Hyppää pääsisältöön

Vegetarisk mat fotad snett uppifrån. Maten är upplagd på en svart tallrik.




Vegetarisk mat fotad snett uppifrån. Maten är upplagd på en svart tallrik.
Strömsö (tv-ohjelma)

Nautiskele juhlavilla rapeilla perunapakoroilla

Tässä muodossa et ole vielä koskaan maistanut perunaa. Nämä rapeat uppopaistetut pakorat ovat alkujaan peräisin Intiasta. Perunapakoroiden kanssa voi tarjota mieleisiään lisukkeita. Tässä niiden lisänä on maukasta vihreää chutneyta ja mangoldimuhennosta. Ne voi korvata myös sienillä.

Anders Samuelsson

Pakorat vihreän chutneyn ja mangoldin kera

  • 8 perunaa
  • 3 keltasipulia
  • suolaa
  • 3 dl kikhernejauhoa (gram-jauhoa eli besan-jauhoa)
  • 1 tl currya
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 punainen chili
  • öljyä uppopaistamiseen
  1. Sorvaa perunat ja keltasipulit nauhaksi tai raasta ne raastimen isoimmalla terällä suikaleiksi.
  2. Ripota peruna- ja keltasipulinauhoille tai -suikaleille suolaa ja anna seistä.
  3. Kun niistä alkaa irrota nestettä, lisää joukkoon kikhernejauho ja mausteet ja sekoita. Muotoile massasta pieniä möykkyjä.
  4. Tee chutney ja mangoldimuhennos ennen uppopaistamista. Uppopaista möykkyjä 160-asteisessa öljyssä 2–3 minuuttia, kunnes ne ovat kullankeltaisia.

Vihreä yrttichutney

  • 1 ruukku minttua
  • 1 ruukku persiljaa
  • 1 pieni keltasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 vihreä chili
  • 2 limetin raastettu kuori ja mehu
  • 1 rkl sokeria
  • ½ tl juustokuminaa
  • 2 rkl vettä
  • suolaa
  • mustapippuria
  1. Silppua yrtit, sipulit ja chili.
  2. Sekoita kaikki ainekset keskenään kastikkeeksi.
  3. Jos kastike on kovin sakeaa, laimenna sitä tilkalla vettä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Mangoldimuhennos

  • 300 g mangoldia tai pinaattia
  • 1 salottisipuli
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl rapsiöljyä
  • 1 tl seesamiöljyä
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 30 g voita
  • 2 limetin raastettu kuori ja mehu
  • suolaa
  • mustapippuria
  1. Poista mangoldista paksut ruodit ja revi se paloiksi. Silppua salottisipuli ja leikkaa valkosipulinkynnet viipaleiksi.
  2. Kuullota sipulit nopeasti rapsiöljyssä paistinpannulla. Nosta sitten lämpöä ja lisää mangoldipalat.
  3. Kun mangoldi alkaa saada väriä, lisää joukkoon kalakastike, soijakastike, seesamöljy, voi ja limetin kuoriraaste ja mehu. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Oliko tämä mielestäsi hyvä vegeresepti? Anna arviosi tai katso mitä muut olivat mieltä: