Hyppää pääsisältöön

Juttu joka ei jätä rauhaan – brittijännäri poliisista, jota piinaa ratkaisematon rikos

Yksi murha, kolme vuosikymmentä. Brittijännäri seuraa nuoren, määrätietoisen poliisin uraa ja elämää.
Kolmiosaisen brittidraaman pääroolissa näyttelee Hayley Atwell. Yksi murha, kolme vuosikymmentä. Brittijännäri seuraa nuoren, määrätietoisen poliisin uraa ja elämää. Kuva: Patrick Redmond / BBC Yle TV1,Juttu joka ei jätä rauhaan

TV1 lauantaisin 12. - 26.10.2019 klo 19.40 - 20.30, Areenassa

Vuosi 1985, Lontoo.

Vastavalmistunut poliisi Denise Woods (Hayley Atwell, Herttuatar, Äitini, vakooja) seuraa isänsä jälkiä. Määrätietoinen ja sinnikäs konstaapeli kokee olevansa kutsumustyössä.

Nuori nainen kohtaa Suur-Lontoon poliisissa miesvaltaisen alan piintyneitä asenteita. Rikoksen uhrin kärsimykset koskettavat häntä syvästi.

Brixtonin poliisiasemalla työskentelevä Denise päätyy eräänä aamuyönä kollegansa, ylikonstaapeli Ray Deansin (Richard Coyle, The Collection) kanssa rikospaikalle. Kapealta kujalta löytyy kuolleena nuori nainen.

Yksi murha, kolme vuosikymmentä. Brittijännäri seuraa nuoren, määrätietoisen poliisin uraa ja elämää.
Ylikonstaapeli Ray Deans (Richard Coyle), komisario Ferguson (Con O’Neill) ja konstaapeli Denise Woods (Hayley Atwell). Yksi murha, kolme vuosikymmentä. Brittijännäri seuraa nuoren, määrätietoisen poliisin uraa ja elämää. Kuva: Patrick Redmond / BBC Yle TV1,Juttu joka ei jätä rauhaan

Denise uhmaa esimiestensä määräyksiä ja ryhtyy selvittämään 15-vuotiaan Amy-tytön kuolemaa. Hän on päättänyt ratkaista, kuka on syyllinen.

Nuori poliisi ei arvaakaan, miten kauaskantoiset seuraukset hänen uransa alkuvaiheessa tekemillään ratkaisuilla on – sekä ammatillisessa että henkilökohtaisessa elämässä. Amyn tapaus ei jätä Deniseä rauhaan.

Uusi kolmiosainen minisarja Juttu joka ei jätä rauhaan (12) sijoittuu kolmelle vuosikymmenelle, eri vaiheisiin Denise Woodsin poliisin uraa ja yksityiselämää.

Sarjan aloitusjaksossa Lontoon Brixton kipuilee mellakoiden kanssa, toisessa jaksossa Denise on edennyt urallaan ja eletään vuotta 1997. Minisarjan päätösjaksossa siirrytään vuoteen 2013, kun nainen työskentelee rikoskomisariona.

Yksi murha, kolme vuosikymmentä. Brittijännäri seuraa nuoren, määrätietoisen poliisin uraa ja elämää.
Brittijännäri seuraa Denise Woodsin (Hayley Atwell) uraa ja elämää kolmella vuosikymmenellä. Yksi murha, kolme vuosikymmentä. Brittijännäri seuraa nuoren, määrätietoisen poliisin uraa ja elämää. Kuva: Patrick Redmond / BBC / Ecosse Film Productions Yle TV1,Juttu joka ei jätä rauhaan

Minisarjan muissa rooleissa näyttelevät Julian Lewis Jones, Con O’Neill (Oikeuden edessä), Joel Beckett ja Ray Panthaki.

Juttu joka ei jätä rauhaan -sarjan ohjaajan Jim Loachin ansioluettelosta löytyvät muun muassa sarjat Ylikomisario Banks, Waterloo Roadin koulu ja Hävytöntä (Shameless). Palkittu käsikirjoittaja Declan Croghan on tehnyt aikaisemmin rikossarjoja kuten Hiljainen todistaja.

Life of Crime. Tuotanto: Ecosse Films, Octagon Films, BBC, Britannia, 2013.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.