Hyppää pääsisältöön

Satuhäiden luojien uusi sarja Muuttopäiväkirjat seuraa neljän nuorenparin yhteenmuuttoa ja arjen haasteita - tutustu pariskuntiin!

Hippihenkinen pariskunta istuu sotkuisessa ja värikkäässä keittiössä selät vastakkain videokamerat kädessä.
Sarjassa pariskunnat kuvaavat toisiaan. Kuvassa Tanja ja Antti Ummeljoelta. Hippihenkinen pariskunta istuu sotkuisessa ja värikkäässä keittiössä selät vastakkain videokamerat kädessä. Kuva: Sami Malmberg Same-eYes Oy / Filmaattiset Reality,muuttaminen,muuttopäiväkirjat

Muuttopäiväkirjat on uusi kotimainen dokureality, jossa seurataan hyvin läheltä puolen vuoden ajan neljän nuorenparin yhteenmuuttoa ja sen tuomia parisuhdehaasteita sekä mullistuksia arjessa. Satuhäät- ja Latela-suosikkisarjojen tekijöiden uutuussarja alkaa Yle TV2:lla maanantaina 7.10. klo 20 . Kaikki jaksot ovat katsottavissa Areenassa nyt!

Yhteisiä haaveita, kädestä suuhun elämistä, ihmissuhdesoppaa ja toiseen tutustumista. Laskut pitää saada maksetuiksi, ruokaa pitää opetella valmistamaan, kumppani pitää ottaa huomioon ja ylipäätään opetella elämään yhdessä. Uusi realitysarja Muuttopäiväkirjat näyttää hyvin todenmukaisesti, miten neljän nuorenparin elämä sujuu, kun hynttyyt laitetaan yhteen. Parien arkea ja juhlaa seurataan puoli vuotta eri puolilla Suomea. Tuloksena on rehellinen kuvaus nuorten Suomesta, jossa ilot ja surut ovat hyvin erilaisia.

Kymmenosaisessa sarjassa näytetään kiinnostavat tarinat viisihenkisen uusioperheen onnesta ja toimeentulon kamppailusta, miesparin yhteisen ajan tavoittelusta ja haaveista, lapsuudenkodeistaan pois muuttavan parin itsenäistymisestä sekä opiskelijan ja kausityöttömän elämästä, kun luonteiltaan ja elämänrytmeiltään erilaiset ihmiset sovittavat yhteiseloaan.

Tutustu Muuttopäiväkirjojen pariskuntiin!

Julius ja Ville, Hämeenlinna

Muuttopäiväkirjojen Julius ja Ville seisovat keittiössä hymyillen, Juliuksella juomalasi kädessään.
Julius ja Ville. Muuttopäiväkirjojen Julius ja Ville seisovat keittiössä hymyillen, Juliuksella juomalasi kädessään. Kuva: Filmaattiset Reality,ihmissuhteet,muuttopäiväkirjat

Julius, 22, ja Ville, 21 muuttavat yhteen Juliuksen asuntoon. Julius suorittaa varusmiespalvelustaan muuton aikaan, joten Ville joutuu olemaan paljon yksin. Ville odottaakin Juliuksen tammikuussa tapahtuvaa poispääsyä, jolloin pari pääsee lopullisesti aloittamaan yhteiselonsa. Ville työskentelee taksiyrittäjänä, ja Julius pääsee armeijan jälkeen jatkamaan parturi-kampaajan töitään. Pari on seurustellut seitsemän kuukautta, ja he kohtasivat aikanaan Grindr-deittipalvelussa.
Katso Juliuksen ja Villen esittelyvideo

Klaara ja Matti, Tampere

Muuttopäiväkirjat-ohjelman Klaara ja Matti istuvat kesällä puistonpenkillä videokamerat käsissään kohti kameraa.
Klaara ja Matti. Muuttopäiväkirjat-ohjelman Klaara ja Matti istuvat kesällä puistonpenkillä videokamerat käsissään kohti kameraa. Kuva: Filmaattiset Reality,muuttopäiväkirjat

