Hyppää pääsisältöön

Suomalaista jalkapallohistoriaa suorana Yle Puheessa 15.11.2019

Kuvassa huuhkaja.
Kuvassa huuhkaja. Kuva: Tuuli Laukkanen Yle Puhe,Suomen miesten jalkapallomaajoukkue

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue Huuhkajat kohtaa perjantaina 15.11. Helsingissä EM-karsintaottelussa Liechtensteinin. Kääntyykö suomalaisessa urheiluhistoriassa uusi lehti? Historiallinen ottelu kuullaan suorana Yle Puheessa klo 19 alkaen.

Voittamalla ottelun, Suomi pääsee ensimmäistä kertaa miesten jalkapallon arvokisojen lopputurnaukseen.

Vuonna 1997 se oli lähellä...

Vuonna 2007 se oli lähempänä...

Ja nyt sen on aika tapahtua!

Historiallinen ottelu kuullaan suorana Yle Puheessa klo 19 alkaen. Selostajana Ylen legendaarinen ääni Jarmo “Kunkku” Lehtinen ja asiantuntijana Olli “Oka” Huttunen.

"Luotan, että Huuhkajat voittavat tämän ottelun 3-0. Liechtensteinin kavereilla on iso työ saada maali tyrkättyä luvatussa pienessä pakkassäässä ja tekonurmella. En odota Liechtensteinilta maalia myöskään siksi, että heidän hyökkäyspelinsä on onnetonta. Jalkapallossa tietysti kaikki on mahdollista. Tärkeintä on, että Suomi ei tee pelistä liian vaikeaa, maali pitää tehdä nopeasti", toteaa Lehtinen.

Kotikentällä Suomi on erittäin kova. Näen, että tässä on kaikki merkit Suomen voitolle.― Jarmo "Kunkku" Lehtinen

Jalkapalloetkot Yle Puheella klo 15 alkaen

Yle Puhe valmistautuu suureen iltaan hyvissä ajoin mainittuna perjantaina. Klo 15 Juha Valvion isännöimässä Urheiluperjantaissa nostatetaan tunnelmaa kohti aloituspotkua. Klo 18 lähetys siirtyy Töölöön, jossa Yle Urheilun toimittajat kuljettavat meidät kohti Huuhkajien unelmaa.

"Muistan kuinka pessimististä 'Meidän elinaikanamme ei arvokisoihin tulla pääsemään' - mantraa toisteltiin vuosi toisensa jälkeen. Ja ovathan historian tapahtumat synkkiä, ei siitä pääse mihinkään, mutta nyt on toinen ääni kellossa. Perjantaina klo 15 alkaen Urheiluperjantai valmistaa kuulijan suureen iltaan mm. ex-maajoukkuehyökkääjä Mika Väyrysen kanssa sekä vedetään lähetyksen mittaan pari ässääkin hihasta. Jännitys huipentuu klo 19 kun on aloituspotkun aika", sanoo Valvio.

Vihdoin se päivä koittaa. Olen varma siitä. Riven johdolla me mennään kisoihin.― Juha Valvio

Kuuntele ja virittäydy tunnelmaan:
Juha Valvion koppipuheet: Vieraana Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti
Lindgren & Sihvonen: Huuhkajat historian kynnyksellä – vieraana Joel Pohjanpalo