Hyppää pääsisältöön

Hiihdon juhlaa Yle Puheella 29.11. - 1.12.2019

Kuvassa hiihtäjä.
Kuvassa hiihtäjä. Yle Puhe

Kuusamon Rukalla kilpaillaan perjantaista sunnuntaihin 29.11. - 1.12. kaikissa pohjoismaisissa hiihtolajeissa. Viikonlopun aikana luvassa on kaikkiaan 11 osakilpailua. Yle Puhe radioi kaikki kisatapahtumat.

Rukan maailmancup avaa yhdistetyn ja maastohiihdon maailmancupin. Mäkihypyn maailmancup avattiin viime viikonloppuna Puolan Wislassa. Rukalle urheilijoita saapuu kilpailuun noin 30 eri maasta.

Hiihdossa selostajana Jarmo Lehtinen ja asiantuntijana Jussi Piirainen. Mäkihypyssä ja yhdistetyssä selostajana Marko Miettinen ja asiantuntijoina Jari Mantila sekä Tommi Nikunen.

Lähetysajat:

Perjantai 29.11

11.50 Yhdistetyn mäki

13.20 Hiihdon sprinttikilpailut

15.55 Yhdistetyn hiihto

18.02 Jääkiekkokierros ja Mäkihypyn karsinta

Lauantai 30.11

09.25 Yhdistetyn mäki

10.40 Hiihto naisten 10km (p)

12.25 Hiihto miesten 15km (p)

14.55 Yhdistetyn hiihto

16.30 Jääkiekkokierros ja Mäkihyppy

Sunnuntai 1.12

10.05 Yhdistetyn mäki

11.05 Hiihto N 10 km (v) takaa-ajo

12.20 Hiihto M 15 km (v) takaa-ajo

14.55 Yhdistetyn hiihto

17.25 Mäkihyppy

Lisää ohjelmasta

 • Vammaiskultti ei voivottele eikä taputtele olalle, vaan kertoo rohkeasti ja rehellisesti miltä vammaisuus tuntuu

  Vammaiskultti on rehellistä puhetta vammaisuudesta

  Vammaiskultti on Yle Puheen uusi 10-osainen radiosarja, jossa puhutaan siitä, miltä vammaisuus tuntuu. Juontajat Jenniina Järvi ja Julianna Brandt ovat runoilijoita ja taiteilijoita, joille itselleen vammaisuus on osa omaa elämää, mutta jotka eivät elä elämäänsä vamma edellä. Radiosarjassa he laittavat itsensä peliin ja haastavat kuulijan kohtaamaan omat ennakkoluulonsa.

 • Kaveri on retkiluistelijan tärkein turvavaruste!

  Retkiluistelussa jäällä kiidetään turvallisesti ryhmässä

  Retkiluistelu on lisännyt suosiotaan viime vuosina. Luonnonjäällä turvallisuusasiat ja hyvä varustus ovat tärkeitä. Vauhdin hurman takaavat pitkäteräiset retkiluistimet, jotka voi kiinnittää tukeviin kenkiin tai monoihin. Jäällä kiidetään aina turvallisesti ryhmässä. Yle Puheen Tiina Lundberg kävi tutustumassa retkiluisteluun.

 • Kysy mitä vaan - esitä oma kysymyksesi ja ehdota vieraita

  Yle Puheen Kysy mitä vaan on täällä taas

  Yle Puheen Kysy mitä vaan -ohjelma on tehnyt paluun. Ohjelmassa eri alojen ammattilaiset, asiantuntijat ja kokijat vastaavat Mira Selanderin johdolla kuuntelijoiden lähettämiin kysymyksiin. Kerro ketä sinä haluaisit kuulla ohjelmassa ja esitä hänellä oma kysymyksesi.