Hyppää pääsisältöön

Juttu joka ei jätä rauhaan – brittijännäri poliisista, jota piinaa ratkaisematon rikos

Yksi murha, kolme vuosikymmentä. Brittijännäri seuraa nuoren, määrätietoisen poliisin uraa ja elämää.
Kolmiosaisen brittidraaman pääroolissa näyttelee Hayley Atwell. Yksi murha, kolme vuosikymmentä. Brittijännäri seuraa nuoren, määrätietoisen poliisin uraa ja elämää. Kuva: Patrick Redmond / BBC Yle TV1,Juttu joka ei jätä rauhaan

TV1 lauantaisin 12. - 26.10.2019 klo 19.40 - 20.30, Areenassa

Vuosi 1985, Lontoo.

Vastavalmistunut poliisi Denise Woods (Hayley Atwell, Herttuatar, Äitini, vakooja) seuraa isänsä jälkiä. Määrätietoinen ja sinnikäs konstaapeli kokee olevansa kutsumustyössä.

Nuori nainen kohtaa Suur-Lontoon poliisissa miesvaltaisen alan piintyneitä asenteita. Rikoksen uhrin kärsimykset koskettavat häntä syvästi.

Brixtonin poliisiasemalla työskentelevä Denise päätyy eräänä aamuyönä kollegansa, ylikonstaapeli Ray Deansin (Richard Coyle, The Collection) kanssa rikospaikalle. Kapealta kujalta löytyy kuolleena nuori nainen.

Yksi murha, kolme vuosikymmentä. Brittijännäri seuraa nuoren, määrätietoisen poliisin uraa ja elämää.
Ylikonstaapeli Ray Deans (Richard Coyle), komisario Ferguson (Con O’Neill) ja konstaapeli Denise Woods (Hayley Atwell). Yksi murha, kolme vuosikymmentä. Brittijännäri seuraa nuoren, määrätietoisen poliisin uraa ja elämää. Kuva: Patrick Redmond / BBC Yle TV1,Juttu joka ei jätä rauhaan

Denise uhmaa esimiestensä määräyksiä ja ryhtyy selvittämään 15-vuotiaan Amy-tytön kuolemaa. Hän on päättänyt ratkaista, kuka on syyllinen.

Nuori poliisi ei arvaakaan, miten kauaskantoiset seuraukset hänen uransa alkuvaiheessa tekemillään ratkaisuilla on – sekä ammatillisessa että henkilökohtaisessa elämässä. Amyn tapaus ei jätä Deniseä rauhaan.

Uusi kolmiosainen minisarja Juttu joka ei jätä rauhaan (12) sijoittuu kolmelle vuosikymmenelle, eri vaiheisiin Denise Woodsin poliisin uraa ja yksityiselämää.

Sarjan aloitusjaksossa Lontoon Brixton kipuilee mellakoiden kanssa, toisessa jaksossa Denise on edennyt urallaan ja eletään vuotta 1997. Minisarjan päätösjaksossa siirrytään vuoteen 2013, kun nainen työskentelee rikoskomisariona.

Yksi murha, kolme vuosikymmentä. Brittijännäri seuraa nuoren, määrätietoisen poliisin uraa ja elämää.
Brittijännäri seuraa Denise Woodsin (Hayley Atwell) uraa ja elämää kolmella vuosikymmenellä. Yksi murha, kolme vuosikymmentä. Brittijännäri seuraa nuoren, määrätietoisen poliisin uraa ja elämää. Kuva: Patrick Redmond / BBC / Ecosse Film Productions Yle TV1,Juttu joka ei jätä rauhaan

Minisarjan muissa rooleissa näyttelevät Julian Lewis Jones, Con O’Neill (Oikeuden edessä), Joel Beckett ja Ray Panthaki.

Juttu joka ei jätä rauhaan -sarjan ohjaajan Jim Loachin ansioluettelosta löytyvät muun muassa sarjat Ylikomisario Banks, Waterloo Roadin koulu ja Hävytöntä (Shameless). Palkittu käsikirjoittaja Declan Croghan on tehnyt aikaisemmin rikossarjoja kuten Hiljainen todistaja.

Life of Crime. Tuotanto: Ecosse Films, Octagon Films, BBC, Britannia, 2013.

Keskustele
 • Lokakuun Riemulauluissa Antti Kleemolan musiikkia

  Lokakuun Riemulaulujen teemana on Sun puolella.

  Sun puolella -Riemulauluissa 24.10. klo 10 Lahden Gospelkuoron valoisa ja voimakas soundi yhdistyy Kleemolan tarinallisiin kappaleisiin. Ohjelmassa keskustellaan erityisesti nuorten auttamisesta ja siitä, mikä luo toivoa elämän heikkoina hetkinä.

 • Mika Ihamuotila aloittaa Toivomus-keskustelusarjan uuden kauden

  Toivomus-keskustelusarja TV1:llä 2.9.2021 alkaen

  Keskustelusarjan Toivomus (En önskan) uuden kauden aloitusjaksossa Mika Ihamuotila kertoo sairastumisestaan, joka rohkaisi hänet vaihtamaan alaa. Sarjan neloskausi esitetään Yle TV1:llä 2.9.2021 alkaen.

 • Trauma - henkirikoksen jäljet kertoo rankoista henkirikoksista uhrien omaisten äänellä

  Yle Areenassa 30.8. ja Yle TV1:llä 5.9. alkaen

  Trauma – henkirikoksen jäljet on kahdeksanosainen sarja ihmisistä, jotka ovat menettäneet läheisensä yllättäen mielivaltaisen henkirikoksen uhrina. Jokainen tarina elämästä trauman jälkeen on henkilökohtainen ja omanlainen. Sarjan juontaja Jere Tiihonen kuljettaa katsojaa rankkojen kertomuksien läpi. Sarjaa esitetään Yle TV1:ssä sunnuntaisin 5.9. alkaen. Yle Areenasta kaikki jaksot voi katsella jo 30.8. alkaen.