Hyppää pääsisältöön

Kuolema ei ole turvapaikka - uusi kauhu-mysteerisarja Hiljaisten palvelijat nyt Areenassa

Sarjan päähahmot, näyttelijät Jari Virman, Pietu Wikström, Mikko Nousiainen ja Tiina Weckström, seisovat kuvan edustalla ruumisauton vieressä.
Kauhu-mysteerisarja Hiljaisten palvelijat alkaa Areenassa ja Yle TV2:lla 1.11.2019. Sarjan päähahmot, näyttelijät Jari Virman, Pietu Wikström, Mikko Nousiainen ja Tiina Weckström, seisovat kuvan edustalla ruumisauton vieressä. Kuva: Jukka Lintinen / Yle Kuvapalvelu kauhu,jännitys,televisio-ohjelmat,Jari Virman,Mikko Nousiainen,Tiina Weckström,mystery fiction,Pietu Wikström

Hiljaisten palvelijat on kotimainen kauhua, mysteeriä ja draamaa yhdistelevä sarja, joka vetää katsojan mukaansa hautaustoimistoa pyörittävän perheen synkkiin salaisuuksiin. Sarjan pääosissa nähdään Pietu Wikström, Jari Virman, Mikko Nousiainen sekä Tiina Weckström. Viisiosaisen sarjan voi katsoa Pyhäinpäivän tunnelmissa yhteen menoon TV2:lla perjantaina 1.11. klo 21.50 alkaen tai Areenasta jo nyt.

Hiljaisten palvelijat -sarjan tapahtumat lähtevät vyörymään, kun 19-vuotias Luukas Raakama aloittaa työt perheensä hautaustoimistossa. Raakamat noutavat kuolleita virka-aikojen ulkopuolella, ja yöllisillä keikoilla isänsä kanssa Luukas löytää itsestään ihmeellisen kyvyn. Hänelle aukeaa uusi maailma ja kaikki haaveet tuntuvat toteutuvan. Noudoilta tarttuu kuitenkin mukaan jokin tai jotain kohtalokasta. Alkaa kammottava ajojahti.

Mikko Nousiaisen ja Jari Virmanin esittämät hahmot istuvat ruumisautossa etupenkillä.
Mikko Nousiainen ja Jari Virman esittävät Raakaman veljeksiä. Mikko Nousiaisen ja Jari Virmanin esittämät hahmot istuvat ruumisautossa etupenkillä. Kuva: Yle Kuvapalvelu kauhusarjat,Jari Virman,Mikko Nousiainen,Ruumisauto,televisio-ohjelmat,Hiljaisten palvelijat

Pian haudatut salaisuudet nousevat pintaan, ja matriarkan luotsaama perinteinen hautaustoimisto on sijoiltaan. Tuhlaajapojan paluu sekoittaa perheyrityksen arkea entisestään. Öinen Helsinki näyttäytyy ennennäkemättömässä valossa kuumeisena kaupunkina, jossa ei ole helppo elää, mutta johon et varsinkaan halua kuolla.

Pietu Wikströmin näyttelemä Luukas on yksin metrotunnelissa. Hiljaisten palvelijat -sarja.
Pietu Wikström esittää Luukasta. Pietu Wikströmin näyttelemä Luukas on yksin metrotunnelissa. Hiljaisten palvelijat -sarja. Kuva: Yle Kuvapalvelu draamasarjat,Suomalaiset draamasarjat,Suomalaiset näyttelijät,kauhu,kauhusarjat,Mysteeri,Pietu Wikström

Harvinaista herkkua suomalaistelevisiossa

Kauhusarjoja ei ole juuri suomalaisessa televisiossa nähty. Valtavirrasta poikkeava sarja koukuttaa tunnelmallaan, vinoilla hahmoillaan ja hurmeisen mustalla huumorilla. Hiljaisten palvelijat yhdistelee kulttiklassikon aineksia pitäen katsojan tiukasti karmaisevassa ottessaan. Visuaalisesti näyttävän sarjan on ohjannut Juhana von Bagh, käsikirjoittanut Jani Naumoff ja kuvannut Petri Hyryläinen. Sivurooleissa nähdään mm. Robert Enckell, Iida Kuningas sekä Tommi Korpela.

Tommi Korpelan esittämä hahmo istuu tuolilla niskatuki yllään. Tiina Weckströmin esittämä hahmo seisoo hänen vieressään vihaisena etusormeaan heiluttaen.
Tommi Korpela ja Tiina Weckström. Taustalla Iida Kuningas. Tommi Korpelan esittämä hahmo istuu tuolilla niskatuki yllään. Tiina Weckströmin esittämä hahmo seisoo hänen vieressään vihaisena etusormeaan heiluttaen. Kuva: Yle Kuvapalvelu Tommi Korpela,draamasarjat,kauhusarjat,Tiina Weckström,Hiljaisten palvelijat

Juhana von Bagh kuvailee sarjan tunnelmaa:

– Hiljaisten palvelijat oli ainutlaatuinen mahdollisuus etsiä uutta ja luoda erityinen maailma, johon arjessa ja päivätajunnassa ei ole asiaa. Lähdimme etsimään alitajuisempaa ihmiskunnan yön maailmaa. Tavoitteena oli yhdistää vetävä kerronta ja iskevä syvä äänimaailma vinoihin hahmoihin ja urbaaniin pimeään Helsinkiin. Ytimessä on kipeä ja verinen mysteeri omalakisessa tyylilajissa. Nuoren ihmisen tragedia ja perheen jännitteet viedään niin pitkälle, että niiden ratkomisessa on pakko käyttää vasaraa, polttoöljyä ja ihmistä tappavampia voimia. Jokainen meistä kuolee, mutta Hiljaisten palvelijoissa kuolema ei ole turvapaikka. Päinvastoin.

Robert Enckellin näyttelemä mies seisoo verisessä huoneessa jokin paloitteluase käsissään, muovivaate yllään. Hiljaisten palvelijat -sarjasta.
Robert Enckellin esittämä tohtori verisissä puuhissa. Robert Enckellin näyttelemä mies seisoo verisessä huoneessa jokin paloitteluase käsissään, muovivaate yllään. Hiljaisten palvelijat -sarjasta. Kuva: Yle Kuvapalvelu Robert Enckell,kauhu,kauhusarjat,veri,Teurastamo,draama,Yle TV2,Hiljaisten palvelijat

Hiljaisten palvelijat TV2:lla perjantaina 1.11. klo 21.50 alkaen ja Areenassa kaikki jaksot klo 00.01. Pyhäinpäivän tunnelmissa televisiossa esitetään kaikki viisi jaksoa putkeen. Sarjaa esitetään myös yksi jakso viikossa 1.11. alkaen.

Katso traileri: Hiljaisten palvelijat

Lue myös - yle.fi:stä poimittua