Hyppää pääsisältöön

Laura Mikkola

Laura Mikkola, piano
Laura Mikkola, piano Kuva: Copyright Heikki Tuuli 2011 Laura Mikkola

Laura Mikkola kuuluu kansainvälisesti menestyneimpiin suomalaisiin pianisteihin. Hän on esiintynyt joka puolella maailmaa. Mikkola opiskeli pianonsoittoa Sibelius-Akatemiassa sekä Yhdysvalloissa Philadelphian Curtis-instituutissa ja Bloomingtonin musiikkikorkeakoulussa Indianassa. Hänen opettajiaan olivat mm. Murray Perahia, Menahem Pressler ja Gary Graffman.

Mikkolan uraa ovat siivittäneet lukuisat kilpailumenestykset, mm. toinen palkinto ja yleisöpalkinto Brysselin arvostetussa Kuningatar Elisabeth -pianokilpailussa. Vuonna 1995 hän sai nuoren taiteilijan Suomi-palkinnon.

Mikkolan ohjelmistoon kuuluu yli 60 konserttoa ja laaja valikoima sooloteoksia ja kamarimusiikkia. Hänellä on ollut erityisen läheinen suhde Einojuhani Rautavaaran teoksiin, ja hän on levyttänyt tämän kaikki kolme pianokonserttoa sekä laajan valikoiman soolopianoteoksia. Lisäksi hänen diskografiaansa sisältyy Einar Englundin koko soolopianotuotanto sekä mm. Ravelin, Šostakovitšin, David Matthewsin ja Erkki-Sven Tüürin musiikkia.

 • RSO aloittaa 95-vuotisjuhlakautensa vierailulla BBC Proms-festivaalille

  Teemasäveltäjät ovat Rahmaninov, Ligeti ja Tarkiainen.

  Radion sinfoniaorkesterin 95-vuotisjuhlakausi 2022‒2023 alkaa vierailulla BBC Proms -festivaalille ylikapellimestari Nicholas Collonin johdolla. Kauden teemasäveltäjät ovat Sergei Rahmaninov, György Ligeti sekä Outi Tarkiainen ja lisäksi kahden viikon residenssivierailun tekee australialaissäveltäjä Brett Dean.

 • RSO:n nuoret solistit 2022 on valittu

  Koesoittoon osallistui yhteensä 75 nuorta

  Kahdeksan koesoiton kautta valittua nuorta muusikkoa esiintyy RSO:n solistina Nuorten solistien konsertissa 29.4. Musiikkitalossa. Konsertin johtaa József Hárs ja se lähetetään suorana Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä sekä viivästettynä Yle Teemalla.

 • Konserttisalin konsertit 15.2. asti vain Ylen kanavilla, kamarimusiikkifestivaalille yleisöä 5.–6.2.

  Lunastetut liput peruttuihin konsertteihin palautetaan.

  Etelä-Suomen aluehallintoviraston uusimman päätöksen mukaisesti sisätiloissa järjestettävät yli 50 henkilön yleisötilaisuudet on kielletty 15.2.2022 asti. RSO:n konsertit 4.2., 9.2. ja 10.2. Musiikkitalon konserttisalissa on peruttu yleisöltä, mutta 4.2. ja 9.2. kuullaan suorana lähetyksenä Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä sekä klo 20 alkaen Yle Teemalla. MIND! -kamarimusiikkifestivaalin konsertit 5.–6.2. Paavo-salissa soitetaan rajoitusten mukaisesti enintään 50 henkilön yleisölle.