Hyppää pääsisältöön

YleX Nosteessa: Jmbo yhdistelee räppiä houseen virkistävällä tavalla ja haaveilee sähkökäyttöisestä superautosta

Pipopäinen mies seisoo metsässä ja katsoo yläviistoon.
YleX:n Nosteessa-sarjassa turkulainen Jmbo. Pipopäinen mies seisoo metsässä ja katsoo yläviistoon. Nosteessa (YleX),YleX

Uuden musiikin X -ohjelman Ida Karimaa ja Jani Kareinen valitsevat viikoittain soittoon yhden bändin tai artistin, jolla ei ole vielä levytyssopimusta, tai jonka on sopimus pienen levy-yhtiön tai julkaisijan kanssa. Tällä viikolla vuorossa on Jmbo.

Jmbo tekee housella leikittelevää räppiä.

Uuden musiikin X:n toimittajat Ida Karimaa ja Jani Kareinen kommentoivat:

YleX:n Nosteessa aiemmin esitellyn Louie Bluen kanssa samassa tallissa oleva Jmbo vakuuttaa rennon tanssittavalla meiningillään. Artisti tekee housebiittejä ja rap-lyriikkaa yhdistelevää hip housea, jonka raukea, mutta samalla vastustamattomasti klubifiilikseen tempaava tunnelma on virkistävää vaihtelua synkeähkön trap-yliannostuksen jälkimainingeissa. Tehokeinona käytettävä laiskanpuoleinen rap-flow saa juuri sopivan potkun energiaa groovaavasta taustasta tehden Vastamelu-biisistä samalla sekä rentoon sohvan pohjalla fiilistelyyn että tanssilattialla kulutettavaksi sopivaa.

Mikä sai sinut aloittamaan musiikin tekemisen?

– Onnellisuutta on uuden luominen ja sattumien kautta rantauduin musiikin pariin. Se on minulle keino ilmaista itseäni, Jmbo sanoo.

Mistä artistinimesi tulee?

– Minua kutsutaan Jamboksi, mutta neljä kirjainta näyttää paremmalta kuin viisi ja Jamboja on maailmassa 400 000, mutta Jmboja ei oo ainakaa niin monta.

Miten kuvailisit musiikkiasi?

– Tällä hetkellä se on Hip Housea. Pyrin aina tekemään sellaista musiikkia, joka sillä hetkellä tuntuu oikealta. Musiikkini on näyteikkuna mieleeni, mutta kuuntelija voi halutessaan astua sisään.

Mikä musiikkiasi on inspiroinut?

– Aina Mac Miller, eilen Brita Koivunen ja tällä hetkellä, kun teen tätä haastattelua niin Loyle Carner.

Onko Jmbo yhden hengen projekti vai onko mukana muita avainhenkilöitä?

– Jmbo artistina on yks ihminen, mutta tuotannon takana tähän asti ovat olleet lähimmät ystäväni, jotka tekevät musiikkia taiteilijanimillä Pepe Jean Jr. ja Perjantai4000.

Miten biisi syntyi?

– Välillä tuntuu, että kaikki hälinä, kiire ja ajatukset vaan ahdistavat. Olin Kupittaan Citymarketis vilkkaaseen aikaan vastamelukuulokkeet päässä ja en tavallaan edes tajunnut, mitä teen tai missä olen, mutta sitten olinkin jo takaisin autolla.

– Tajusin, että se on sen vastamelun ja kovan volumen ansiota, miten pystyy olemaan ihmisten keskellä jossai ihan omassa kuplassaan. Sitten lampun sytyttyä aloin soveltaa, miten ajatuksen istuttaisi biisiin mahdollisimman moniulotteisesti. Vastamelu voi myös kuvastaa sitä, että valmistaa itse voimakkaampia ajatuksia päässään kuin ne, jotka koittaa muokata ajatusmaailmaa tai ajaa sua alas.

Minkälaisia suunnitelmia ja haaveita sinulla on artistiurallesi?

– Ensisijaisesti haluan tehdä ihan hulvattoman summan rahaa, jolla ostaisin sähkökäyttösen superauton. Toiseksi haluan julkasta niin paljon musiikkia kuin ehdin ennen kuin täytän 27.

Oletko jo keikkaillut? Jos olet, mitä keikkaa jännitit eniten?

Groündlinen kanssa tuli keikkailtua ja eniten olen jännittänyt 979 EP:n julkkarikeikkaa Turun Dynamossa.

Mikä olisi unelmiesi keikkapaikka?

– Ruissin telttalava, shout out Turku! Tai sitten jossain Tokiossa ja livebändin kans.

Mitä bändiä tai artistia haluaisit päästä lämppäämään? Miksi?

Ibeä ehdottomasti tai sitten Louie Blueta, koska silloin olisi kaikki frendit paikalla.

Jos Vastamelu soisi elokuvassa, mitä kohtauksessa tapahtuisi?

– Elokuvan henkilö olisi aika ahdistunut, mutta kohtaus kuvaisi henkilön kasvutarinan sellaisia vaiheita, joissa kaikki on kohta ihan hyvin. Vastamelun musavideolla Veeti Ossi onnistu visualisoimaa biisin erinomaisesti.

Onko sinusta Nosteessa-artistiksi? Lähetä demo musatoimittajille täältä!