Valmiita tortilloita on kätevä pitää varalla kaapissa, mutta niillä ei ole paljon tekemistä aitojen tortillojen kanssa. Me teemme tortillat masa harina -maissijauhosta, josta ne perinteisesti valmistetaan. Tarjoamme ne meksikolaisen salsan, avokadotahnan ja uppopaistetun kalan kanssa. Täytettyä tortillaa kutsutaan muuten tacoksi. Nyt tiedät senkin.
Tortillat
Ainekset, 4 annosta:
- 5 dl masa harina -jauhoa (hyvin varustetuista etnisistä ruokakaupoista)
- 1 tl suolaa
- 4 dl lämmintä vettä
Tee näin:
- Yhdistä maissijauho ja suola kulhossa.
- Kaada joukkoon lämmin vesi ja sekoita käsin notkeaksi taikinaksi.
- Keitä kulho kelmulla ja anna levätä noin 30 minuuttia.
- Muotoile taikinasta golfpallon kokoisia palloja.
- Litistä pallot kahden leivinpaperin välissä esimerkiksi paistinpannun pohjalla.
- Paista tortilloita valurautapannulla noin 1 minuutin ajan, käännä ja paista vielä 30 sekuntia.
- Pidä tortillat lämpiminä leivinliinan alla tarjoiluun asti.
Pico de gallo
Pico de gallo eli kukon nokka on tosi hyvä ja nopeasti valmistuva salsa, johon tulee vain muutamia aineksia. Se on todellinen Meksikon kansalliskastike.
Ainekset, 4 annosta:
- 3 luomutomaattia
- 1 ruukku korianteria
- 1 hopeasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 chili
- 2 limetin mehu
- suolaa
- mustapippuria
Tee näin:
- Silppua kasvikset
- Mausta limettimehulla, suolalla ja mustapippurilla.
Avokadotahna
Ainekset, 4 annosta:
- 2 avokadoa
- 1 limetin mehu
- 1 rkl oliiviöljyä
- suolaa
Tee näin:
Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa.
Uppopaistettu kuha tai siika
Ainekset, 4 annosta:
- 300 g kuhaa tai siikaa
- 1 dl vehnäjauhoja
- 2 kananmunaa
- 3 dl panko-korppujauhoa
- öljyä uppopaistamiseen
Tee näin:
- Leikkaa kala noin 30 gramman paloiksi.
- Kasta kalapalat vehnäjauhoihin, vatkattuun kananmunaan ja lopuksi panko-korppujauhoon. Uppopaista niitä 160-asteisessa öljyssä 2–3 minuuttia, kunnes ne ovat kullankeltaisia.
Koristeeksi
Ohueksi suikaloitua punakaalia