kaoottinen maailmantilanne ydinpommiuhkineen ja avaruudenvalloituksineen heijastui yhden erityisen britannialaisperheen arkeen? Osansa siitä sai Samuel Petrukhin, venäjänjuutalainen emigrantti ja yritteliäs keksijä.

Draamaviikko jatkuu keskiviikkona. 10-osainen trilleri Deutschland 86 jatkaa tarinaa kolme vuotta siitä mihin Deutschland 83 päättyi. Kylmä sota on yhä totta, ja Saksaa halkoo rautaesirippu. Idän ja lännen suhteet ovat tulenarat, ja ismien ja sotilasliittojen jakama Saksa on kiinni liittolaisissaan. Deutschland-trilogian toinen osa on otettu erittäin hyvin vastaan Britanniassa ja Yhdysvalloissa, ja trilogian ensimmäinen osa sai parhaan ulkomaisen draaman Emmy-palkinnon.

Viikonloppuna puolestaan alkaa 4-jaksoinen brittiläinen psykologinen trilleri Koston kierre. Sarja kertoo yliopistonopettajasta, jonka turvallinen maailma alkaa murentua, kun hän ottaa opettajanvastuunsa vakavasti. Sosiologi Leah Dale saa syyn epäillä, että yksi hänen oppilaistaan on palauttanut omissa nimissään esseen, jota hän ei ole itse kirjoittanut. Tunnollinen Leah nostaa tietenkin kissan pöydälle – hän tekee ilmoituksen plagiointiepäilystä yliopiston hallinnolle. Siitä käynnistyvä rutiiniselvitys lähtee kuitenkin ensi hetkestä alkaen kieroutuneille urille. Leah joutuu painostuksen kohteeksi, ja tapaus saa erikoiset mittasuhteet. Olisiko asia kannattanut painaa villaisella? Mutta kun Pandoran lipas on avattu, sitä on mahdotonta sulkea.

Sunnuntaina starttaa kotimainen komediallinen draamasarja Pientä laittoa, joka kertoo itsepäisestä ja kireähermoisesta jääkäriprikaatin kapteeni Teppo Markkulasta. Markkulan elämä menee remonttiin, kun paikka majurikurssilta jää taas kerran saamatta ja vaimo jättää. Sitten Teppo saa aivoinfarktin. Teppo lähetetään Sodankylästä kuntoutumaan Helsinkiin, jossa hän joutuu kohtaamaan täysin erilaisen maailman. Sarjan pääosissa nähdään Juho Milonoff ja Santtu Karvonen. Ohjauksesta vastaa Lauri Nurkse.

Draaman lisäksi viikon aikana palataan Dingo-huumaan ja Saturday Night Feveriin! Dingo-yhtyeen keulakuva Pertti Neumannin lähestyvän 60-vuotissyntymäpäivän (11.10.) kunniaksi Yle Teema esittää torstaina kaksi dokumenttia yhtyeen suosion huippuajoilta. Teemalauantaissa muistellaan ja katsotaan kaikkien aikojen diskoelokuvaa, 42 vuotta sitten valmistunutta Saturday Night Feveriä eli Lauantai-illan huumaa. Uudessa dokumentissa Saturday Night Fever - 40 vuotta huumaa ovat mukana kaikki keskeiset tekijät John Travoltaa myöten. Dokumentin jälkeen nähdään itse elokuva, ja teosten välissä nähdään kaksi Bee Geesin musiikkivideota: You Should Be Dancing ja Stayin' Alive.

Katso viikon kaikki tv- ja radiotärpit alta!

MAANANTAI 30.9.

Docstop: Manning up

Yle Areena
Katso ohjelma Areenassa tästä

Dokumentti seuraa transsukupuolisen stand up -koomikko Jamie MacDonaldin muutosta. Aira Vehaskarin ohjaamassa dokumentissa kanadalaisesta keski-ikäisestä naisesta tulee Suomessa teini-ikäinen poika - aivan kuten hän on aina unelmoinut. Lavoilla Jamie tekee muutoksestaan viihdettä ja se ei kaikkia miellytä. Myös TV2 ti 1.10. klo 23.40. Areenassa toistaiseksi.

