Hyppää pääsisältöön

Vegetarisk bönpasta fotad med kort skärpedjup.




Vegetarisk bönpasta fotad med kort skärpedjup.
Strömsö

Helppo ja nopea kasviskastike papupastalla

Monet puhuvat siitä, että uudet lihakorvikkeet (oumph, kaura ja muut vastaavat) ovat tehneet kasvisruokaan siirtymisen helpommaksi. Oman kasvisruokavalioni mullisti kuitenkin papupasta, joka ilmestyi kauppoihin muutama vuosi sitten.

Nyt saan yksinkertaisesta pastakastikkeesta täyden aterian ilman, että reseptiä tarvitse säätää ja palkokasveja lisätä jossakin muodossa – proteiinit kun ovat pastassa. Loistavaa ja nopeaa!

Teen tätä pastaa usein arkena. Varmistan, että kaapista aina löytyy papupastaa, ruokakermaa sekä vihanneksia. Niiden pohjalta on helppo kokata versio tästä reseptistä. Ja jos oikein laiskottaa teen papupastaa tomaattikastikkeella, vaikka sitä tuskin voi kutsua reseptiksi.

Erika Rönngård

Ainekset

  • ½ kg parsakaalia
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 laatikko kirsikkatomaatteja
  • 2 dl kaurakermaa
  • suolaa
  • pippuria
  • parmesaania

Tee näin

  1. Paista hienonnettu sipuli, valkosipuli ja parsakaali voissa tai öljyssä.
  2. Lisää puolitetut kirsikkatomaatit, kun sipuli ja parsakaali ovat pehmenneet hiukan.
  3. Lisää ruoka-/kaurakerma ja anna kastikkeen hautua muutama minuutti.

Tarjoile kastike papupastan ​​ja raastetun parmesaanijuuston kanssa.

Tämä on perusresepti maukkaimmassa muodossaan, mutta sitä voi helposti varioida eri vihanneksilla. Itse aloitan aina sipulista ja papupastasta – sipulit maun vuoksi ja papupastaa proteiinin vuoksi.

Oliko tämä mielestäsi hyvä vegeresepti? Anna arviosi tai katso mitä muut olivat mieltä: