Hyppää pääsisältöön

Itse asiassa kuultuna: Kyllikki Forssell – Suomen johtava teatteridiiva

Svartvitt porträtt på Kyllikki Forssell som ler och ser in i kameran.
Kyllikki Forssell 1925 - 2019. Svartvitt porträtt på Kyllikki Forssell som ler och ser in i kameran. Kuva: Seppo Sarkkinen Kyllikki Forssell

TV1 lauantaina 12.10.2019 klo 15.04 - 16.04, Areenassa

Näyttelijä Kyllikki Forssell oli vuosikymmeniä Suomen johtava teatteridiiva, joka näytteli yli neljäkymmentä vuotta Suomen kansallisteatterissa. Forssellin ura näyttämöllä kesti yli 60 vuotta, ja siihen mahtui teatterin lisäksi suuria elokuvarooleja.

Kyllikki Forssell kertoi pitkästä ja loistavasta urastaan elokuvassa sekä teatterissa Itse asiassa kuultuna -ohjelmassa vuonna 2000. Ykkönen esittää haastattelun 94-vuotiaana kuolleen Forssell muistoksi. Legendaarista näyttelijää haastattelee toimittaja Leo Lehdistö.

Forssellin unohtumattomia rooleja nähtiin muiden muassa Kansallisteatterin esityksissä Romuauton Lady, Katariina Suuri, Vaarallisia suhteita, Donna ja Kuolemantanssi sekä Helsingin Kaupunginteatterin Kvartetissa.

Kyllikki Forssellille myönnettiin Pro Finlandia -mitali vuonna 1976 ja teatterineuvoksen arvonimi vuonna 1989. Hän sai Ida Aalberg -säätiön näyttelijäpalkinnon vuonna 1991.

Tuotanto: Lehdistö Oy, Suomi, 2000. Haastattelu on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2007.