Mies esiintymässä mikrofoni kädessä hymyille.
Docstop: Manning up. Mies esiintymässä mikrofoni kädessä hymyille. Kuva: Yle Kuvapalvelu Docstop,Docstop: Manning up

Ruoasta ja rakkaudesta - Uusi draamasarja

Yle TV1 klo 17.10
Katso ohjelma Areenassa tästä

(Delicious, Britannia 2016-18) Huippukokki Leo Vincent pyörittää menestyvää ravintolaa, jonka luomukset keräävät ylistystä ruoka-arvostelijoilta. Leo on toista kertaa naimisissa; jätettyään vaimonsa Ginan hän vei vihille nuoren kaunottaren, Samin. Hänellä on myös muuan salaisuus: vain harva tietää, mistä hänen mestarilliset reseptinsä ovat peräisin. Ginan italialaiset juuret ovat kaiken ydin, jonka varaan Leo rakensi maineensa huippukokkina. Kumma kyllä, Gina ei ole asiasta moksiskaan, ja Leon molemmat vaimot tulevat loistavasti juttuun. Yllättäen kulissit sortuvat. Mitä tulevaisuus tuo tullessaan? Sarjan kaikki jaksot (3 tuotantokautta) esitetään peräkkäisinä arkipäivinä 30.9. alkaen. 12 jaksoa. Areena 30 vrk / jakso

Herkullisen brittidraaman päärooleissa Emilia Fox, Dawn French ja Iain Glen!

Ravintolamaailmaan sijoittuvaa brittidraamaa rakkaudesta, valheista ja petoksesta.
Ruoasta ja rakkaudesta. Ravintolamaailmaan sijoittuvaa brittidraamaa rakkaudesta, valheista ja petoksesta. Kuva: Mike Hogan - Sky1 Iain Glen,Sheila Hancock,Ruoasta ja rakkaudesta

Historia: Espanjantauti, tappava pandemia

Yle TV1 klo 19.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
Vuonna 1918 suursodan kaiut olivat tuskin hiljenneet, kun maailmaa kohtasi uusi, näkymätön vihollinen. Espanjantautina tunnettu influenssa surmasi arviolta 50 miljoonaa ihmistä, enemmän kuin kaksi maailmansotaa yhteensä. Mistä pandemia sai alkunsa, ja miten se pysäytettiin? T: BBC. Areena 30 vrk

Ketkä ponnistelivat espanjantautiepidemian keskellä, kuka teki kohtalokkaita päätöksiä?

Vuonna 1918 suursodan kaiut olivat tuskin hiljenneet, kun maailmaa kohtasi uusi vihollinen, maailmanlaajuinen epidemia.
Historia: Espanjantauti, tappava pandemia. Vuonna 1918 suursodan kaiut olivat tuskin hiljenneet, kun maailmaa kohtasi uusi vihollinen, maailmanlaajuinen epidemia. Kuva: NARA / BBC Yle TV1,Historia: Espanjantauti, tappava pandemia

I can´t let go

Yle Fem klo 19.00, Areenassa jo 28.9.
Katso ohjelma Areenassa tästä

(Ruotsi 2019) Christer Rönnholm ja hänen yhtyeensä Wild Force olivat lähellä läpimurtoa 1980-luvun lopulla. Hetken aikaa yhtyeen videot esitettiin päivittäin MTV-kanavalla, mutta heidän edustamansa tyyli ei enää ollut muodissa ja kahden studioalbumin jälkeen he pistivät pillit pussiin. Christer on jatkanut muusikkona eikä ole koskaan tehnyt muun alan töitä. Mutta Christer kärsii myös masennuksesta ja taistelee pitääkseen arkensa tasapainossa. John Råholmin dokumentti. Areenassa toistaiseksi

TIISTAI 1.10.

