Hyppää pääsisältöön

Muumilaakso palkittiin parhaana lasten animaatiosarjana Cannesissa

Mumindalen vy vid stilla sjö och höga berg.
Mumindalen vy vid stilla sjö och höga berg. Kuva: Moomin Characters & Gutsy Animations muumit

Muumilaakso palkittiin sunnuntaina 13.10.2019 Cannesissa järjestetyssä MIPCOM Marketissa parhaana lasten animaatiosarjana.

Muumilaakso oli ehdolla TBI Content Innovation -kilpailussa kategoriassa “paras animoitu lastenohjelma”.

”Todella hienoa, että laatusarja palkitaan kovassa kansainvälisessä seurassa. Odotamme Ylessä jo innokkaasti ensi kevään uutta kautta”, sanoo Ylen Luovat sisällöt -yksikön johtaja Ville Vilén.

“Tämä on suuri voitto suomalaiselle animaatiolle, Gutsyn tiimille, Anima Vitaelle ja Ylelle. Yle on ollut alusta asti mukana tuotannossa ja olemme tehneet pioneerityötä osoittamalla, että pohjoismainen tv-animaatio voi todellakin menestyä myös maailmalla”, toteaa Gutsy Animationinsin toimitusjohtaja Marika Makaroff.

Muumilaaksosta on ensi vuoden alussa tulossa uusi kausi. Ensimmäinen kausi on nähtävissä Yle Areenassa suomeksi ja ruotsiksi. Sarja tulee katsottavaksi saameksi alkuvuodesta 2020. Muumilaakso on myös yleisön suosikki: sen ensimmäistä jaksoa katsottiin Ylen kanavilla ensimmäisen viikon aikana yli miljoona kertaa, ja sarja on Yle Areenan kaikkien aikojen katsotuin ohjelma.

Muumilaakso-sarjan tuotannosta vastaa suomalainen Gutsy Animations -yhtiö ja sarjan taiteellinen ohjaaja on Marika Makaroff. Muumilaakson on ohjannut Oscar®-palkittu Steve Box, käsikirjoituksesta vastaavat Mark Huckerby ja Nick Ostler ja tuottaja on John Woolley. Muumihahmojen ääninäyttelijöinä on joukko suomalaisia huippunimiä, ja sarjan alkuperäisestä musiikista vastaavat säveltäjät Pekka Kuusisto ja Samuli Kosminen. Lisäksi sarjan jokaisessa jaksossa kuullaan musiikkia kansainvälisiltä huippuartisteilta.

15.10.2019 Korjattu, että Muumilaakso saameksi julkaistaan alkuvuodesta 2020.