Hyppää pääsisältöön

Onko tässä Suomen Amy Winehouse - soulin nimeen vannovan Sara Siipolan debyytti lupaa paljon

Maija Salminen, Antti Railio ja Mira Luoti puolilähikuvassa
Maija Salminen, Antti Railio ja Mira Luoti puolilähikuvassa Kuva: Yle/ Olli Koski Mira Luoti,Maija Salminen,Levylautakunta,Antti Railio

Maija Salminen, Antti Railio ja Mira Luoti kuuntelivat viikon levyuutuuksia.

Tulos

1. Sara Siipola: Rohkee sydän (Sara Siipola, Kristiina Wheeler, Aki Sihvonen) 24 pistettä

Soulin nimeen vannovan 22 vuotiaan Sara Siipolan suosikeista löytyy Amy Winehouse, ja vaikutteet ovat vahvasti kuultavissa Saran lupauksia luovalla debyyttisingellä.

1. Tuomas Logrén: Mustarousku (Tuomas Logrén) 24 pistettä

Kansainvälisesti arvostettu kansanmusiikkikitaristin toinen sooloalbumi on mietiskelevän henkilökohtainen. Mm. Friggin ja Mimmit-yhtyeen riveissä soittaneen Logrénin ensimmäinen soololevy sai ehdokkuudet Etno Emmaan ja Teosto-palkintoon.

1. Ero!: Festivaali (Nuari Eronen, Piccu Eronen) 24 pistettä

Tanssimaan kutsuvaa konepoppia tekevät serkukset Kirkkonummelta ovat julkaisseet ensisinkkunsa, vaikutteet tulevat kuulemma mm. Nylon Beatilta.

2. Iron Country Sisters: Old Blue Eyes (Julia Rautamaa, Mika Niemi) 23 pistettä

Helsinkiläisen kolmen sisaruksen country/americana -trion ensimmäinen albumi The Blue Hidden In on herkkua lauluharmonioiden ystäville.

3. Olavi Tikka ja Hullumylly: Karhunrauta (Olavi Tikka) 22 pistettä

Olavi Tikka laulaa sekä Hevisauruksessa että Milestonessa. Herran kolmas projekti on suomenkielistä rokkia tekevä bändi, jonka uutta levyä edeltävä sinkku kertoo vahvaa tarinaa vaikeasta isän ja pojan suhteesta.

3. Adam Lambert: Superpower (A. Lambert, T. English, I. Juber) 22 pistettä

Yksi aikamme suurimmista pop-tähdistä on liikkeellä retromenolla. Adam Lambert on viime aikoina omaksunut Freddy Mercuryn roolin Queenin solistina, nyt tulossa pitkästä aikaa omaa musiikkia.

Uusimmat sisällöt - Yle Radio Suomi