Hyppää pääsisältöön

Bönbiffhamburgare fotad från sidan. Rätten är upplagd på en trätallrik med en klick sås.




Bönbiffhamburgare fotad från sidan. Rätten är upplagd på en trätallrik med en klick sås.
Strömsö (tv-ohjelma)

Näin valmistat rapsakan kasvishampurilaisen härkäpapupihvillä

Hyvä ja helppo resepti! Yleensä keitän ison erän papuja ja pakastan niitä sopiviin pusseihin. Käyttämäni härkäpavut ovat kotimaisia, mikä mielestäni on iso plussa.

Olen itse kehitellyt reseptin ja valmistan pihvit aina hieman soveltaen, joten mitat ovat ohjeelliset. Ne toimivat erittäin hyvin hampurilaisen täytteenä vaikkapa salsakastikkeen ja rankankerman kera.

Linda Råholm

Ainekset (8 pihviä)

  • 5 dl keitettyjä härkäpapuja
  • 1 kananmuna
  • 3 rkl psylliumia
  • 3/4 dl maissijauhoja / soijajauhoja tai vastaava
  • 1 reilu rkl maapähkinävoita
  • 1 tl tahini (valinnainen)
  • tilkka todella kuumaa chilikastiketta
  • 1 tl garam masalaa
  • 2 puristettua valkosipulinkynttä
  • tilkka soijaa
  • suolaa ja pippuria
  • seesaminsiemeniä ja auringonkukansiemeniä leivitykseen
  • öljyä paistamiseen

Tee näin

  1. Sekoita kaikki ainekset. Soseuta kevyesti sauvasekoittimella tai murskaa haarukalla. Seoksen ei tarvitse olla täysin sileää, karkeampi rakenne toimii pihveissä hyvin.
  2. Lisää psylliumia ja jauhoja jos taikina tuntuu liian löysältä. Pyörittele palloiksi, pieniksi pihveiksi tai suuriksi hampurilaispihveiksi.
  3. Leivitä auringonkukansiemenillä ja seesaminsiemenillä ja paista keskilämmöllä kullanruskeiksi runsaassa öljyssä.

Tarjoile hampurilanen valitsemillasi lisukkeilla, tai perunoiden ja sopivan kastikkeen kanssa.

Mitä pidit reseptistä? Arvioi se alla tai katso, mitä muut ajattelivat siitä: