Hyppää pääsisältöön

Invisible Heroes -draamasarja palkittiin Prix Europassa

Kuvassa Invisible Heroes -sarjan päähenkilöt Lysa Brotherus (Sophia Heikkilä ), Harald Edelstamin (Mikael Persbrandt), Tapani Brotherus (Pelle Heikkilä) ja Ilkka Jaamala (Ilkka Villi).
Invisible Heroes -draamasarja palkittiin Prix Europa -festivaaleilla Saksassa. Kuvassa Invisible Heroes -sarjan päähenkilöt Lysa Brotherus (Sophia Heikkilä ), Harald Edelstamin (Mikael Persbrandt), Tapani Brotherus (Pelle Heikkilä) ja Ilkka Jaamala (Ilkka Villi). Kuva: Yle Ilkka Villi,Pelle Heikkilä,Mikael Persbrandt,invisible heroes

Kaiho Republicin Ylelle tuottama draamasarja Invisible Heroes sai vuoden parhaan eurooppalaisen tv-draamasarjan palkinnon Prix Europa -festivaalilla.

Invisible Heroes on tositapahtumiin pohjautuva draamasarja, joka kertoo suomalaisdiplomaateista Chilessä vuoden 1973 sotilasvallankaappauksen aikana. Suomalaisdiplomaatit Tapani ja Lysa Brotherus sekä Ilkka Jaamala pelastivat tuhansia ihmisiä sotilasjuntan vainolta.

Palkinnon perusteluissa kiiteltiin draamasarjan mestarillista visuaalista ilmettä, loistavaa leikkausta, suurenmoista näyttelijäntyötä ja sarjan poikkeuksellista matkaa toiseen aikaan.

“On hienoa saada tunnustusta Prix Europassa. Täällä tuomaristot muodostuvat alan tekijöistä”, kiittelee Yle Draaman tuottaja Pekka Ruohoranta.

Sarjan ovat käsikirjoittaneet Tarja Kylmä ja Manuela Infante ja ohjanneet Mika Kurvinen ja Alicia Scherson. Invisible Heroesin tuotannosta on vastannut Kaiho Republic, jonka tuottajana ohjelmassa on toiminut Liisa Penttilä-Asikainen. Sarjan tuottajana Yle Draamassa on toiminut Pekka Ruohoranta. Rooleissa esiintyvät Pelle Heikkilä, Sophia Heikkilä, Ilkka Villi, Aksa Korttila ja Mikael Persbrandt.

Invisible Heroes on voittanut palkintoja jo aiemmin tänä vuonna: elokuussa se palkittiin Hopeinen lintu -palkinnolla Etelä-Korean Soulissa kansainvälisessä Seoul International Drama Awards -kilpailussa. Lisäksi sarja sai tuomariston erikoispalkinnon La Rochellen Festival de la Fiction -kilpasarjassa syyskuussa.

Prix Europa (The European Broadcasting Festival) on Euroopan suurin tv-, radio- ja online-tuotantojen kilpailu. Kilpailun voittajat julkistettiin Saksan Potsdamissa 11.10.2019.