Hyppää pääsisältöön

Laita pyöräsi valmiiksi talvea varten – polje ympäri vuoden

En svart hybridcykel av dammodell som står parkerad på en grusplan.
On onni polkea vastapestyllä ja öljytyllä pyörällä. En svart hybridcykel av dammodell som står parkerad på en grusplan. Kuva: Marika Lytts-Råholm / Yle pyöräily,polkupyörät,Hybridipolkupyörä

Eikö ole hulluutta pyöräillä talvella, kun on pimeää, kylmää ja liukasta? Spontaani vastaus on ehkä kyllä – mutta harkitse vielä hetki.

On kai helpompi vastata kyllä raittiille ilmalle, päivän liikunta-annokselle ja ehkä hivenelle päivänvaloa.

Kylmyyttä vastaan on joka tapauksessa pukeuduttava oikein, ja hyvin varustautuneena pyöräileminen ei ole sen vaarallisempaa kuin kesälläkään.

Olemme koonneet tähän joitakin vinkkejä ja hyviä ohjeita, jotka saimme pyöräkorjaajalta ja pyöräilyn puolestapuhujalta Ari Korpilahdelta, joka on muun muassa vetänyt kursseja siitä, miten pyörää huolletaan ja joitakin pyöräilyryhmiä kotikaupungissaan Vaasassa.

Porträtt av Ari Korpilahti, cykelreparatör och cykelentusiast i Vasa.
Ari Korpilahti on työskennellyt pyörien parissa suuren osan työurastaan ja puhuu pyöräilyn puolesta kaikissa tilanteissa. Porträtt av Ari Korpilahti, cykelreparatör och cykelentusiast i Vasa. Kuva: Marika Lytts-Råholm / Yle Strömsö (tv-ohjelma)

- Pidän talvella pyöräilemisestä, kunhan pyörässä on nastarenkaat. Kun on pukeutunut oikein, on ihanaa hypätä pyörän päälle myös talvella.

Samat vinkit ja ohjeet pätevät riippumatta siitä, haluaako pyöräillä töihin vai kuntoilla pyöräillen vapaa-aikana.

Yksi - pidä polkupyörä puhtaana

Pidä runko, vanteet, ketjut ja jarrut puhtaina. Silloin pyöräily on helpompaa ja turvallisempaa, ja pidennät pyöräsi elinikää.

Tärkeintä on muistaa käyttää pesemiseen mahdollisimman vähän vettä.

- Jos peset usein ja käytät paljon vettä, vesi menee vähitellen laakereihin ja vaijereihin ja pilaa pyörän, ja silloin tarvitaan isompia korjauksia, Korpilahti sanoo.

Jos haluaa tehdä pyörän pesemisestä helppoa, Korpilahden paras vinkki on, että suihkuttelee pyörän polkupyöränpesuaineella ja antaa sen vaikuttaa hetken aikaa. Sen jälkeen voi vain harjata lian ja ravan pois pesuharjalla tai käytöstä poistetulla tiskiharjalla.

Lopuksi voi huuhdella nopeasti pesuaineen pois. Älä suihkuta ketjuihin ja jarruihin, ne pestään erikoispesuaineella.

Närbild av en inoljad cykelkedja.
Pyöränketjut on helpointa pestä rievulla ja jarrujenpesuaineella tai ketjunpuhdistusaineella Närbild av en inoljad cykelkedja. Kuva: Marika Lytts-Råholm / Yle Ketju,polkupyörät,pyöräily,Hammaspyörä,ketjut (esineet)

Pese ketjut usein

Ketjujen peseminen voi tuntua vaikealta, mutta ellei anna lian pinttyä syvälle, polkupyörän ketjut on aika nopea pestä.

Kostuta riepu ketjun- tai jarrujenpesuaineella. Tartu ketjuun rievun kanssa ja pyöritä poljinta. Vaihda riepua tarvittaessa ja toista menettely.

Jos lika on oikein pinttynyt ketjuun, sen voi joutua irrottamaan saadakseen sen puhdistettua.

Kun ketju on puhdistettu, on tärkeää muistaa rasvata se. Pisara öljyä jokaisen ketjun niveleen riittää. Pyöritä poljinta 3–4 kierrosta, niin olet käynyt läpi koko ketjun.

Pese ylimääräinen öljy pois rievulla, jossa on pesuainetta.

- Jos öljyä käyttää liikaa, se roiskuu ympäriinsä, ja öljy kerää turhaan likaa, Korpilahti sanoo.

Närbild av bromsskivan på en cykel och bakväxeln.
Jos pitää jarrulevyt puhtaina, jarrupalat kestävät pidempään Närbild av bromsskivan på en cykel och bakväxeln. Kuva: Marika Lytts-Råholm / Yle mechanical advantage,polkupyörät,Ketju,pyöräily,Polkupyörän jarrujärjestelmä

Puhdista jarrulevyt huolellisesti

Jos pyörässäsi on levyjarrut, ne täytyy pitää puhtaana, muuten jarrupalat kuluvat.

Samoin kuin ketjujen puhdistuksessa, laitetaan riepuun pesuainetta ja puhdistetaan jarrulevyjä, kunnes niistä ei enää irtoa likaa.

On olemassa erityistä jarrulevyjen pesuainetta, jota voi käyttää myös ketjujen puhdistamiseen.

Jos pyöräilee päivittäin, on hyvä pestä pyörä pikaisesti joka viikko. Ari Korpilahden pyöränhoitorutiini vie noin 10–15 minuuttia.

Kaksi – pitää näkyä joka säällä

Huolehdi, että kaikki heijastimet ovat paikoillaan. Pyörän takana pitää olla punainen heijastin ja edessä valkoinen. Pinnoihin voi kiinnittää vaikka oranssit heijastimet.

Närbild av ett orange reflex i plast fastsatt på ekrarna i ett cykelhjul.
Närbild av ett orange reflex i plast fastsatt på ekrarna i ett cykelhjul. Kuva: Marika Lytts-Råholm / Yle heijastimet,spoke,rim,polkupyörät

Monissa renkaissa on nykyisin heijastimet. Jotta autoilijat näkevät sinut paremmin, on hyvä olla heijastimia käsissä ja jaloissa, silloin on helpompi hahmottaa etenemissuunta.

Heijastinliivit ja -takit ovat myös itsestään selviä varusteita.

Jos liikkuu enimmäkseen valaistuilla alueilla, ei tarvitse voimakasta pyöränlamppua, lamppu on lähinnä siksi, että näkyy liikenteessä.

En röd och en vit cykellampa som ligger på ett bord.
En röd och en vit cykellampa som ligger på ett bord. Kuva: Marika Lytts-Råholm / Yle valaistus,polkupyörät,pyöräily

- Autoilijat näkevät oikein hyvin näinkin pienen lampun, se sopii hyvin kaupunkikäyttöön, Korpilahti sanoo.

Useimmat uusista pyöränlampuista ladataan kätevästi usb-kaapelilla. Jos liikkuu paljon metsässä tai pimeillä maanteillä on hyvä investoida voimakkaampaan pyöränlamppuun.

Pyörän taakse voi myös olla hyvä laittaa punainen lamppu.

Kolme – renkaat, joiden ote pitää

Talvella renkaissa on hyvä olla hiukan vähemmän ilmaa kuin tavallisesti. Silloin tartuntapinta on suurempi.

Fyra olika dubbdäcksmodeller till cykeln.
Märkinä talvina, jolloin sääolot vaihtelevat tiheään ja on liukasta, on hyvä pyöräillä nastarenkailla Fyra olika dubbdäcksmodeller till cykeln. Kuva: Marika Lytts-Råholm / Yle nastarenkaat,Snow tires,talvirenkaat,Rengas,polkupyörät,Studded tire

Lumella pärjää hyvin ilman nastarenkaita, mutta jos pitää liikkua loskaisilla tai jäisillä teillä, on hyvä olla nastarenkaat, joiden ote pitää.

Nastarenkaita on erilaisia – ne, joissa on enemmän nastoja ovat kalliimpia. Yksi kikka on laittaa eteen nastarengas, jossa on enemmän nastoja ja taakse rengas, jossa on vähemmän nastoja.

- Jos pyöräilee kovaa vauhtia, tarvitsee tietenkin hyvät nastarenkaat, Korpilahti muistuttaa.

Neljä – pukeudu fiksusti

- Kerrospukeutuminen on hyvä. Jos tulee liian kuuma, voi säädellä vaatetusta poistamalla yhden kerroksen. Jos tulee hiki ja kastuu, tulee lopulta kylmä, sanoo Korpilahti, joka on tottunut pyöräilemään kaikkina vuodenaikoina.

Kannattaa suosia kirkkaanvärisiä vaatteita, niin näkyy paremmin muille tielläliikkujille.

Strömsö

Ruudussa

Strömsö Instagramissa