Salaisuuksien kesä / Hemligheternas sommar - Uusi draamasarja

Yle TV1 klo 19.00
Katso ohjelma Areenassa tästä

(Summer of Rockets, Britannia 2019) Palkitun ohjaajan ja käsikirjoittajan Stephen Poliakoffin uusi, osin tosipohjainen draama sijoittuu kylmän sodan Britanniaan, vuoteen 1958. Aikakautta leimasivat pelko ja epäluulo kaikkea itselle vierasta kohtaan. Kuinka kaoottinen maailmantilanne ydinpommiuhkineen ja avaruudenvalloituksineen heijastui yhden erityisen britannialaisperheen arkeen? Osansa siitä sai Samuel Petrukhin, venäjänjuutalainen emigrantti ja yritteliäs keksijä, jota esittää Kotiopettajattaren romaanista tuttu Toby Stephens.. Pääosissa: Toby Stephens, Keeley Hawes, Timothy Spall, Linus Roach, Lily Sacofsky, Toby Woolf. Areena 30 vrk / jakso

Brittidraamasarja perheestä keskellä kylmän sodan jännitteitä!

Brittidraama kuvaa liikemiehen ja keksijän perheen elämää keskellä kylmää sotaa.
Salaisuuksien kesä. Brittidraama kuvaa liikemiehen ja keksijän perheen elämää keskellä kylmää sotaa. Kuva: Ollie Upton / BBC Yle TV1,Summer of Rockets,Lucy Cohu,Toby Stephens,Salaisuuksien kesä

Frank Lloyd Wright - arkkitehti

Yle Teema klo 20.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
Frank Lloyd Wright oli yksi maailman merkittävimmistä arkkitehdeista. Dokumentti esittelee kahdeksan hänen tunnetuinta rakennustaan ja kysyy kuinka hänen vallankumoukselliset ideansa muuttivat arkkitehtuuria ja maailmaa. Areena 3 kk

Kuvassa Johnsons.
Frank Lloyd Wright - arkkitehti. Kuvassa Johnsons. Kuva: Yle Kuvapalvelu arkkitehtuuri,Frank Lloyd Wright - arkkitehti

Historia: Mullistavat keksinnöt

Yle Teema klo 21.00, Areenassa 30.9.
Katso ohjelma Areenassa tästä

3/6. Älypuhelin. Monet arkiset laitteet aina ajoneuvoista kännyköihin tuntuvat nykypäivänä itsestäänselvyyksiltä, mutta joskus ne olivat aikansa mullistaneita keksintöjä, joiden taustalla oli tuhansien vuosien työ yrityksineen ja erehdyksineen. Dokumentti käy läpi ihmiskunnan historian merkittäviä keksintöjä paljastaen, kuinka tiede on muovannut modernia maailmaa. Areena 15 vrk

KESKIVIIKKO 2.10.

Some Deep Story - uusia jaksoja

Yle Areena
Katso ohjelma Areenassa tästä

Nollatuloilla sinnittelevän Sylvi-Helenan alamäki alkoi, kun hän tippui työelämästä sairauksien vuoksi. Rikkoutuneen parisuhteen jälkeen käteen jäi hometalo ja ongelmat alkoivat kasautua. Ohj. Sami Kieksi. Myös TV1 pe 4.10. klo 19.45. Areenassa toistaiseksi.

Nainen ikkunan takaa kuvattuna, kahvikuppi kädessä katsoo ulospäin.
Some Deep Story. Nainen ikkunan takaa kuvattuna, kahvikuppi kädessä katsoo ulospäin. Kuva: Revul Media Group/Yle asiaohjelmat,some deep story

Terveys vai huippu-urheilu?

Yle TV1 klo 19.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
Kansainvälinen yleisurheiluliitto, IAAF, määritti naisurheilijoille tiukan testosteronirajan. Sen seurauksena urheilijoita on ohjattu hormoni- ja leikkaushoitoon, jota ilman he eivät saa jatkaa uraansa. Moni heistä kokee tulleensa kaltoinkohdelluiksi ja väittää hoitojen tuhonneen heidän terveytensä.

Ugandalainen keskimatkan juoksijalupaus Annet Negesa kertoo karusta kohtalostaan

Kansainvälisen yleisurheiluliiton asettamat testosteronirajat ovat aiheuttaneet naisurheilijoille karuja kohtaloita.
Terveys vai huippu-urheilu? Kansainvälisen yleisurheiluliiton asettamat testosteronirajat ovat aiheuttaneet naisurheilijoille karuja kohtaloita. Kuva: EyeOpening Media Yle TV1,Caster Semenya,Terveys vai huippu-urheilu?

