Hyppää pääsisältöön

Vegetarisk tomatgryta fotograferad uppifrån. På tallriken finns även potatis och en bit broccoli.




Vegetarisk tomatgryta fotograferad uppifrån. På tallriken finns även potatis och en bit broccoli.
Strömsö (tv-ohjelma)

Tomaattinen kasvismuhennos sadonkorjuuaikaan

Helposti hyvää kauden raaka-aineista. Muhennos on monikäyttöinen, sopii myös esimerkiksi paistetun lohen seuraksi ( korvaa kasvisfondi kalafondilla ja lisää vielä 1/4 tl hienoa merisuolaa muhennokseen) Mutta toimii erinomaisesti sellaisenaan juuri perunan ja parsakaalin kaverina. Itse kehittelemä ohjeeni "simppelisti hyvää" periaatteella. Helposti muunneltava ohje.

Anne Kiuru

Ainekset 6:lle

  • 250 g kotimaista omenaa karkeana raasteena (hapokas lajike, raasta kuorineen)
  • 200 g kesäkurpitsaa karkeana raasteena
  • 100 g sipulia hienonnettuna
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1/2 tl jauhettua mustapippuria
  • pieni veitsen kärjellinen cayannepippuria
  • 1 tl ruokosokeria
  • 1 tlk (400 g) tomaatteja
  • 1 dl vettä (huuhtele tomaattitölkki)
  • 28 g fond "du chef" tai muuuta kasvisliemitiivistettä
  • 150 g créme fraíchea tai kauracrèmefraíchea
  • 1 dl tilliä hienonnettuna
  • 1-2 rkl öljyä paistamiseen

Tee näin

  1. Kuumenna laakeassa paistokasarissa öljy, kuullota sipulia 3-4 minuuttia. Lisää omenaraaste, kääntele hetki. Lisää kesäkurpitsaraaste, kääntele hetki. Lisää kaikki mausteet. Kääntele vielä hetki. Lisää kirsikkatomaatit liemineen, vesi sekä fondi.
  2. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 15-20 minuuttia välillä sekoittaen.
  3. Lisää lopuksi ranskankerma, kuumenna älä keitä . Viimeistele muhennos tuoreella tillillä.

Tarjoa esim. perunoiden ja höyrytetyn parsakaalin kera.

Oliko tämä mielestäsi hyvä vegeresepti? Anna arviosi tai katso mitä muut olivat mieltä: