Hyppää pääsisältöön

Shetlandsaarten murhat – karismaattinen komisario Perez järjestäytyneen rikollisuuden jäljillä

Komeisiin Shetlannin maisemiin asettunut rikostutkija Jimmy Perez jatkaa tutkimuksiaan 5. kauden jaksoissa.
Komisario Jimmy Perez (Douglas Henshall) Shetlannin maisemissa. Komeisiin Shetlannin maisemiin asettunut rikostutkija Jimmy Perez jatkaa tutkimuksiaan 5. kauden jaksoissa. Kuva: ITV Yle TV1,shetlandsaarten murhat

TV1 lauantaisin 6.6. - 11.7.2020 klo 22.35 - 23.35 (4. kausi) ja 18.7. - 22.8. klo 22.45 - 23.45 (5. kausi), Areenassa

Shetlandtin karun kaunis rannikko muuttuu rikospaikaksi, kun lenkkeilijä löytää aamuvarhain rannalta ihmisen jäännöksen. Mistä on kysymys?

Tuulentuivertamiin skotlantilaismaisemiin asettunut komisario Jimmy Perez saa käsiinsä raastavan rikosjutun.

Palkitusta rikosdraamasta Shetlandsaarten murhat (12) uusitaan viidennen tuotantokauden jaksot. Kuudessa jaksossa seurataan jatkuvajuonista tarinaa. Ennen viidettä kautta uusitaan sarjan neljäs kausi.

Pääroolissa nähdään palkittu näyttelijä Douglas Henshall. Perezin tiimissä jatkavat tutut rikostutkijat, ylikonstaapeli Alison ”Tosh” McIntosh (Alison O’Donnell) ja konstaapeli Sandy Wilson (Steven Robertson).

Shetlannin maisemiin asettunut rikostutkija Jimmy Perez jatkaa tutkimuksiaan uusissa jaksoissa.
Komisario Jimmy Perez (Douglas Henshall) ja rikoskonstaapeli Alison ”Tosh” McIntosh (Alison O’Donnell). Shetlannin maisemiin asettunut rikostutkija Jimmy Perez jatkaa tutkimuksiaan uusissa jaksoissa. Kuva: BBC Pictures Yle TV1,shetlandsaarten murhat

Jimmy Perez ryhtyy tiiminsä kanssa selvittämään tapausta, joka koskettaa syvästi monia yhteisön jäseniä. Tutkimukset saavat pahaenteisen käänteen, kun uhri tunnistetaan ja Perez käy lävitse tämän tietokonetta.

Tutkijoita on vastassa monimutkainen ja vaarallinen järjestäytyneen rikollisuuden verkosto. Lonkerot ulottuvat kauas Shetlannin rannoilta.

Alati uusia käänteitä saava vyyhti kuluttaa rikostutkijoita, mutta pieni valonsäde pilkahtaa heidän yksityiselämässään – tosin kaikki eivät ole yhtä onnekkaita. Kääntyykö Jimmy Perezin yksityiselämässä uusi lehti?

Shetlannin maisemiin asettunut rikostutkija Jimmy Perez jatkaa tutkimuksiaan uusissa jaksoissa.
Rikoskonstaapeli Sandy Wilson (Steven Robertson). Shetlannin maisemiin asettunut rikostutkija Jimmy Perez jatkaa tutkimuksiaan uusissa jaksoissa. Kuva: BBC Pictures Yle TV1,shetlandsaarten murhat

Perezin tytärpuolen Cassien roolissa jatkaa Erin Armstrong ja Cassien biologisena isänä Duncan Hunterina Mark Bonnar. Syyttäjä Rhona Kellyn roolissa näyttelee Julie Graham ja konstaapeli Billy McCabena jatkaa Lewis Howden.

Uusia kasvoja ovat muun muassa Anne Kidd, Rakie Ayola, Derek Riddell (Hard Sun, Kotikylä), Catherine Walker (Strike Back) ja Ryan Fletcher.

Shetlandsaarten murhien viidennen kauden tapahtumia on kuvattu muun muassa Skotlannin Glasgow´ssa, Ayrissa, Barrheadin pikkukaupungissa ja Kilbarchanin kylässä sekä Shetlandsaarten ainoassa kaupungissa Lerwickissä.

Suosittu brittidraama perustuu Ann Cleevesin luomiin henkilöhahmoihin. Suosittuun sarjaan on tulossa myös 6. ja 7. kausi!

Shetland. Käsikirjoitus: David Kane. Ohjaus: Gordon Anderson. Tuotanto: ITV Studios, BBC Scotland, 2018. Sarja on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2019.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.