Kiehtova maailma: Sue Perkinsin Ganges - Uusi sarja

Yle Teema klo 21.00, Areenassa 30.9.
Katso ohjelma Areenassa tästä
Brittiläinen koomikko ja seikkailija Sue Perkins tekee eeppisen matkan Intian pyhälle Ganges-joelle. Matka alkaa pohjoisesta Himalajalta. Hän seuraa jokea etelään päin ja tutustuu muun muassa Gangotrin ja Rishikeshin kaupunkeihin. Näillä seuduilla myös The Beatles -yhtyeen jäsenet kävivät aikoinaan laajentamassa tajuntaansa. 3 jaksoa. Areena 45 vrk

Deutschland 86 - sarjatrilogian toinen osa alkaa

Yle TV1 klo 22.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
Saksan lähihistoriaa realistisesti luotaavien draamojen ketju jatkuu jälleen. 10-osainen trilleri Deutschland 86 jatkaa tarinaa kolme vuotta siitä mihin Deutschland 83 päättyi. Kylmä sota on yhä totta, ja Saksaa halkoo rautaesirippu. Idän ja lännen suhteet ovat tulenarat, ja ismien ja sotilasliittojen jakama Saksa on kiinni liittolaisissaan. Nyt Neuvostoliitto on nitkahtanut askeleen eri suuntaan. Sen seurauksena DDR:n talous on kuralla – eihän paraskaan systeemi pyöri ilman rahaa. Uusia tulonlähteitä haetaan kiihkeästi. Olisiko kansainvälisestä asekaupasta pelastajaksi? Entinen itäsaksan agentti Martin Rauch on pitänyt pakosta matalaa profiilia ja toteuttanut kutsumustaan maailmanparantajana. Itä-Saksan agentti Lenora Rauch, Martinin täti, kaivaa hänet nyt esiin vaikka maailman ääristä, sillä isänmaalla on Martinille tehtävä. Voiko Martin kieltäytyä kunniasta? Tuskin, vaikka komennuksella on kauaskantoiset seuraukset.

Deutschland-trilogian toinen osa on otettu erittäin hyvin vastaan Britanniassa ja Yhdysvalloissa, ja trilogian ensimmäinen osa sai parhaan ulkomaisen draaman Emmy-palkinnon. Pääosissa: Jonas Nay, Maria Schrader, Sonja Gerhardt, Sylvester Groth, Ludwig Trepte, Florence Kasumba, Rose Seithathi, Alexander Beyer. Areena 31 vrk / jakso

Saksalainen vakoojasarja Deutschland 86 kansainvälisen asekaupan jäljillä!

Kaksi naista tuimilla ilmeillä alaviistosta kuvattuna, takana kaakeliseinä ja vessan ovet.
Deutschland 86. Kaksi naista tuimilla ilmeillä alaviistosta kuvattuna, takana kaakeliseinä ja vessan ovet. Kuva: Yle Kuvapalvelu draamasarjat,Deutschland 86

TORSTAI 3.10.

Itse asiassa kuultuna: Neil Hardwick

Yle TV1 klo 19.00
Katso ohjelma Areenassa tästä

Puhetta politiikasta, älykkyydestä, hauskuuttamisen vakavuudesta, Suomesta ja suomalaisista. 50 vuotta sitten Suomeen asettunut Hardwick tunnetaan upeista tv-sarjoistaan ja lukuisista teatteriohjauksista. Mutta vähällä oli, ettei hänestä tullut suomalaisten viihdyttäjän sijasta brittiläistä ydinfyysikkoa. Haastattelijana Juho-Pekka Rantala. Areenassa toistaiseksi

Miten ohjaaja ja käsikirjoittaja Neil Hardwick on löytänyt suomalaisuuden ytimeen?

