Hyppää pääsisältöön

Primitiivistä progea Juurakolta - nykykansanmusiikin kärkinimeltä varsin vangitseva voittokappale

Mariska, Iiro Rantala ja Pekka Laine kädet puuskassa puolilähikuvassa
Mariska, Iiro Rantala ja Pekka Laine kädet puuskassa puolilähikuvassa Kuva: Yle/Raine Laaksonen Mariska,Iiro Rantala,Pekka-Tapani Laine,Levylautakunta

Mariska, Iiro Rantala ja Pekka Laine kuuntelivat viikon levyuutuudet.

Tulos

1. Juurakko: Räntää, hyhmää (Juurakko) 28 pistettä

Juurakko on paraikaa Vuoden artisti -ehdokkaana Etnogaalassa 2020. Yhtye ottaa uudella kappaleellaan kantaa ilmastonmuutokseen, ja ilmeikästä nykykansanmusiikkia sisältävä yhtyeen kolmas albumi "Yhdeksäs talvi" julkaistaan 4.11.

2. Hehewuti: Hymmitä mua (Henna Raita) 24 pistettä

Hehewuti -taiteilijanimen takaa löytyy huippu-urheilija, alppihiihdon moninkertainen olympiaedustaja Henna Raita. Täysin yhden naisen tuotantona on nyt syntynyt ensimmäinen oma ep-levy "koska haluun olla tää".

3. Jarkko Martikainen ja luotetut miehet: Soita isälle, Helena (J. Martikainen) 23 pistettä

YUP-yhtyeessä jo 30 vuotta sitten aloittanut Jarkko Martikainen kirjoittaa elämänmakuisia lauluja ja laulaa niitä persoonallisella äänellään.

4. Michael Kiwanuka: Hero (M.Kiwanuka, B.Burton, D.Cover) 22 pistettä

Lontoolaisen muusikon kaksi edellistä levyä olivat kriitikoiden ylistämiä. Myös uusimmallaan Michael Kiwanuka tekee lauluja itsensä hyväksymisestä ja kulttuurinsa julistamisesta, Brittiläisafrikkalaisen pohdinnassa ovat rotutasa-arvotaistelu ja nuorena kuolleet sankarit.

5. Mika Ikonen: Bulevardin puu (M.Ikonen, H.Hatakka) 21 pistettä

Mika Ikosen ura alkoi kulttimainetta nauttivasta poikabändi XL 5:stä jo parikymmentä vuotta sitten. Nyt Mika on valmistelemassa toista soololevyään, joka ilmestyy ensi vuonna. Apua lauluteksteihin on tullut Heimo Hatakalta.

6. Beth Hart: Bad woman blues (B.Hart, R.Westberg) 15 pistettä

Beth Hart on 47-vuotias kalifornialainen blueslaulaja ja lauluntekijä. Räyhäkkään bluesrockin isoihin nimiin pitkään kuulunut Beth Hart julkaisi juuri uransa yhdeksännen soololevyn "War in my mind".

Uusimmat sisällöt - Yle Radio Suomi