Hyppää pääsisältöön

Ennen kuolemaa – alamaailma ja korruptio kampittavat ruotsalaisen rikossarjan kakkoskaudella

Ruotsalaisjännärin Ennen kuolemaa pääosissa nähdään Marie Richardson, Adam Pålsson ja Magnus Krepper.
Ruotsalaistrillerin päärooleja näyttelevät Adam Pålsson, Magnus Krepper ja Marie Richardson. Ruotsalaisjännärin Ennen kuolemaa pääosissa nähdään Marie Richardson, Adam Pålsson ja Magnus Krepper. Kuva: Peter Cederling/SVT / B-reel Yle TV1,Marie Richardson,Adam Pålsson,Magnus Krepper,Ennen kuolemaa

TV1 sunnuntaisin 13.10. - 1.12.2019 klo 21.40 - 22.40, uusinta torstaisin n. klo 23.10, Areenassa

Rikolliseen Mimican klaaniin soluttautunut nuori Christian (Adam Pålsson) joutui oman turvallisuutensa takia pakenemaan ulkomaille. Poliisin vaarallinen operaatio oli lähellä onnistua, mutta joku vuoti tietoja poliisin järjestäytyneen rikollisuuden yksikössä.

Christian jatkaa pakoaan ruotsalaisen rikossarjan Ennen kuolemaa toisella tuotantokaudella. Poliisin vuoto uhkaa hänen henkeään, ja poliisina toimivan äidin, Hanna Svenssonin (Marie Richardson) on saatava tämä vaarallinen henkilö kiinni ennen kuin poika voi palata kotiin.

Tiheätunnelmaisen sarjan uutena hahmona nähdään muun muassa julma huumepoliisi Lars Wiking, jota näyttelee suomalainen Antti Reini.

Ruotsalaistrillerin Ennen kuolemaa toinen tuotantokausi.
Maria Sundbom ja Stefan Sauk ovat ruotsalaistrillerin pariskunta Lena ja Jan Hermansson. Ruotsalaistrillerin Ennen kuolemaa toinen tuotantokausi. Kuva: Peter Cederling / B-REEL FEATURE FILMS AB Yle TV1,Maria Sundbom,Stefan Sauk,Ennen kuolemaa

Hanna ja hänen kollegansa Björn (Magnus Krepper) seuraavat vuodon jälkeä, ja tämä johdattaa heidät pelottavaan suuntaan. Vuotoon liittyvät alamaailmassa toimiva Mimican klaani sekä joukko korruptoituneita poliiseja.

Kun Christian yllättäen ilmestyy Tukholmaan, Hanna on tuskallisen päätöksen edessä: Onko hänen jälleen asetettava Christian vaaraan vuotajan paljastamiseksi? Onko nuorukainen henkisesti kyllin vahvassa kunnossa, jotta tämä voisi aloittaa soluttautumisen?

Ruotsalaistrillerin Ennen kuolemaa toinen tuotantokausi.
Ruotsalaistrillerin Ennen kuolemaa toinen tuotantokausi. Kuva: Peter Cederling / B-REEL FEATURE FILMS AB Yle TV1,Ennen kuolemaa,Marie Richardson,Magnus Krepper

Jännityssarjan muissa rooleissa näyttelevät Jacob Ericksson, Rickard Forsgren, Sandra Redlaff, Malgorzata Pieczynska, Kalled Mustonenja Shada-Helin Sulhav.

Sarjan ovat käsikirjoittaneet Niklas Rockström ja Wilhelm Berman. Kakkoskauden ovat ohjanneet Jens Sjögren, Kristian Petri, Kristina Humle ja Simon Kaijser.

Ykkönen esittää kahdeksan jaksoa samaan rytmiin muiden Pohjoismaiden kanssa. Uusi jakso julkaistaan tämän vuoksi Areenassakin television esitysrytmin mukaan, kerran viikossa. Sarja ei ole siis katsottavissa kokonaisuutena etukäteen, vaan esitetyt jaksot tallentuvat katalogiksi Areenaan.

Ruotsalainen trillerisarja Ennen kuolemaa kertoo vahvoista perhesiteistä, vaarallisesta rakkaudesta ja alamaailman valtataistelusta. Näyttelijä Adam Pålsson on saanut Christianin roolistaan ruotsalaisten Emmyn eli Kristallen-palkinnon parhaasta miespääosasta.

Innan vi dör. Tuotanto: BRF, 2019.

Keskustele
 • Lokakuun Riemulauluissa Antti Kleemolan musiikkia

  Lokakuun Riemulaulujen teemana on Sun puolella.

  Sun puolella -Riemulauluissa 24.10. klo 10 Lahden Gospelkuoron valoisa ja voimakas soundi yhdistyy Kleemolan tarinallisiin kappaleisiin. Ohjelmassa keskustellaan erityisesti nuorten auttamisesta ja siitä, mikä luo toivoa elämän heikkoina hetkinä.

 • Mika Ihamuotila aloittaa Toivomus-keskustelusarjan uuden kauden

  Toivomus-keskustelusarja TV1:llä 2.9.2021 alkaen

  Keskustelusarjan Toivomus (En önskan) uuden kauden aloitusjaksossa Mika Ihamuotila kertoo sairastumisestaan, joka rohkaisi hänet vaihtamaan alaa. Sarjan neloskausi esitetään Yle TV1:llä 2.9.2021 alkaen.

 • Trauma - henkirikoksen jäljet kertoo rankoista henkirikoksista uhrien omaisten äänellä

  Yle Areenassa 30.8. ja Yle TV1:llä 5.9. alkaen

  Trauma – henkirikoksen jäljet on kahdeksanosainen sarja ihmisistä, jotka ovat menettäneet läheisensä yllättäen mielivaltaisen henkirikoksen uhrina. Jokainen tarina elämästä trauman jälkeen on henkilökohtainen ja omanlainen. Sarjan juontaja Jere Tiihonen kuljettaa katsojaa rankkojen kertomuksien läpi. Sarjaa esitetään Yle TV1:ssä sunnuntaisin 5.9. alkaen. Yle Areenasta kaikki jaksot voi katsella jo 30.8. alkaen.