Hyppää pääsisältöön

Puikko ja Koukku - Käsityöt valtaavat Yle Puheen!

Kuvassa Yle Puheen Puikko ja Koukku -ohjelman toimittajat Jenny "Puikko" Lehtinen ja Kati "Koukku" Keinonen.
Kuvassa Yle Puheen Puikko ja Koukku -ohjelman toimittajat Jenny "Puikko" Lehtinen ja Kati "Koukku" Keinonen. Kuva: Ilmari Fabritius Yle Puhe,käsityö

Käsityövallankumous on vihdoin rantautunut myös radioon! Suomen ensimmäinen käsitöihin keskittyvä radio-ohjelma Puikko ja Koukku starttaa torstaina 17.10. klo 15 Yle Puheessa ja Yle Areenassa.

Jenny "Puikko" Lehtinen ja Kati "Koukku" Keinonen kutsuvat studioon julkisuudesta tuttuja, käsitöiden tekoa rakastavia henkilöitä taiteen, urheilun ja politiikan kentältä jatkamaan heidän keskeneräisiä käsitöitään ja avautumaan paitsi ankarimmista koulukäsityömuistoista, myös päivän politiikasta ja muista ajankohtaisista aiheista.

Ihan rehellisesti sanottuna, odotimme studioon jengiä kutomaan kanssamme sukkia. Oikeasti saimme vintage-vaatteiden entisöintiä, freestyle-virkkausta, poliittisia ristipistotöitä― Kati "Koukku" Keinonen

Miksi ompeluseura radioon?

Kati “Koukku” Keinonen viritteli vuosikausia vakavahenkistä kalevalaista körtti-käsityöohjelmaa Yle Puheelle, vaikka oikeasti sen paikka olisi ollut kaukana menneisyydessä.

Onneksi virkeä ja dynaaminen Jenny "Puikko" Lehtinen astui Yle Puheen muonavahvuuteen, kuuli Koukun suunnitelmat, ja jo seuraavana päivänä kuvitteli keksineensä uuden formaatin radioon: Nuorekas ja innovatiivinen käsityö-ohjelma!

Valitettavasti Puikolta puuttui lähes kaikki käytännön osaaminen joten näiden kahden oli yhdistettävä voimansa. Siitä se syntyi - Suomen paras (ja ainoa) käsityö-ohjelma radioon.

Mökin mummon kutimet saavat kyytiä kun käsityöt tuodaan kunnolla 2020-luvulle. On aika kuoria käsitöistä esiin trendikkyys ja tuoda mukaan keskusteluun uuden sukupolven kiinnostavimmat harrastajat.

Lottovoittoa ei enää tarvita, kun elämässä saa tehdä kahta maailman kivointa asiaa: käsitöitä ja radio-ohjelmaa. Ja vielä samaan aikaan!― Jenny "Puikko" Lehtinen

Puikko ja Koukku - kudo ja kuuntele

Puikko ja Koukku on taattu kuunteluelämäys niin käsityön rakastajille, kuin niitä vieroksuville. Taitotaso tekijöillä on harrastelija +, joten innovatiivisimmat ja taidokkaimmat luomukset jäävät toisten tehtäviksi.

Hyvää seuraa ja keskinkertaisia käsitöitä on taatusti tarjolla. Ehkä jopa muutama niksi, ja vähintäänkin vertaistukea jokaiselle kirjoneuleiden kanssa kiukutteleville.

 • Hiihdon juhlaa Yle Puheella

  Rukan maailmancup suorana Yle Puheelta

  Kuusamon Rukalla kilpaillaan perjantaista sunnuntaihin 29.11. - 1.12. kaikissa pohjoismaisissa hiihtolajeissa. Viikonlopun aikana luvassa on kaikkiaan 11 osakilpailua. Yle Puhe radioi kaikki kisatapahtumat.

 • Suomalaista jalkapallohistoriaa suorana Yle Puheessa

  Jalkapallohistoriaa Yle Puheessa

  Suomen miesten jalkapallomaajoukkue kohtaa perjantaina 15.11. Helsingissä EM-karsintaottelussa Liechtensteinin. Voittamalla ottelun, Suomi pääsee ensimmäistä kertaa miesten jalkapallon arvokisojen lopputurnaukseen. Historiallinen ottelu kuullaan suorana Yle Puheessa klo 19 alkaen.

 • Yle Puheen Nenäpäivän Käsityömaraton - käsitöitä ja käkätystä kellon ympäri

  Yle Puheen Käsityömaraton Nenäkulmassa ma 4.11. klo 10-22

  Yle Puheen Nenäpäivän Käsityömaratonissa pannaan puikot viuhumaan ja koukut kihisemään maailman lasten hyväksi! Jenny “Puikko” Lehtisen ja Kati “Koukku” Keinosen seurassa yhdistetään kolme maailman parasta asiaa: käsityöt, hauskanpito ja hyvän tekeminen! Maanantaina 4.11. klo 10-22 Yle Puheen ompeluseura valtaa Nenäkulman (Aleksanterinkatu 19, Helsinki).

 • Puikko ja Koukku - Käsityöt valtaavat Yle Puheen!

  Puikko ja Koukku - keskusteluja käsitöiden äärellä.

  Käsityövallankumous on vihdoin rantautunut myös radioon! Suomen ensimmäinen käsitöihin keskittyvä radio-ohjelma Puikko ja Koukku starttaa torstaina 17.10. klo 15 Yle Puheessa ja Yle Areenassa.