Hyppää pääsisältöön

8.11. konsertin esiintyjät

JOSHUA WEILERSTEIN

Yhdysvaltalainen Joshua Weilerstein (s. 1987) kuuluu tämän hetken kiitetyimpiin nuoriin kapellimestareihin. Hän on toiminut vuodesta 2015 Lausannen kamariorkesterin taiteellisena johtajana, ja kautta on jatkettu kestämään kevääseen 2021. Lisäksi hän kiertää ahkerana vierailujohtajana eri Euroopan ja Yhdysvaltain orkestereissa.
Muusikkoperheeseen syntynyt Weilerstein voitti 2009 Nikolai Malko -kapellimestarikilpailun Tanskassa. Hän on sen jälkeen solminut tiiviit yhteistyösuhteet moniin pohjoismaisiin orkestereihin ja on vieraillut aiemmin myös Radion sinfoniaorkesterin johtajana.
Pian kilpailuvoittonsa jälkeen Weilerstein debytoi myös mm. Saksan radion filharmonikkojen, Napolin Teatro San Carlon ja BBC:n sinfoniaorkesterin johtajana. Hän valmistui Bostonin konservatoriosta kapellimestariksi ja viulistiksi 2011.
Weilerstein on johtanut monia amerikkalaisia orkestereita, kuten Los Angelesin filharmonikkoja, Baltimoren sinfoniaorkesteria ja Toronto Symphonya, sekä toiminut New Yorkin filharmonikkojen apulaiskapellimestarina.
Weilerstein debytoi taannoin Euroopan kamariorkesterin johtajana, ja tulossa on debyytti BBC:n Walesin kansallisessa orkesterissa. Tällä kaudella hän palaa johtamaan mm. Ranskan kansallisorkesteria, Royal Liverpool Philharmonic Orchestraa sekä Lontoon ja Tukholman filharmonikkoja. Marraskuun lopulla vuorossa on kiertue Lausannen kamariorkesterin kanssa.

OSSI TANNER

Ossi Tanner (s. 1997) voitti Leevi Madetojan pianokilpailun 2015 ja Tampereen pianokilpailun 2017. Hän on esiintynyt Suomen lisäksi monissa muissa Euroopan maissa.
Tanner aloitti pianonsoiton opiskelun kuusivuotiaana ja jatkoi opintojaan mm. Sibelius-Akatemiassa ja Pariisin konservatoriossa. Hän on myös osallistunut monille mestarikursseille ja opiskellut 2013 perustetussa Nuorten pianoakatemiassa. Tanner valittiin 2015 Pro Musica -säätiön vuoden nuoreksi muusikoksi.
Tanner on soittanut useimpien Suomen orkestereiden kanssa, ja kaudella 2017–18 hän oli Sinfonia Lahden residenssitaiteilija. Tällä konserttikaudella hän esiintyy RSO:n lisäksi Oulu Sinfonian ja Sinfonia Lahden solistina
Tanner oli 2014 Mäntän musiikkijuhlien, 2015 Kuhmon kamarimusiikin ja 2017 Hauhon musiikkijuhlien nuori taiteilija. Hän on esiintynyt myös Naantalin ja Turun musiikkijuhlilla sekä Lahden Sibelius-festivaalilla. Hän on soittanut kamarimusiikkia myös RSO:n, Tapiola Sinfoniettan ja Sinfonia Lahden muusikoiden kanssa ja esiintynyt eri puolilla Eurooppaa.

JONAS SILINSKAS

Liettuassa syntynyt Jonas Silinskas muutti Suomeen vuonna 2009 ja on siitä lähtien työskennellyt Tampereen, Turun ja Kuopion kaupunginorkestereissa sekä Ruotsissa Göteborgin sinfoniaorkesterissa.
Tätä nykyä Silinskas on Radion sinfoniaorkesterin ensimmäinen soolotrumpetisti. Lisäksi hän opettaa Tampereen konservatoriossa. Suomen ohella hän on pitänyt mestarikursseja muun muassa Italiassa ja Etelä-Koreassa.
Orkesterisoiton ja sooloesiintymisten ohella Jonas soittaa muun muassa jazzia, funkia ja soulia.

  • RSO:n Fagerlund-levylle kiitosta

    Levyllä on sellokonsertto ja orkesteriteos Water Atlas.

    RSO:n Sebastian Fagerlundin musiikkia sisältävä levy on huomioitu laajasti kansainvälisessä lehdistössä sekä musiikkialan julkaisuissa. BIS-levymerkin julkaisema levy sisältää Fagerlundin sellokonserton Nomade sekä orkesteriteoksen Water Atlas, joita molempia RSO on ollut mukana tilaamassa. Solistina levyllä soittaa Nicolas Altstaedt ja orkesteria johtaa Hannu Lintu.

  • Radion sinfoniaorkesteri konsertoi Oriveden Klemettisalissa 2.9.

    Konsertin johtaa Nicholas Collon.

    Radion sinfoniaorkesteri (RSO) esiintyy Orivedellä 2.9. Klemettisalissa pidettävä konsertti on paitsi RSO:n uuden konserttikauden avaus, myös orkesterin ensimmäinen virallinen esiintyminen yhdessä uuden ylikapellimestarin, Nicholas Collonin kanssa.