Hyppää pääsisältöön

YleX kahmi palkintoja musiikkialan Industry Awards -gaalassa

YleX:n väkeä voittamiensa Industry Awards -palkintojen kanssa.
YleX, Juuso "Köpi" Kallio, Anne Lainto ja Tapio Hakanen palkittiin Industry Awards -gaalassa Tampereella 4.10.2019. YleX:n väkeä voittamiensa Industry Awards -palkintojen kanssa. Kuva: Nelli Kenttä / Yle YleX,Juuso Kallio,Anne Lainto,DJ Orkidea,Musiikki & Media,Hanne Kautto

YleX voitti neljä musiikkialalla arvostettua Industry Awards -palkintoa Musiikki & Media -tapahtumassa Tampereella 4.10.2019. Palkinnoista kolme oli henkilökohtaisia.

YleX sai vuoden kotimaisen musiikkimedian palkinnon jo kolmatta kertaa peräkkäin.

“YleX:n tärkeä missio on tuoda nouseva musiikkilahjakkuus ja yleisö yhteen. Meillä on radiossa viikossa 32 tuntia musiikin erikoisohjelmia sekä musiikkijournalismia netissä, YouTubessa ja Instagramissa. Tämä palkinto on arvokas kunnianosoitus työstämme”, iloitsee YleX:n ohjelmapäällikkö Hanne Kautto.

YleX Aamun juontaja Juuso “Köpi” Kallio palkittiin vuoden mediapersoonana.

“Uskomaton kunnia. On etuoikeus tehdä töitä YleX:llä, joka tarjoaa mulle joka päivä upean alustan toteuttaa itseäni juuri haluamallani hullulla tavalla. Ja kiitos kaikki kollegat sekä ystävät sen hulluuden huomioimisesta”, kommentoi Kallio.

Vuoden toimittajan palkinnon sai Anne Lainto, joka tekee Uuden musiikin X -ohjelmaa YleX:llä. Hän on saanut palkinnon myös vuonna 2017.

"Tuntuu uskomattoman hienolta voittaa jo toisen kerran, varsinkin kun ehdolla oli toimittajia, joita arvostan suunnattomasti. Musiikkijournalismi on tällä hetkellä ahtaalla, kun isot massat kertovat, mikä musiikki on suosittua lukujen valossa. Siksi tarvitaan kuraattoreita, jotka esittelevät vaihtoehtoista musiikkia, joka ei välttämättä listoille nouse. Siksi mä haluan omistaa tän palkinnon kaikille kollegoille, jotka tekee tätä työtä! Saan tehdä tätä työtä etuoikeutetusta asemasta, sillä YleX:llä on vielä resursseja panostaa musiikkijournalismiin, mistä oon äärimmäisen kiitollinen!” hehkuttaa Lainto.

YleX:n musiikkipäällikkö Tapio Hakanen valittiin vuoden musiikkipäälliköksi.

“Vuoden musiikkipäällikön palkinto on hieno kunnianosoitus. Musatyötä YleX:llä tekee hieno ja intohimoinen kymmenien musatoimittajien sekä taustatekijöiden joukko. Tämä palkinto onkin alalta hieno huomio kaikkien heidän arvokkaasta työstään”, sanoo Hakanen.

Ensimmäisen kerran Musiikki & Media -tapahtuma järjestettiin tasan 30 vuotta sitten ja Industry Awards -palkintoja on jaettu vuodesta 1996. Palkintogaala on osa Suomen suurinta musiikkialan ammattilaistapahtumaa Musiikki & Mediaa.