Neil Hardwick puhuu politiikasta, älykkyydestä, hauskuuttamisen vakavuudesta, Suomesta ja suomalaisista.
Itse asiassa kuultuna: Neil Hardwick. Neil Hardwick puhuu politiikasta, älykkyydestä, hauskuuttamisen vakavuudesta, Suomesta ja suomalaisista. Kuva: Jukka Lintinen / Yle Kuvapalvelu Neil Hardwick,Itse asiassa kuultuna: Neil Hardwick

Kino Klassikko: El Dorado (12)

Yle Teema klo 21.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
Kuukauden westernissä rampa asesankari, juoppo sheriffi, suulas vanhus ja ampumataidoton nuorukainen linkuttavat taisteluun lännenkaupunkia piinaavaa konnajoukkiota vastaan. Pääosissa John Wayne, Robert Mitchum ja James Caan. Ohjaus: Howard Hawks. (USA 1967). Areena 15 vrk

Ulkolinja: Uusi kylmä sota?

Yle TV1 klo 22.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
Kansainväliset jännitteet ovat jälleen voimistuneet, ja suurvaltasuhteet ovat kylmemmät kuin Kylmän sodan aikana. INF-ydinasesopimus on tullut tiensä päähän ja asevarustelu kiihtyy. Onko ydinsodan uhka Euroopassakin todellinen, ja uusi kylmä sota vain ajan kysymys?

Kaksi miestä seisoo.
Ulkolinja: Uusi kylmä sota? Kaksi miestä seisoo. Kuva: Yle Kuvapalvelu Ulkolinja,Ulkolinja: Uusi kylmä sota?

Pertti Neumann 60 vuotta

Dingo-yhtyeen keulakuva Pertti Neumannin lähestyvän 60-vuotissyntymäpäivän (11.10.) kunniaksi Yle Teema esittää kaksi dokumenttia yhtyeen suosion huippuajoilta.

Mediakomppania: Dokumentti Pertti "Neumann" Niemisestä, Yle Teema klo 23.05
(1990) Henkilökuva Pertti "Neumann" Niemisestä.
Katso ohjelma Areenassa tästä

Dingo-mania, Yle Teema klo 23.34
(1985) Ohjelmassa seurataan Dingon päivää, haastatellaan yhtyeen jäseniä ja levy-yhtiön edustajaa sekä kansanedustaja Arja Alhoa, kansanedustaja Ilkka Kanervaa ja konserttiyleisöä.
Katso ohjelma Areenassa tästä

Dingon keulakuva Pertti Neumann.
Dingo-mania. Dingon keulakuva Pertti Neumann. Kuva: Yle Kuvapalvelu dokumenttiohjelmat,Dingo-mania

PERJANTAI 4.10.

Superungar/Mahtimuksut

Yle Fem klo 18.30
Katso ohjelma Areenassa tästä

Lasten ja nuorten neuropsykiatrisiin häiriöihin kuuluvat mm. ADHD, Aspergerin syndrooma ja autismi. Måns Möller tapaa joka jaksossa perheen, jonka arkeen jokin neuropsykiatrisista häiriöistä vaikuttaa. Erilaiset asiantuntijat auttavat perheitä lieventämään oireisiin liittyvää stressiä ja saamaan arjen sujuvammaksi. Ohjelmassa tavataan myös aikuisia, joilla on jokin neuropsykiatrinen häiriö sekä Månsin autistinen poika Viggo. Ensimmäisessä jaksossa seurataan Aliciaa, jolla on ADHD, Aspergerin syndrooma ja lievä kehityksellinen kielihäiriö. Ruotsalainen sarja. Areenassa 1 vuosi

Eri ikäisiä lapsia.
Mahtimuksut. Eri ikäisiä lapsia. Kuva: Yle Kuvapalvelu asiaohjelmat,Mahtimuksut

Kino: Kahakka (16)

Yle Teema klo 21.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
Egyptin vuoden 2013 levottomuuksiin sijoittuvassa elokuvassa joukko armeijan sotilaita sulkee samaan vankienkuljetusautoon ahtaan kokoelman ihmisiä - eri osapuolten kannattajia ja vakoojiksi epäiltyjä toimittajia samoin kuin väärässä paikassa väärään aikaan olleita sivullisia - ja lähettävät heidät yhä piinaavammaksi käyvälle matkalle kohti tuntematonta. Ohjaus: Mohamed Diab. (Clash/Eshtebak, Egypti 2016). Areena 30 vrk

Ryhmä ihmisiä matalassa tilassa
Kino: Kahakka. Ryhmä ihmisiä matalassa tilassa Kuva: Scanbox Entertainment A/S elokuvat,Kahakka

Yle Live: Blood Orange

Yle Teema klo 22.35, Areenassa jo nyt
Katso ohjelma Areenassa tästä
Lauluntekijä Dev Hynes esiintyi taitavan bändinsä Blood Orangen kanssa Flow Festivalilla elokuussa 2019. Mustan popmusiikin tyylilajit risteilivät yhtyeellä suvereenisti kuin Princellä aikanaan. Areena 4 kk

LAUANTAI 5.10.

