Hyppää pääsisältöön

Tee aitoja tortilloita ja tarjoa ne uppopaistetun kotimaisen kalan kanssa

Valmiita tortilloita on kätevä pitää varalla kaapissa, mutta niillä ei ole paljon tekemistä aitojen tortillojen kanssa. Me teemme tortillat masa harina -maissijauhosta, josta ne perinteisesti valmistetaan. Tarjoamme ne meksikolaisen salsan, avokadotahnan ja uppopaistetun kalan kanssa. Täytettyä tortillaa kutsutaan muuten tacoksi. Nyt tiedät senkin.

Tortillat

Tortilla lettuja pinossa leikkuulaudan päällä keittiössä
Tortilla lettuja pinossa leikkuulaudan päällä keittiössä Kuva: Carina Ahlskog/YLE tortilla,maissi,Strömsö (tv-ohjelma),Anders Samuelsson,ruokaohjeet,Tortilla

Ainekset, 4 annosta:

  • 5 dl masa harina -jauhoa (hyvin varustetuista etnisistä ruokakaupoista)
  • 1 tl suolaa
  • 4 dl lämmintä vettä

Tee näin:

  1. Yhdistä maissijauho ja suola kulhossa.
  2. Kaada joukkoon lämmin vesi ja sekoita käsin notkeaksi taikinaksi.
  3. Tortillataikinaa lasisessa kulhossa keittiössä
    Tortillataikinaa lasisessa kulhossa keittiössä Kuva: Carina Ahlskog/YLE tortilla,Strömsö (tv-ohjelma),ruokaohjeet,Anders Samuelsson
  4. Keitä kulho kelmulla ja anna levätä noin 30 minuuttia.
  5. Muotoile taikinasta golfpallon kokoisia palloja.
  6. Litistä pallot kahden leivinpaperin välissä esimerkiksi paistinpannun pohjalla.
  7. Paista tortilloita valurautapannulla noin 1 minuutin ajan, käännä ja paista vielä 30 sekuntia.
  8. Pidä tortillat lämpiminä leivinliinan alla tarjoiluun asti.
Tortillat ja lisukkeet keittiön pöydällä
Tortillat ja lisukkeet keittiön pöydällä Kuva: Carina Ahlskog/YLE tortilla,salsa,Strömsö (tv-ohjelma),ruokaohjeet,Anders Samuelsson

Pico de gallo

Pico de gallo eli kukon nokka on tosi hyvä ja nopeasti valmistuva salsa, johon tulee vain muutamia aineksia. Se on todellinen Meksikon kansalliskastike.

Ainekset, 4 annosta:

  • 3 luomutomaattia
  • 1 ruukku korianteria
  • 1 hopeasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 chili
  • 2 limetin mehu
  • suolaa
  • mustapippuria

Tee näin:

  1. Silppua kasvikset
  2. Mausta limettimehulla, suolalla ja mustapippurilla.
Salsa ja avokadokastiketta keittiössä
Salsa ja avokadokastiketta keittiössä Kuva: Carina Ahlskog/YLE salsa,Strömsö (tv-ohjelma),ruokaohjeet,Avocado

Avokadotahna

Ainekset, 4 annosta:

  • 2 avokadoa
  • 1 limetin mehu
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • suolaa

Tee näin:

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa.

Uppopaistettu kuha tai siika

Paneroituja siikapaloja leikkuulaudalla keittiössä
Paneroituja siikapaloja leikkuulaudalla keittiössä Kuva: Carina Ahlskog/YLE siika,Strömsö (tv-ohjelma),ruokaohjeet,leivittäminen

Ainekset, 4 annosta:

  • 300 g kuhaa tai siikaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl panko-korppujauhoa
  • öljyä uppopaistamiseen

Tee näin:

  1. Leikkaa kala noin 30 gramman paloiksi.
  2. Kasta kalapalat vehnäjauhoihin, vatkattuun kananmunaan ja lopuksi panko-korppujauhoon. Uppopaista niitä 160-asteisessa öljyssä 2–3 minuuttia, kunnes ne ovat kullankeltaisia.

Koristeeksi

Ohueksi suikaloitua punakaalia

Neljä tortilla annosta kera friteeratun kalan keittiössä
Neljä tortilla annosta kera friteeratun kalan keittiössä Kuva: Carina Ahlskog/YLE tortilla,Strömsö (tv-ohjelma),ruokaohjeet

Strömsö

Ruudussa

Strömsö Instagramissa