Klaara, 25, ja Matti, 30, etsivät yhteistä asuntoa Tampereen keskustan alueelta. Klaara opiskelee metsätalousinsinööriksi Tampereen ammattikorkeakoulussa. Matti työskentelee keväästä syksyyn Tampereen kaupungin puistotyöntekijänä ja on talvikaudet työttömänä. Klaara harrastaa lukemista ja luonnossa samoilua. Matilla on kaverinsa kanssa yhteinen bändi, jossa Matti räppää. Pari on seurustellut puoli vuotta, mutta he ovat tunteneet toisensa jo vuosia yhteisten kavereiden kautta. Katso Klaaran ja Matin esittelyvideo

Anni ja Väinö, Tampere

Muuttopäiväkirjat-ohjelman Väinö ja Anni istuvat sängyllä katsoen toisiinsa nauravaisina.
Väinö ja Anni. Muuttopäiväkirjat-ohjelman Väinö ja Anni istuvat sängyllä katsoen toisiinsa nauravaisina. Kuva: Filmaattiset Reality,Yle TV2,muuttopäiväkirjat

Anni, 19, ja Väinö, 19, muuttavat ensimmäistä kertaa pois lapsuudenkodeistaan. Pari etsii asuntoa Tampereen keskustan liepeiltä, mutta päätyy lopulta muuttamaan Tesoman lähiöön muutaman kilometrin päähän keskustasta. Väinö valmistui merkonomiksi Tampereen kauppaoppilaitoksesta, mutta on päätynyt töihin Kalevan uimahalliin uimavalvojaksi. Anni on hiljattain valmistunut lähihoitajaksi ja työskentelee vanhusten palvelutalossa Tampereella. Pari tapasi jo yläasteella ja on seurustellut yhteensä neljä vuotta. Anni yrittää kuntoilla säännöllisesti, ja Väinö puolestaan pelaa lähes kaiken vapaa-aikansa pleikkaria. Katso Annin ja Väinön esittelyvideo

Taija ja Antti, Ummeljoki

Muuttopäiväkirjat-ohjelman Taija ja Antti seisovat sotkuisessa keittiössä videokamerat käsissään.
Taija ja Antti. Muuttopäiväkirjat-ohjelman Taija ja Antti seisovat sotkuisessa keittiössä videokamerat käsissään. Kuva: Sami Malmberg Same-eYes Oy / Filmaattiset Reality,Yle TV2,muuttopäiväkirjat

Taija, 30, ja Antti 24, muuttavat yhteen Taijan vanhempien vanhaan omakotitaloon Kouvolan pieneen maalaiskylään, Ummeljoelle. Taijalla on ennestään kouluikäiset lapset Hanna ja Jere, ja Antilla pieni Viljami-poika. Uusioperheen kokoonpanoon kuuluvat myös neljä kissaa, hevonen ja koira. Taija on koulutukseltaan ohjaustoiminnan ja vaatetusalan artesaani, mutta on ollut jo pitkään työttömänä. Antilla ei ole koulutusta, sillä ammattikoulu jäi aikanaan kesken. Myös Antti on nykyään työtön. Pari tapasi Tinderissä ja he ovat seurustelleet kolme kuukautta. Katso Taijan ja Antin esittelyvideo

Muuttopäiväkirjat 7.10. Yle TV2:lla, kaksi jaksoa maanantaisin klo 20.00 alkaen. Kaikki jaksot Areenassa katsottavissa nyt! Areenaan

Katso Muuttopäiväkirjat-traileri

Lue lisää:

Muutto on kriisi, saati sitten yhteenmuutto – Testaa, millainen muuttaja olet ja tutustu Muuttopäiväkirjat-sarjaan

Muutto on oman elämän poikkeustila. Kun vielä kaksi ihmistä muuttaa yhteen, temperamentitkin täytyy saada sopimaan saman katon alle. Testaa, millainen muuttaja olet, ja tutustu Muuttopäiväkirjat-sarjaan.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua