
Vegetarisk tomatgryta fotograferad uppifrån. På tallriken finns även potatis och en bit broccoli.
Tomaattinen kasvismuhennos sadonkorjuuaikaan
Helposti hyvää kauden raaka-aineista. Muhennos on monikäyttöinen, sopii myös esimerkiksi paistetun lohen seuraksi ( korvaa kasvisfondi kalafondilla ja lisää vielä 1/4 tl hienoa merisuolaa muhennokseen) Mutta toimii erinomaisesti sellaisenaan juuri perunan ja parsakaalin kaverina. Itse kehittelemä ohjeeni "simppelisti hyvää" periaatteella. Helposti muunneltava ohje.
Anne Kiuru
Ainekset 6:lle
- 250 g kotimaista omenaa karkeana raasteena (hapokas lajike, raasta kuorineen)
- 200 g kesäkurpitsaa karkeana raasteena
- 100 g sipulia hienonnettuna
- 1 tl savupaprikajauhetta
- 1/2 tl jauhettua mustapippuria
- pieni veitsen kärjellinen cayannepippuria
- 1 tl ruokosokeria
- 1 tlk (400 g) tomaatteja
- 1 dl vettä (huuhtele tomaattitölkki)
- 28 g fond "du chef" tai muuuta kasvisliemitiivistettä
- 150 g créme fraíchea tai kauracrèmefraíchea
- 1 dl tilliä hienonnettuna
- 1-2 rkl öljyä paistamiseen
Tee näin
- Kuumenna laakeassa paistokasarissa öljy, kuullota sipulia 3-4 minuuttia. Lisää omenaraaste, kääntele hetki. Lisää kesäkurpitsaraaste, kääntele hetki. Lisää kaikki mausteet. Kääntele vielä hetki. Lisää kirsikkatomaatit liemineen, vesi sekä fondi.
- Anna kiehua hiljalleen kannen alla 15-20 minuuttia välillä sekoittaen.
- Lisää lopuksi ranskankerma, kuumenna älä keitä . Viimeistele muhennos tuoreella tillillä.
Tarjoa esim. perunoiden ja höyrytetyn parsakaalin kera.
Oliko tämä mielestäsi hyvä vegeresepti? Anna arviosi tai katso mitä muut olivat mieltä: