Hyppää pääsisältöön

8.11. konsertin esiintyjät

JOSHUA WEILERSTEIN

Yhdysvaltalainen Joshua Weilerstein (s. 1987) kuuluu tämän hetken kiitetyimpiin nuoriin kapellimestareihin. Hän on toiminut vuodesta 2015 Lausannen kamariorkesterin taiteellisena johtajana, ja kautta on jatkettu kestämään kevääseen 2021. Lisäksi hän kiertää ahkerana vierailujohtajana eri Euroopan ja Yhdysvaltain orkestereissa.
Muusikkoperheeseen syntynyt Weilerstein voitti 2009 Nikolai Malko -kapellimestarikilpailun Tanskassa. Hän on sen jälkeen solminut tiiviit yhteistyösuhteet moniin pohjoismaisiin orkestereihin ja on vieraillut aiemmin myös Radion sinfoniaorkesterin johtajana.
Pian kilpailuvoittonsa jälkeen Weilerstein debytoi myös mm. Saksan radion filharmonikkojen, Napolin Teatro San Carlon ja BBC:n sinfoniaorkesterin johtajana. Hän valmistui Bostonin konservatoriosta kapellimestariksi ja viulistiksi 2011.
Weilerstein on johtanut monia amerikkalaisia orkestereita, kuten Los Angelesin filharmonikkoja, Baltimoren sinfoniaorkesteria ja Toronto Symphonya, sekä toiminut New Yorkin filharmonikkojen apulaiskapellimestarina.
Weilerstein debytoi taannoin Euroopan kamariorkesterin johtajana, ja tulossa on debyytti BBC:n Walesin kansallisessa orkesterissa. Tällä kaudella hän palaa johtamaan mm. Ranskan kansallisorkesteria, Royal Liverpool Philharmonic Orchestraa sekä Lontoon ja Tukholman filharmonikkoja. Marraskuun lopulla vuorossa on kiertue Lausannen kamariorkesterin kanssa.

OSSI TANNER

Ossi Tanner (s. 1997) voitti Leevi Madetojan pianokilpailun 2015 ja Tampereen pianokilpailun 2017. Hän on esiintynyt Suomen lisäksi monissa muissa Euroopan maissa.
Tanner aloitti pianonsoiton opiskelun kuusivuotiaana ja jatkoi opintojaan mm. Sibelius-Akatemiassa ja Pariisin konservatoriossa. Hän on myös osallistunut monille mestarikursseille ja opiskellut 2013 perustetussa Nuorten pianoakatemiassa. Tanner valittiin 2015 Pro Musica -säätiön vuoden nuoreksi muusikoksi.
Tanner on soittanut useimpien Suomen orkestereiden kanssa, ja kaudella 2017–18 hän oli Sinfonia Lahden residenssitaiteilija. Tällä konserttikaudella hän esiintyy RSO:n lisäksi Oulu Sinfonian ja Sinfonia Lahden solistina
Tanner oli 2014 Mäntän musiikkijuhlien, 2015 Kuhmon kamarimusiikin ja 2017 Hauhon musiikkijuhlien nuori taiteilija. Hän on esiintynyt myös Naantalin ja Turun musiikkijuhlilla sekä Lahden Sibelius-festivaalilla. Hän on soittanut kamarimusiikkia myös RSO:n, Tapiola Sinfoniettan ja Sinfonia Lahden muusikoiden kanssa ja esiintynyt eri puolilla Eurooppaa.

JONAS SILINSKAS

Liettuassa syntynyt Jonas Silinskas muutti Suomeen vuonna 2009 ja on siitä lähtien työskennellyt Tampereen, Turun ja Kuopion kaupunginorkestereissa sekä Ruotsissa Göteborgin sinfoniaorkesterissa.
Tätä nykyä Silinskas on Radion sinfoniaorkesterin ensimmäinen soolotrumpetisti. Lisäksi hän opettaa Tampereen konservatoriossa. Suomen ohella hän on pitänyt mestarikursseja muun muassa Italiassa ja Etelä-Koreassa.
Orkesterisoiton ja sooloesiintymisten ohella Jonas soittaa muun muassa jazzia, funkia ja soulia.

 • Hannu Lintu & Gerald Finley

  11.-12.12. konsertin esiintyjät.

  HANNU LINTU Hannu Lintu aloitti Radion sinfoniaorkesterin kahdeksantena ylikapellimestarina elokuussa 2013 ja jatkaa näin jo vuosia jatkunutta menestyksekästä yhteistyötä RSO:n kanssa. Kaudella 2019–2020 Lintu johtaa 14 konserttia Musiikkitalossa ja vie orkesterin Keski-Euroopan ja Japanin kiertueille. RSO:n lisäksi Lintu vierailee kuluvalla kaudella johtamassa mm.

 • Lieberson - Bruckner

  11.-12.12. konserttien teosesittelyt.

  Peter Lieberson: Songs of love and sorrow Peter Lieberson (1946–2011) syntyi musikaaliseen perheeseen: hänen äitinsä oli balettitanssija ja koreografi Vera Zorina ja isänsä Columbia-levy-yhtiön johtaja Goddard Lieberson. Perusteellisesta koulutuksestaan huolimatta Lieberson ryhtyi päätoimiseksi säveltäjäksi vasta vuonna 1994.

 • Klaus Mäkelä & Kari Kriikku

  6.12. esiintyjiät

  KLAUS MÄKELÄ "Konsertissa voi tietenkin olla monia kohokohtia, mutta aivan erityisiä ovat minulle sellaiset tilanteet, joissa tuntuu, että koko orkesteri kollektiivisesti heittäytyy sellaiseen tilaan, jota ei oltu harjoiteltu." Näin on kertonut huikeaa kansainvälistä kapellimestariuraa luova Klaus Mäkelä (s. 1996).

 • Madetoja - Kaipainen - Sibelius

  6.12. konsertin teosesittelyt.

  Leevi Madetoja: Kullervo op. 15 Kun Leevi Madetoja (1887–1947) ryhtyi säveltämään sinfonista runoa Kullervo (1913), hän oli Filip von Schantzin, Robert Kajanuksen ja Sibeliuksen jälkeen neljäs suomalainen säveltäjä, joka otti Kalevalan traagisen sankarin orkesteriteoksensa aiheeksi. Silti hän on voinut lähestyä aihetta jokseenkin puhtaalta pöydältä.