Hyppää pääsisältöön

Seong-Jin Cho, piano

Seong-Jin Cho
Seong-Jin Cho Kuva: Harald Hoffmann Seong-Jin Cho

Seong-Jin Cho teki kansainvälisen läpimurtonsa syksyllä 2015 voittamalla 21-vuotiaana ensimmäisenä eteläkorealaisena Varsovan Chopin-pianokilpailun. Voitto herätti suurta innostusta, ja helmikuun 2016 Pianist-lehdessä todettiin, että hän voi "ylpeänä seistä sellaisten maineikkaiden aiempien voittajien kuin Pollinin, Argerichin ja Zimermanin rinnalla". Alkuvuonna 2016 Cho solmi eksklusiivisopimuksen perinteikkään Deutsche Grammophon -levy-yhtiön kanssa.

Seong-Jin Cho on saanut kiitosta tulkintojensa poeettisuudesta, eläytyvyydestä ja horjumattomasta tekniikasta. Hän on kansainvälisellä urallaan jo ehtinyt esiintyä monilla maailman arvostetuimmilla konserttilavoilla ja tehdä yhteistyötä useiden huippuorkesterien ja -kapellimestarien kanssa. Tällä ja seuraavalla kaudella hän esiintyy mm. Lontoon sinfoniaorkesterin, Los Angelesin, New Yorkin ja Hong Kongin filharmonikkojen, Pariisin radio-orkesterin, Leipzigin Gewandhaus-orkesterin, Baijerin radio-orkesterin, Pittsburghin ja Toronton sinfoniaorkesterien sekä Philadelphian orkesterin solistina. Cho on myös aktiivinen resitalisti ja on esiintynyt mm. New Yorkin Carnegie Hallissa, Amsterdamin Concertgebouw'n Master Pianists –sarjassa ja Wienin Konzerthausissa.

Jo ennen Chon Deutsche Grammophonin eksklusiivisopimusta yhtiö julkaisi hänen Chopin-kilpailun voittajan Chopin-levynsä loppuvuodesta 2015. Sitä ovat seuranneet marraskuussa 2016 toinen Chopin-levy (pianokonsertto nro 1 ja neljä balladia), 2017 ilmestynyt Debussyn soolopianoteosten levy ja 2018 julkaistu Mozart-levy (pianokonsertto d-molli sekä sonaatit B-duuri K.281 ja F-duuri K.332).

Cho aloitti pianonsoiton opinnot kuusivuotiaana Soulissa ja piti ensimmäisen oman konserttinsa 11-vuotiaana. Valmistuttuaan Soulin taidekorkeakoulusta hän muutti 2012 Pariisiin ja jatkoi opintojaan Pariisin konservatoriossa Michel Beroffin johdolla ja valmistui 2015. Hän on sittemmin asettunut Berliiniin.

Ennen Chopin-kilpailua Cho ehti saavuttaa menestystä myös monista muista pianokilpailuista. Vuonna 2009 hänestä tuli kaikkien aikojen nuorin Japanin kansainvälisen Hamamatsu-pianokilpailun voittaja, ja kaksi vuotta myöhemmin hän saavutti 17-vuotiaana kolmannen sijan Moskovan Tšaikovski-kilpailussa ja 2014 niin ikään kolmannen sijan Tel Avivin Arthur Rubinstein -kilpailussa.

  • Hannu Lintu & Gerald Finley

    11.-12.12. konsertin esiintyjät.

    HANNU LINTU Hannu Lintu aloitti Radion sinfoniaorkesterin kahdeksantena ylikapellimestarina elokuussa 2013 ja jatkaa näin jo vuosia jatkunutta menestyksekästä yhteistyötä RSO:n kanssa. Kaudella 2019–2020 Lintu johtaa 14 konserttia Musiikkitalossa ja vie orkesterin Keski-Euroopan ja Japanin kiertueille. RSO:n lisäksi Lintu vierailee kuluvalla kaudella johtamassa mm.

  • Lieberson - Bruckner

    11.-12.12. konserttien teosesittelyt.

    Peter Lieberson: Songs of love and sorrow Peter Lieberson (1946–2011) syntyi musikaaliseen perheeseen: hänen äitinsä oli balettitanssija ja koreografi Vera Zorina ja isänsä Columbia-levy-yhtiön johtaja Goddard Lieberson. Perusteellisesta koulutuksestaan huolimatta Lieberson ryhtyi päätoimiseksi säveltäjäksi vasta vuonna 1994.