Hyppää pääsisältöön

Laura Mikkola

Laura Mikkola, piano
Laura Mikkola, piano Kuva: Copyright Heikki Tuuli 2011 Laura Mikkola

Laura Mikkola kuuluu kansainvälisesti menestyneimpiin suomalaisiin pianisteihin. Hän on esiintynyt joka puolella maailmaa. Mikkola opiskeli pianonsoittoa Sibelius-Akatemiassa sekä Yhdysvalloissa Philadelphian Curtis-instituutissa ja Bloomingtonin musiikkikorkeakoulussa Indianassa. Hänen opettajiaan olivat mm. Murray Perahia, Menahem Pressler ja Gary Graffman.

Mikkolan uraa ovat siivittäneet lukuisat kilpailumenestykset, mm. toinen palkinto ja yleisöpalkinto Brysselin arvostetussa Kuningatar Elisabeth -pianokilpailussa. Vuonna 1995 hän sai nuoren taiteilijan Suomi-palkinnon.

Mikkolan ohjelmistoon kuuluu yli 60 konserttoa ja laaja valikoima sooloteoksia ja kamarimusiikkia. Hänellä on ollut erityisen läheinen suhde Einojuhani Rautavaaran teoksiin, ja hän on levyttänyt tämän kaikki kolme pianokonserttoa sekä laajan valikoiman soolopianoteoksia. Lisäksi hänen diskografiaansa sisältyy Einar Englundin koko soolopianotuotanto sekä mm. Ravelin, Šostakovitšin, David Matthewsin ja Erkki-Sven Tüürin musiikkia.

 • István Várdai esiintyy Truls Mørkin tilalla 18.‒19.10.

  Konsertin ohjelma ei muutu.

  Sellisti Truls Mørk on joutunut peruuttamaan esiintymisensä RSO:n solistina Musiikkitalon konserteissa 18.‒19.10. sekä Amsterdamin Concertgebouwssa 9.12. Hänen tilallaan Šostakovitšin 1. sellokonserton solistina soittaa István Várdai.

 • RSO:n Tulevaisuus-teema esittelee nuoria solisteja ja säveltäjiä

  Teema esittelee 5 nuorta solistia ja 2 säveltäjää.

  Radion sinfoniaorkesterin yhtenä keskeisenä tehtävänä on alusta lähtien ollut edistää ja tukea suomalaista musiikkia. Sen olennaisena osana on ollut nostaa esiin nuoria kykyjä, yhtä lailla esiintyviä taiteilijoita kuin säveltäjiä. Kaudella 2023-2024 se toteutuu erityisen Tulevaisuus-teeman konserteissa.

 • Nicholas Collon: "Straussin musiikissa minua viehättää ennen kaikkea harmonia"

  Ylikapellimestari Collon kertoo kauden Strauss-teemasta.

  Olet valinnut yhdeksi alkavan kauden teemoista Richard Straussin. Millainen on historiasi Straussin musiikin parissa, ja mikä sinua hänessä viehättää? Ensimmäinen johtamani teos oli luultavasti Metamorfoosit, ja johdin muitakin myöhäisiä teoksia, oboekonserttoa ja Neljää viimeistä laulua. Myöhemmin aloin johtaa sinfonisia runoja, Kuolemasta ja kirkastuksesta alkaen.