Hyppää pääsisältöön

Vegevalinta – viikkomenu 4

Vegetarisk gnocchi fotograferad i stekpanna
Vegetarisk gnocchi fotograferad i stekpanna Strömsö (saari)

Meillä on ilo esitellä Vegvalin viikoittainen ruokalista numero 4, jossa parhaimmistoa meille lähettämistänne kasvisruokaohjeista.

Aloitamme variaatiolla klassisesta keitosta, Crème Ninon, joka yleensä valmistetaan herneistä (hyvä myös sellaisena). Tässä tulee uusi ja herkullinen klassikon muunnelma, joka on valmistettu iduista.

Olette ehdottaneet pastaa monissa eri muodoissa. Tarjoamme Erica Rönngårdin papupastaa kera parsakaalin, tomaatin ja parmesaanin. Pavusta valmistettu pasta on Erican paras vinkki siihen, kuinka kasvisruokaan saa helposti lisättyä proteiineja. Sari Pylsyn gnocchi, eli "perunapasta", tarjoillaan minkä tahansa kastikkeen kanssa vuodenajasta riippuen. Tämä on lisäksi gluteeniton gnocchi.

Viikko jatkuu maukkaalla ja yksinkertaisella sipulipiirakalla, joka muistuttaa lähes ranskalaista sipulikeittoa piirakkamuodossa. Viikko päättyy perjantain suosikkiruoalla – Andersin kasvistacot paputäytteellä ja marjasalsalla! Löydät kaikki Vegvals-reseptimme täältä. Toivomme niiden maistuvan!

Kiitokset Samuli Laurikaiselle, Erica Rönngårdille, Sari Pylsylle ja Mari Tiensuulle tämän viikon resepteistä.