MGP - Melodi Grand Prix 2019

Yle Fem klo 18.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
MGP - Melodi Grand Prix on lasten ja nuorten oma laulukilpailu. Kymmenen lahjakasta nuorta artistia toteuttaa finaalissa unelmansa ja esittää oman kappaleensa suorassa lähetyksessä. Finaalin juontavat Märta Westerlund ja Jontti Granbacka. svenska.yle.fi/mgp. Areenassa 1 vuosi

Jontti och Märta poserar med stora ögon.
MGP - Melodi Grand Prix 2019. Jontti och Märta poserar med stora ögon. Kuva: Jaakko Vuorenmaa Melodi Grand Prix (Norja),MGP,musiikki,juontajat

Avara luonto: Strutsi - elämää juosten

Yle TV1 klo 18.45
Katso ohjelma Areenassa tästä
Strutsi on erityinen lintu - se ei lennä eikä laula, mutta se osaa juosta 70 kilometrin tuntinopeudella ja tappaa ihmisen yhdellä voimakkaalla potkulla. Dokumentti pureutuu tämän lintumaailman jättiläisen saloihin. Areena 31 vrk

Strutseja.
Avara luonto: Strutsi - elämää juosten. Strutseja. Kuva: Yle Kuvapalvelu Avara luonto,Avara luonto: Strutsi - elämää juosten

Teemalauantai: Fever Night!

Kaikkien aikojen diskoelokuvaa, 42 vuotta sitten valmistunutta Saturday Night Feveriä eli Lauantai-illan huumaa muistellaan uudessa dokumentissa, jossa ovat mukana kaikki keskeiset tekijät John Travoltaa myöten. Dokumentin jälkeen nähdään itse elokuva ja teosten välissä nähdään kaksi Bee Geesin musiikkivideota: You Should Be Dancing sekä Stayin' Alive.

Saturday Night Fever - 40 vuotta huumaa
Yle Teema klo 20.00
Katso ohjelma Areenassa tästä

42 vuotta sitten valmistunutta elokuvaa Saturday Night Fever eli Lauantai-illan huumaa muistellaan dokumentissa, jossa ovat mukana kaikki keskeiset tekijät John Travoltaa myöten. Ensiesitys. (Saturday Night Fever - The Ultimate Disco Movie, Britannia 2017). Areena 30 vrk

Tanssinumeroita: Stayin' Alive ja You Should Be Dancing
Yle Teema klo 21.11
Katso ohjelma Areenassa tästä

Kino: Lauantai-illan huumaa (12)
Yle Teema klo 21.18
Katso ohjelma Areenassa tästä

1970-luvun diskokuumeen levittäjä, nyt jo klassikko. Elokuva nuoresta miehestä, joka etsii viikonloppuisin tietä menestykseen New Yorkin diskojen tanssikuninkaana. Pääosassa John Travolta. Ohjaus John Badham. Musiikki Bee Gees. (Saturday Night Fever, USA 1977). Areena 14 vrk

Tony Manero (John Travolta) tanssii diskosooloa elokuvassa Saturday Night Fever - Lauantai-illan huumaa
Lauantai-illan huumaa - Saturday Night Fever. Tony Manero (John Travolta) tanssii diskosooloa elokuvassa Saturday Night Fever - Lauantai-illan huumaa Teemalauantai,Saturday Night Fever – lauantai-illan huumaa,teeman elokuvat

Koston kierre / Falskspel

Yle TV1 klo 22.00. Kaikki jaksot Areenassa 5.10. klo 06.00
Katso ohjelma Areenassa tästä

(Cheat, Britannia 2018) Kaksi vahvaa naista ja yksi kipeää tekevä totuus – vaan onko mikään koskaan niin mustavalkoista? 4-jaksoinen psykologinen trilleri kertoo yliopistonopettajasta, jonka turvallinen maailma alkaa murentua, kun hän ottaa opettajanvastuunsa vakavasti. Sosiologi Leah Dale saa syyn epäillä, että yksi hänen oppilaistaan on palauttanut omissa nimissään esseen, jota hän ei ole itse kirjoittanut. Tunnollinen Leah nostaa tietenkin kissan pöydälle – hän tekee ilmoituksen plagiointiepäilystä yliopiston hallinnolle. Siitä käynnistyvä rutiiniselvitys lähtee kuitenkin ensi hetkestä alkaen kieroutuneille urille. Leah joutuu painostuksen kohteeksi, ja tapaus saa erikoiset mittasuhteet. Olisiko asia kannattanut painaa villaisella? Mutta kun Pandoran lipas on avattu, sitä on mahdotonta sulkea. Pian kumpikin naisista huomaa olevansa tilanteessa, josta ei ole ulospääsyä. Pääosissa: Katherine Kelly, Molly Windsor, Peter Firth, Tom Goodman-Hill. Areena 3 kk

Psykologinen trilleri petoksesta ja totuudesta!

Psykologinen trilleri yliopiston professorista, hänen opiskelijastaan ja totuudesta.
Koston kierre. Psykologinen trilleri yliopiston professorista, hänen opiskelijastaan ja totuudesta. Kuva: Two Brother Pictures Yle TV1,Katherine Kelly,Molly Windsor,Koston kierre

SUNNUNTAI 6.10.

Bileet/Festen

Yle Areena. Kaikki jaksot Areenassa 6.10. klo 00.01

Sarja sijoittuu kesäkuisiin nuorten juhliin Malmössä. Seitsemälle nuorelle juhlista muodostuu rakkauden ja ystävyyden yö, joka pistää huhut liikkeelle ja tuo salaisuudet pintaan. Puoli kolmelta juhlat ovat ohi. Ambulanssi saapuu paikalle ja poliisi on eristänyt alueen. Mitä tapahtui? Sarjassa seuraamme kuinka juhlat alkoivat ja hyppäämme ajassa taaksepäin juhlia edeltäviin käänteisiin. Nadine, Zafirah, Dessi, Tony, Aasim, Martin ja Frans pitävät kaikki omaa kulissiaan yllä ja joutuvat ongelmiin. He voivat paljastua, menettää asemansa, ystävänsä ja rakkautensa. Salaisuuksien merkeissä tragedia lähestyy. Tuotanto: SVT. Areena 8 kk

Ryhmä Hau - mahtavat Mahtipennut

Yle TV2 klo 08.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
Pentupoppoo säntää auttamaan! Ryhmä Haun uusi, 5. kausi alkaa 42-minuuttisella erikoisjaksolla (alkup. nimi Paw Patrol Mighty Pups Special). Jännälahteen putoaa meteoriitti, joka antaa Ryhmä Haulle supervoimat! Pormestari Hanttinen yrittää veljenpoikansa Herkon avulla kaapata avaruuskiven itselleen. Areena 15 vrk

Koiranpennut
Ryhmä Hau - Mahtavat mahtipennut. Koiranpennut Kuva: Yle Kuvapalvelu Ryhmä Hau

Luomiskertomus: Pajtim Statovci kertoo kirjastaan Bolla

Yle Radio 1 ja Areena klo 9.05
Kuuntele ohjelma Areenassa tästä
Pajtim Statovcin kolmas romaani Bolla kertoo kielletystä rakkaudesta, sodan jäljistä ihmisissä sekä unelmien saavuttamisen mutkikkuudesta. Bolla tarkoittaa paitsi käärmemäistä oliota, myös vierautta ja petoa ihmisessä. Nämä teemat ovat mukana romaanissa. Hän toivoo kirjan herättävän lukijassa niitä monia tunteita, joita kirjallisuuden tulisi herättää: iloa, surua, empatiaa - mutta myös inhoa ja vihaa. Bollan tapahtumat käynnistyvät kahvilassa Pristinassa keväällä 1995. Anna Tulusto keskusteli Pajtim Statovcin kanssa helsinkiläisen kahvilan terassilla siitä, miten Bolla syntyi. - Luomiskertomus-radiosarjassa kirjailijat kertovat tarinoita uusimman kirjansa taustalta.

