Hyppää pääsisältöön

Lasagne i ugnsfast glasform fotad uppifrån.




Lasagne i ugnsfast glasform fotad uppifrån.
Strömsö

Mehevä munakoisogratiini parmesaanilla

Jos perheesi tykkää lasagnesta, taidatte myöskin pitää tästä. Tämä on oivallinen tapa käyttää munakoisoa arjessa.

Anders Samuelsson

Ainekset

  • 3 keskikokoista munakoisoa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 2,5 dl pankojauhoa
  • 1 dl parmesaanijuustoa, raastettuna
  • 200 g mozzarellaa
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • suolaa

Tomaattikastike:

  • 400 g kaltattuja tomaatteja
  • 1 keltainen sipuli
  • ½ fenkolia
  • 1 varsiselleri
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 maustemitallista sokeria
  • mustapippuria
  • 6-7 lehteä tuoretta basilikaa, silputtuna

Tee näin

  1. Kuori munakoiso ja leikkaa se 0,5 cm paksuiksi viipaleiksi. ripottele viipaleille suolaa ja anna itkettyä n. 30 min. Kuivaa siivut talouspaperilla.
  2. Pilko sipulit ja valkosipuli, selleri ja fenkolit. Paista öljyssä pannulla, lisää tomaatit ja hauduta kannen alla alhaisella lämmöllä 20 min.
  3. Viimeistele basilikalla ja mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Vatkaa munat kevyesti kulhossa.
  5. Käännä munakoisoviipaleet ensin vehnäjauhossa, sitten vatkatuissa kananmunissa ja viimeiseksi pankojauhossa.
  6. Paista viipaleet öljyssä, kunnes pinta kullanruskea.
  7. Leikkaa munakoisoviipaleet kahteen tai kolmeen osaan. Sekoita munakoiso, tomaattikastike, parmesaanijuusto ja mozzarella uunin kestävään vuokaan. Viimeistele tomaattikastikkeella ja parmesaanilla.
  8. Gratinoi 200 asteisessa uunissa n. 15 min.

Oliko tämä mielestäsi hyvä vegeresepti? Anna arviosi tai katso mitä muut olivat mieltä: