Hyppää pääsisältöön

Laura Mikkola

Laura Mikkola, piano
Laura Mikkola, piano Kuva: Copyright Heikki Tuuli 2011 Laura Mikkola

Laura Mikkola kuuluu kansainvälisesti menestyneimpiin suomalaisiin pianisteihin. Hän on esiintynyt joka puolella maailmaa. Mikkola opiskeli pianonsoittoa Sibelius-Akatemiassa sekä Yhdysvalloissa Philadelphian Curtis-instituutissa ja Bloomingtonin musiikkikorkeakoulussa Indianassa. Hänen opettajiaan olivat mm. Murray Perahia, Menahem Pressler ja Gary Graffman.

Mikkolan uraa ovat siivittäneet lukuisat kilpailumenestykset, mm. toinen palkinto ja yleisöpalkinto Brysselin arvostetussa Kuningatar Elisabeth -pianokilpailussa. Vuonna 1995 hän sai nuoren taiteilijan Suomi-palkinnon.

Mikkolan ohjelmistoon kuuluu yli 60 konserttoa ja laaja valikoima sooloteoksia ja kamarimusiikkia. Hänellä on ollut erityisen läheinen suhde Einojuhani Rautavaaran teoksiin, ja hän on levyttänyt tämän kaikki kolme pianokonserttoa sekä laajan valikoiman soolopianoteoksia. Lisäksi hänen diskografiaansa sisältyy Einar Englundin koko soolopianotuotanto sekä mm. Ravelin, Šostakovitšin, David Matthewsin ja Erkki-Sven Tüürin musiikkia.

 • Rahmaninov - Musorgski - Shostakovitsh

  RSO:n konsertin 22.11. teokset.

  Sergei Rahmaninov : Kuolleiden saari op. 29 1900-luvun alussa kuului asiaan, että jokaisen itseään kunnioittavan keskieurooppalaisen porvariskodin seinällä oli painokuvana jokin sveitsiläisen symbolistin Arnold Böcklinin (1827–1901) maalauksista, mieluiten niistä kuuluisin: Die Toteninsel (1880; Kuolleiden saari).

 • Seuraavan RSO-festivaalin suunnittelee Nicholas Collon

  Kraft nousi päättyneen festivaalin yleisön suosikiksi.

  Juuri päättyneellä RSO-festivaalilla vieraili lähes 10 000 kuulijaa ja Yle Areenan sekä Yle Radio 1:n kautta konserttien verkko- ja radiolähetyksiä seurasi n. 100 000 kuulijaa konserttia kohden. Suurimmaksi yleisösuosikiksi nousi Magnus Lindbergin kulttiteoksen, Kraftin esitys.

 • Magnus Lindbergin Kraft vakuutti peruskoululaiset

  RSO konsertoi tänä vuonna 10 000:lle nuorelle

  RSO-festivaali sai vieraakseen kokonaisen peruskoulun, kun Helsingin Suomalaisen Yhteiskoulun 740 oppilasta kuunteli Magnus Lindbergin Kraftin kenraaliharjoituksen 25.10. Musiikkitalossa.