Hyppää pääsisältöön

Areenan tallenteet suomalaisten käyttöön EU-alueella myös selaimella

Yle Areenan etusivu
Yle Areenan etusivu Kuva: Yle Yle Areena,etusivu

Areenan käyttö EU-alueella etenee. Nyt EU:ssa matkailevien suomalaisten on mahdollista katsella ja kuunnella kaikkia tallenteita Areenan selainpalvelussa.

Toissa vuonna Yle avasi Areenan mobiilisovellusten käytön kaikille kotipaikkansa vahvistaneille suomalaisille. Yle oli toinen yleisradioyhtiö EU:ssa ja ensimmäinen pohjoismainen julkisen palvelun yhtiö, joka toteutti tämän toiminnallisuuden. Nyt jatkamme siirrettävyystyötä tarjoamalla Areenan tallenteet suomalaisten käyttöön EU-alueella myös Areenan selaimella käytettävässä versiossa.

Käyttö edellyttää rekisteröitymistä ja kotipaikan vahvistamista Yle Tunnus -palvelussa. Kotipaikan vahvistamisen voi tehdä esimerkiksi pankkitunnuksilla tai sähköisellä henkilökortilla. Kotipaikan on tähän mennessä vahvistanut jo 150000 Yle Tunnuksella rekisteröitynyttä suomalaista.

Tässä vaiheessa selaimen avulla on siis mahdollista käyttää Areenan tallenteita. Tv-kanavien suorat lähetykset ja vain Areenassa lähetettävien suorien lähetysten seuraaminen ovat parhaillaan työn alla, ja ne tuodaan EU-alueella matkustavien suomalaisten seurattaviksi selaimella myöhemmin. Areenan Android- ja iOS-laitteissa toimivilla mobiilisovelluksilla tv-kanavalähetykset ja muut suorat lähetykset ovat seurattavissa jo nyt. Suorat radiolähetykset taas ovat jo useamman vuoden ajan olleet kaikkien halukkaiden kuunneltavissa kaikkialla maailmassa myös selaimella.

Keskustelu sulkeutuu 7.11.2019.
Keskustele