Radioteatteri esittää: Baby bye, baby go away

Yle Radio 1 ja Areena klo 15.00
Kuuntele ohjelma Areenassa tästä
Pilke Salon kirjoittamassa komediassa vahingossa raskaaksi tuleva nuori joutuu keskelle yhteiskunnan odotusten ristipainetta sekä identiteettikriisiä. Elsa on valinnut ehkäisykeinokseen uutta teknologiaa edustavan Baby bye, baby go away -ehkäisyaseman, mutta siitä huolimatta hän tuleekin yllättäen raskaaksi. 24-vuotias nainen on monien valintojen edessä eikä helpotusta tähän tuo perheen sekä ystävien monenkirjavat mielipiteet. ”Elsan keho, Elsa päättää!” Vai päättääkö? Käsikirjoitus: Pilke Salo. Ohjaus: Mirkka Kallio. Äänisuunnittelu: Jani Orbinski. Kuunnelma on osa syksyn komediakuunnelmien sarjaa.

Unelmien talo / Drömhuset

Yle Fem klo 18.30
Katso ohjelma Areenassa tästä

(Draumehuset / Norja) Juontaja Frode Søreide ihailee ihmisiä, jotka rakentavat talonsa itse. Sarjassa Unelmien talo hän seuraa kuuden perheen talohaaveen toteutumista. Haaveen toteutuminen vaatii myös uhrauksia ja kärsivällisyyttä. Avausjaksossa tapaamme nuoren parin Sandra Karoline Eilertsenin ja Ole-Martin Borganin. He haluavat, että heidän lapsensa kasvavat maaseudulla ja tuntevat samaa turvallisuutta ja vapautta, jota vanhemmat itse kokivat nuorina. Areenassa toistaiseksi

Pientä laittoa - Uusi sarja!

Yle TV1 ja Areena klo 21.05
Katso ohjelma Areenassa tästä

Komediallinen draamasarja Pientä laittoa kertoo itsepäisestä ja kireähermoisesta jääkäriprikaatin kapteeni Teppo Markkulasta, jonka elämä menee remonttiin, kun paikka majurikurssilta jää taas kerran saamatta ja vaimo jättää. Sitten Teppo saa aivoinfarktin.

Teppo lähetetään Sodankylästä kuntoutumaan Helsinkiin, jossa hän joutuu kohtaamaan täysin erilaisen maailman. Tässä ympäristössä Teppo joutuu infarktista toipuessaan opettelemaan elämään toisten avun varassa, vaikka hänen ole helppo myöntää, saati hyväksyä omaa vajavaisuuttaan. Häntä auttaa naapurustossa remppahommissa pyörivä Asko, jonka kanssa Teppo alkaa kuoria itsestään uutta, parempaa – Teppo 2.0:a. Pientä laittoa on lämmin, komediallinen draamasarja ihmisyydestä, sivullisuudesta ja muuttuneesta maailmasta.

Pääosissa Juho Milonoff ja Santtu Karvonen. Muissa rooleissa nähdään Noora Peltokukka, Saara Kotkaniemi, Jari Virman, Lotta Kaihua ja Esko Roine. Sarjan on ohjannut Lauri Nurkse ja käsikirjoittanut Kaisa Pylkkänen. Kaikki jaksot julkaistaan Areenassa 6.10. klo 00.01. Areenassa toistaiseksi

Sisukkuudesta ja ystävyydestä kertovan draamakomedian tähtinä Santtu Karvonen ja Juho Milonoff.
Pientä laittoa. Sisukkuudesta ja ystävyydestä kertovan draamakomedian tähtinä Santtu Karvonen ja Juho Milonoff. Kuva: Zodiak Finland Oy Yle TV1,Santtu Karvonen,Juho Milonoff,Pientä laittoa

Lue myös - yle.fi:stä poimittua