Hyppää pääsisältöön

Vegetarisk tomatgryta fotograferad uppifrån. På tallriken finns även potatis och en bit broccoli.




Vegetarisk tomatgryta fotograferad uppifrån. På tallriken finns även potatis och en bit broccoli.
Strömsö

Tomaattinen kasvismuhennos sadonkorjuuaikaan

Helposti hyvää kauden raaka-aineista. Muhennos on monikäyttöinen, sopii myös esimerkiksi paistetun lohen seuraksi ( korvaa kasvisfondi kalafondilla ja lisää vielä 1/4 tl hienoa merisuolaa muhennokseen) Mutta toimii erinomaisesti sellaisenaan juuri perunan ja parsakaalin kaverina. Itse kehittelemä ohjeeni "simppelisti hyvää" periaatteella. Helposti muunneltava ohje.

Anne Kiuru

Ainekset 6:lle

  • 250 g kotimaista omenaa karkeana raasteena (hapokas lajike, raasta kuorineen)
  • 200 g kesäkurpitsaa karkeana raasteena
  • 100 g sipulia hienonnettuna
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1/2 tl jauhettua mustapippuria
  • pieni veitsen kärjellinen cayannepippuria
  • 1 tl ruokosokeria
  • 1 tlk (400 g) tomaatteja
  • 1 dl vettä (huuhtele tomaattitölkki)
  • 28 g fond "du chef" tai muuuta kasvisliemitiivistettä
  • 150 g créme fraíchea tai kauracrèmefraíchea
  • 1 dl tilliä hienonnettuna
  • 1-2 rkl öljyä paistamiseen

Tee näin

  1. Kuumenna laakeassa paistokasarissa öljy, kuullota sipulia 3-4 minuuttia. Lisää omenaraaste, kääntele hetki. Lisää kesäkurpitsaraaste, kääntele hetki. Lisää kaikki mausteet. Kääntele vielä hetki. Lisää kirsikkatomaatit liemineen, vesi sekä fondi.
  2. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 15-20 minuuttia välillä sekoittaen.
  3. Lisää lopuksi ranskankerma, kuumenna älä keitä . Viimeistele muhennos tuoreella tillillä.

Tarjoa esim. perunoiden ja höyrytetyn parsakaalin kera.

Oliko tämä mielestäsi hyvä vegeresepti? Anna arviosi tai katso mitä muut olivat mieltä: