Hyppää pääsisältöön

Viikon 43 vinkit: Menestyskomedia Solsidanin ja dokkarisuosikki Docventuresin uudet kaudet alkavat!

Solsidan-sarjan ydinporukka istuu pöydän ääressä katsoen kameraan, ikkunan takana vilkuttavat ärsyttävät naapurit Ove ja Anette.
Solsidan jatkuu uudella, kuudennella kaudella! Solsidan-sarjan ydinporukka istuu pöydän ääressä katsoen kameraan, ikkunan takana vilkuttavat ärsyttävät naapurit Ove ja Anette. Kuva: Pär Bäckstrand / Jarowskij Sverige AB Onnea onkimassa,Solsidan,Solsidan, season 6

Viikolla 43 päästään nauttimaan menestyskomedia Solsidan uudesta, kuudennesta kaudesta - kera uuden pariskunnan! Docventures starttaa syyskauden tuoreella Harvey Weinsteinista kertovalla dokumentilla, ja Puoli seiska juhlii perjantaina kymmenen vuoden ikäänsä. Aamuihin saadaan uutta väriä, kun Ylen Aamu-tv uudistuu ja on nyt Ylen aamu.

Solsidanin faneja hellitään tällä viikolla, sillä menestyssarjan uudet, kuudennen kauden jaksot alkavat maanantaina Areenassa ja Ykkösellä. Uuden kauden tapahtumat alkavat puolitoista vuotta Solsidan-elokuvan tapahtumien jälkeen. Miten Annan, Alexin, Mickanin, Fredden, Oven ja Anetten arki ja arjen kommellukset etenevät? Vanhojen tuttujen lisäksi Solsidaniin muuttaa uusi pariskunta!

Docventuresin syksy Rikun ja Tunnan seurassa alkaa juuri maailmalla ensi-iltaan tulleella dokumentilla Untouchable (2019), joka kertoo tarinan Hollywood-moguli Harvey Weinsteinin noususta ja tuhosta. Maailmaa muuttaneen #metoon myötä Weinstein on syytettynä useasta seksuaalirikoksesta. Elokuvassa nähdään järkyttäviä haastatteluja hänen kollegoiltaan ja uhreiltaan.

Kultaisella Venlalla palkittu Puoli seitsemän juhlii perjantaina kymmenenvuotisiaan tunnin pituisella erikoislähetyksellä. Luvassa on myös muun muassa Naissotilaiden uusi kausi, maailmanmusiikin suurtapahtuma WOMEX, jonka avajaiskonsertin esiintyjinä ovat Vildá, Pauanne, Pekko Käppi ja Suistamon Sähkö, alppihiihdon maailmancupin ensimmäinen osakilpailu Söldenistä sekä Teemalauantai, jonka pääosassa tällä kertaa näyttelijä ja komedian mestari Peter Sellers – parhaimmillaan ja pahimmillaan.

Katso viikon kaikki tv- ja radio-ohjelmatärpit alta!

MAANANTAI 21.10.

Ylen aamu - Uudistunut aamuohjelma ja uusi nimi!

Yle TV1 ja Yle Areena klo 6.25
Katso ohjelma Areenassa tästä
Yle TV1:n pitkäaikainen aamuohjelma uudistui! Samalla ohjelman nimeksi tulee Ylen aamu, ja se pureutuu entistä syvemmin uutisaiheisiin. Ylen aamussa perehdytään päivän uutisaiheisiin pintaa syvemmältä ja keskustellaan ajankohtaista puheenaiheista valtakunnan kiinnostavimpien vieraiden kanssa. Ruudussa nähdään jatkossakin tuttuja, rakastettuja kasvoja. Ylen aamun juontajapareina toimivat Tommy Fränti ja Rosa Kettumäki sekä Milla Madetoja ja Nicklas Wancke.

Ylen uudessa aamuohjelmassa kaikki on laitettu uusiksi lavastusta ja studiota myöten.
Ylen aamu. Ylen uudessa aamuohjelmassa kaikki on laitettu uusiksi lavastusta ja studiota myöten. Kuva: Jukka Lintinen / Yle Kuvapalvelu Yle TV1,Ylen aamu

Historia: Lähikuvassa Nikita Hrushtshov

Yle TV1 klo 19.00. Yle Areena 3 kk
Katso ohjelma Areenassa tästä
Nikita Hrushtshov oli vannoutunut Stalinin kannattaja, mutta laittoi lopulta päätepisteen edeltäjänsä hirmuhallinnolle. Nyt hänen perheenjäsenensä yhdessä historioitsijoiden kanssa herättävät henkiin hänen tarinansa ja palan Neuvostoliiton historiaa.

Nikita Hruštšov oli vannoutunut Stalinin kannattaja, mutta laittoi lopulta päätepisteen edeltäjänsä hirmuhallinnolle.
Historia: Lähikuvassa Nikita Hrushtshov. Nikita Hruštšov oli vannoutunut Stalinin kannattaja, mutta laittoi lopulta päätepisteen edeltäjänsä hirmuhallinnolle. Kuva: Point du Jour Nikita Hruštšov,Yle TV1,Historia: Lähikuvassa Nikita Hruštšov

Rakkauden pelto / Kärlekens åker

Yle Fem klo 19.00. Yle Areenassa toistaiseksi
Katso ohjelma Areenassa tästä
Henkilökuva taiteilija Mikki Paajasesta, jonka mielestä miehilläkin on oikeus pukeutua hameeseen. Hän on myös optimistisen vakuuttunut siitä, että rakkaus voittaa kaiken. Mikki Paajasen taulut ovat vahvoja, ja hänen suuri rakkautensa on puunveistotaide. Oman taiteellisen toimintansa ohella Paajanen aktivoi pitkäaikaistyöttömiä ja toimii oppaana ulkomailta tuleville vieraille.

Naissotilaat - Uusi kausi!

Yle TV2 klo 21.00. Yle Areenassa toistaiseksi
Katso ohjelma Areenassa tästä
Henna, Anni, Milla ja Anne jättävät tutun ja turvallisen arjen taakseen ja aloittavat kurinalaisen elämän Upinniemen rannikkoprikaatissa. Miltä tuntuu hoitaa aamutoimet kolmessa minuutissa, ryömiä pölisevässä metsämaastossa ja marssia kilometrikaupalla kesähelteessä täysissä varusteissa? Kenen kantti kestää palveluksen loppuun saakka ja pääseekö naisista kukaan merivoimien reserviupseerikoulutukseen, johon valitaan vain noin kolme prosenttia merivoimien varusmiehistä?

Viisi naista vierekkäin armeijan tervehtimisasennossa.
Naissotilaat. Viisi naista vierekkäin armeijan tervehtimisasennossa. Kuva: Jan-Niclas Jansson Suomen puolustusvoimat,armeija,naissotilaat

Solsidan - Uusi kausi!

Yle Fem klo 22.00. Yle Areena 3 kk
Katso ohjelma Areenassa tästä
Ruotsalainen menestyskomedia Solsidan palaa ruutuun! Uudet 6. kauden jaksot alkavat puolitoista vuotta Solsidan-elokuvan tapahtumien jälkeen.

Alex ja Anna ovat jälleen yhdessä ja Annan näyttelijäura etenee vauhdilla, kun hän saa pääroolin pukudraamasta. Alex saa sen sijaan kantaa vastuun kodista ja hoitaa viemiset ja päiväkotilogistiikan. Fredde kokee muutaman rankan työviikon jälkeen herätyksen ja aloittaa sapattivuoden viettääkseen aikaa unohdettujen harrastusten parissa. Idea ei ole Mickanin mieleen. Ove ja Anette huolehtivat pikku-Mauritzista (Fredden ”pikkuveljestä”) ja päättävät samalla vuokrata talonsa uuden kekseliään menetelmän avulla. Solsidaniin muuttaa myös uusi pariskunta!

Ove (Henrik Dorsin) och Anette (Malin Cederbladh) är klassföräldrar och står vid ett föräldramöte och röstar för att barnen skall sälja grillkryddor.
Solsidan. Ove (Henrik Dorsin) och Anette (Malin Cederbladh) är klassföräldrar och står vid ett föräldramöte och röstar för att barnen skall sälja grillkryddor. Kuva: Jarowskij Sverige / Yle Onnea onkimassa,Henrik Dorsin,Malin Cederbladh

Docstop: Taistelu äänistä

Yle Areena, Yle TV2 klo 23.30
Katso ohjelma Areenassa tästä
Peter Walleniuksen ohjaama dokumentti kertoo kahdesta puoluepolitiikkaan tempautuvasta nuoresta. Perussuomalainen Asseri Kinnunen ja Feministisen puolueen Tuuli Kamppila antavat kaikkensa vuoden 2019 eduskunta- ja eurovaaleissa saadakseen kantansa kuuluviin. Dokumentissa seurataan innokasta kampanjointia, mielipiteiden vaihtoa, äänten kalastelua ja sinnikästä itseensä luottamista.

TIISTAI 22.10.

Arkkitehdin vapaa-ajan asunto / Arkitektens fritidshus

Yle Fem klo 18.30. Yle Areena 30 pv
Katso ohjelma Areenassa tästä
(Arkitektens hytte) Uusi norjalainen arkkitehtuurisarja. Einar Hagem suunnittelee uudenlaisia saaristolaismökkejä, jotka eivät pistä esiin maastosta, vaan piiloutuvat rantakallioiden taakse ja puiden ja aluskasvillisuuden sekaan. Avoimuus, läpinäkyvyys ja maaston muotoja myötäilevät linjat ovat Hagemin tavaramerkkejä.

kalliolla veden äärellä näkyvä talo.
Arkkitehdin vapaa-ajan asunto. kalliolla veden äärellä näkyvä talo. Kuva: Yle Kuvapalvelu asiaohjelmat,Arkkitehdin vapaa-ajan asunto

Docventures - Uuden kauden eka dokkari Untouchable

Yle TV2 ja Yle Areena klo 21.00 - Yle Puhe keskiviikkoisin klo 15.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
Docventuresin syksy on tiukka lataus siihen, mikä maailmaa tällä hetkellä riivaa ja miten taistella apatiaa vastaan. Syksyn dokkarikuukauden starttaa juuri maailmalla ensi-iltaan tullut Untouchable (2019), joka kertoo tarinan Hollywood-moguli Harvey Weinsteinin noususta ja tuhosta. Maailmaa muuttaneen #metoon myötä Weinstein on syytettynä useasta seksuaalirikoksesta. Elokuvassa nähdään järkyttäviä haastatteluja hänen kollegoiltaan ja uhreiltaan. Mitä kaikkea me olemmekaan tottuneet pitämään itsestäänselvyytenä? Dokumentti on katsottavissa Areenassa 2 vuotta.

Harvey weinstein kahden naisnäyttelijän ympäröimänä.
Docventures: Untouchable. Harvey weinstein kahden naisnäyttelijän ympäröimänä. Docventures

KESKIVIIKKO 23.10.

Prisma: Totuus vaihdevuosista

Yle TV1 klo 19.00. Yle Areena 1kk 28pv
Katso ohjelma Areenassa tästä
Miten vaihdevuodet vaikuttavat naisen kehoon, ja millaista helpotusta oireisiin nykylääketiede tarjoaa? Osa kokeilee pehmeitä hoitomuotoja, mutta moni turvautuu lääkkeisiin, joista ristiriitaisin on hormonikorvaushoito. Mikä hoidoista toimii ja mitkä ovat niiden vaarat? T: BBC.

Lue lisää

Kaksi naista katsovat kameraan ja hymyilevät
Prisma: Totuus vaihdevuosista. Kaksi naista katsovat kameraan ja hymyilevät Kuva: BBC Studios / Tom Hayward / Yle Kuvapalvelu asiaohjelmat,Prisma: Totuus vaihdevuosista

Akuutti: Allergia - siedä vai siedätä?

Yle TV1 klo 20.00. Yle Areenassa toistaiseksi
Katso ohjelma Areenassa tästä
Allergiat ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti viime vuosikymmeninä ja ne ovat jo lasten ja nuorten yleisin krooninen sairaus. Moni allergikko saisi apua siedätyshoidosta, jonka mahdollisuuksista kuitenkin tietää vielä liian harva. Alva Chydenius, 12, kärsi loputtoman monista allergioista, kunnes siedätyshoito muutti Alvan ja koko perheen elämän.

nainen ja mies juttelevat ulkona.
Akuutti: Allergia - siedä vai siedätä? nainen ja mies juttelevat ulkona. Kuva: Yle / Mikko Kilpinen Akuutti

Kansainvälinen maailmanmusiikin suurtapahtuma WOMEX Ylen kanavilla

Yle Teema klo 21.00. Yle Areenassa 2 vuotta
Katso ohjelma Areenassa tästä
Euroopan suurin ja kansainvälisin maailmanmusiikkitapahtuma WOMEX - The World Music Expo kerää lokakuun lopulla 23. - 27.10.2019 Tampereelle tuhansia alan ammattilaisia ja kymmenittäin maailmanmusiikin huippuartisteja eri puolilta maailmaa. Yle tallentaa ja lähettää tapahtumasta konsertteja televisiossa ja radiossa pitkin viikkoa.

Tampere-talossa järjestettävä suomalaiseen musiikkiin keskittyvä avajaiskonsertti Arctic Fire - Pohjoiset tulet nähdään suorana lähetyksenä Yle Teemalla keskiviikkona 23.10.2019 klo 21 alkaen. Avajaiskonsertin esiintyjinä ovat Vildá, Pauanne, Pekko Käppi ja Suistamon Sähkö. Konsertin taiteellisina suunnittelijoina ja ohjaaja-koreografeina toimivat Compañía Kaari & Roni Martin -kokoonpanosta tunnetut Kaari ja Roni Martin.

Kuvassa Suistamon Sähkö -yhtye
Womex. Kuvassa Suistamon Sähkö -yhtye Kuva: Inka Hannula Womex,kansanmusiikki,maailmanmusiikki,suistamon sähkö

Kino: Hedi

Yle Teema klo 22.15. Yle Areena 30 pv
Katso ohjelma Areenassa tästä
Tunisialainen draama Hedistä, nuoresta miehestä, joka elää yllätyksetöntä elämää autokauppiaana. Hänen tuleva avioliittonsakin on ennalta järjestetty, mutta viikkoa ennen häitä hän rakastuu lomalla tansijattareen ja päättää ottaa ohjakset haltuunsa. O: Mohamed Ben Attia. N: Majd Mastoura, Rym Ben Messaoud. (Inhebbek Hedi, Tunisia 2017).

Nainen ja mies hymyilevät, katsovat alaspäin lähikuvassa.
Kino: Hedi. Nainen ja mies hymyilevät, katsovat alaspäin lähikuvassa. Kuva: Yle Kuvapalvelu elokuvat,Kino: Hedi

TORSTAI 24.10.

Fennada-elokuvia Areenassa

Yle Areena

Areenassa julkaistaan komedialliset Fennada-jännityselokuvat Salakuljettajan laulu (7), Alaston malli karkuteillä (7), Kummituskievari (7), Kovanaama (7) ja Paksunahka (S). Elokuvat jäävät pysyvästi Areenaan.

Nenäpäivä sirkuksessa

Yle TV1 klo 19.00. Yle Areena 30 pv
Katso ohjelma Areenassa tästä
Nenäpäivän vietto aloitetaan Sirkus Finlandian seurassa. Illan aikana katsojat vakuutetaan siitä, ettei mielikuvituksella ole rajoja ja sirkuksessa voi tosiaan tapahtua mitä vain! Hyväntekeväisyysnäytöksen aikana estradille marssitetaan legendaarisen Heikki Nousiaisen ja lapsinäyttelijä Olavi von Baghin johdolla taianomainen show, jonka aikana katsojat pääsevät nauttimaan Sirkus Finlandian sirkusesityksistä. Lisäksi musiikkinumeroissa kuullaan Diandran ja Mikael Konttisen tulkintaa. Suorana sirkusteltasta Yle TV1:lle ja Areenaan lähetettävä hyväntekeväisyysnäytös kutsuu katsojat mukaan auttamaan.

Diandra ja Mikael Konttinen
Nenäpäivä sirkuksessa. Diandra ja Mikael Konttinen Kuva: Yle Kuvapalvelu Nenäpäivä

Ulkolinja: Pohjois-Irlanti - Katkera saari

Yle TV1 klo 22.00. Yle Areenassa toistaiseksi
Katso ohjelma Areenassa tästä
Ulkolinjan Katkera saari -ohjelmassa tavataan pohjoisirlantilaisia, jotka ovat joutuneet kärsimään alueen väkivallasta. He pelkäävät tulevaisuutta, sillä Britannian EU-ero on ajamassa Pohjois-Irlannin uuteen epävarmuuden aikaan. Monilla Pohjois-Irlannin alueilla puolisotilaallisten ryhmien ote on niin vahva, etteivät ihmiset uskalla kertoa viranomaisille tappajista. Yksi heistä on Michael McConville. Irlannin tasavaltalaisarmeija sieppasi hänen äitinsä vuonna 1972. Surmatyön tekijät ovat yhä elossa, mutta McConville ei voi paljastaa tietojaan poliisille, koska pelkää perheensä puolesta.

Belfastin katolilaisten ja protestanttien asuinalueita jakava muuri.
Ulkolinja: Pohjois-Irlanti - Katkera saari. Belfastin katolilaisten ja protestanttien asuinalueita jakava muuri. Kuva: Yle Kuvapalvelu Ulkolinja,Ulkolinja: Katkera saari

PERJANTAI 25.10.

Diary of an Uber Driver

Yle Areena 1 v 6 kk

Australialainen draamakomedia perustuu Uber-kuskina toimineen suositun australialaisbloggaajan Ben Phillipsin tosielämän kokemuksiin. Ben (Sam Cotton) on mukava mies, joka ajaa Uberia. Hänen elämäntilanteensa on muuttumassa radikaalististi, sillä hänestä on tulossa isä. Lapsen äiti Beck (Zehra Newman) tosin on sitä mieltä, että Ben on vain spermanluovuttaja! Taksia ajaessaan Ben saa autonsa takapenkille - ja joskus etupenkillekin - mitä erikoisempia asiakkaita, mikä johtaa ennalta arvaamattomiin ja koomisiin tilanteisiin.

Puoli seitsemän 10 vuotta!

Yle TV1 klo 18.30.
Katso ohjelma Areenassa tästä
Parhaan tv-ohjelman Kultaisella Venlalla palkittu Yle TV1:n hyväntuulinen asiaohjelma Puoli seitsemän täyttää 10 vuotta. Merkkivuotta juhlistetaan tunnin mittaisella erikoislähetyksellä perjantaina 25. lokakuuta. Mukana on joukko vieraita, musiikkia ja yllätyksiä.

“Me järjestetään Suomen mukavimmat kotibileet! Näihin juhliin on ilo kutsua kaikki mukaan”, juontaja Susanna Laine lupaa.

susanna ja mikko puoliseiskan juontajat
Puoli seitsemän 10 vuotta! susanna ja mikko puoliseiskan juontajat Kuva: Ilmari Fabritius Puoli seitsemän

LAUANTAI 26.10.

Alppihiihdon MC

Yle TV2 klo 10.50
Katso ohjelma Areenassa tästä
Alppihiihdon maailmancup käynnistyy lokakuun lopussa Söldenistä. Kausi alkaa suurpujotteluilla, lauantaina naisten ja sunnuntaina miesten kisoilla. Selostajana Nina Vanhatalo, asiantuntijana Kalle Palander.

Horse Show

Yle TV2 klo 15.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
Ratsastuksen maailmancup rantautuu Helsinkiin. Mukana on liuta maailmantähtiä, myös suomalaisia huippuja nähdään viikonloppuna sekä este- että kouluratsastuksessa. Esteitä selostaa Markus Backlund yhdessä asiantuntija Nina Fagerströmin kanssa. Kouluratsastusta selostaa Marko Björs.

Teddy Pendergrass: If You Don’t Know Me

Yle Teema klo 20.00. Yle Areena 30 pv
Katso ohjelma Areenassa tästä
(USA 2018) Traaginen auto-onnettomuus katkaisi samettiäänisen, seksiä tihkuvan soul-laulajan Teddy Pendergrassin (1950–2010) tien tähtiin vuonna 1982. Halvaantuminen ei kuitenkaan merkinnyt uran loppua: Pendergrassin paluu lavoille tapahtui yli miljardin katsojan edessä Live Aidissä. Dokumenttielokuvan on ohjannut Olivia Lichtenstein. Ensiesitys.

Teddy Pendergrass laulaa lavalla. Julistekuvasta dokumenttielokuvaan Teddy Pendergrass: If You Don't Know Me.
Teddy Pendergrass: If You Don´t Know Me. Teddy Pendergrass laulaa lavalla. Julistekuvasta dokumenttielokuvaan Teddy Pendergrass: If You Don't Know Me. dokumenttielokuvat,Teddy Pendergrass,Soullaulajat,teeman rockdokumentit

Teemalauantai: Pahuksenmoinen Sellers

Näyttelijä, komedian mestari Peter Sellers (1925–1980) parhaimmillaan – ja pahimmillaan.

Pahuksenmoiset pirskeet
Yle Teema klo 21.45. Areena 14 pv
Katso ohjelma Areenassa tästä
(The Party, USA 1968) Hillitön komedia tahatonta tuhoa aiheuttavasta intialaisnäyttelijästä, joka saa vahingossa kutsun Hollywoodin seurapiirijuhliin. Ohjaus Blake Edwards. Pääosissa Peter Sellers ja Claudine Longet.

Peter Sellersin aave
Yle Teema klo 23.20. Yle Areena 1 v 11 kk

Katso ohjelma Areenassa tästä
(The Ghost of Peter Sellers, USA 2018) Siitä piti tulla mainio merirosvokomedia. Se oli painajainen, helvetti, tragedia, täysi katastrofi… Ohjaaja Peter Medak teki dokumenttielokuvan vuosikymmeniä vaietusta kipeästä muistostaan, elokuvan Ghost in the Noonday Sun teosta Kyproksella. Sekasotkun keskiössä oli näyttelijä Peter Sellers. Ensiesitys.

Peter Sellers intialaismiehen rooliasussa puutarhaletku kädessä. Kuva elokuvasta The Party eli Pahuksenmoiset pirskeet.
Pahuksenmoiset pirskeet. Peter Sellers intialaismiehen rooliasussa puutarhaletku kädessä. Kuva elokuvasta The Party eli Pahuksenmoiset pirskeet. Kuva: MGM Peter Sellers,Teemalauantai,Blake Edwards,Pahuksenmoiset pirskeet,Pahuksenmoiset pirskeet

SUNNUNTAI 27.10.

Villien toiveiden virasto - uusia jaksoja!

Yle TV2 klo 9.12. Yle Areena 3 v 2 kk
Katso ohjelma Areenassa tästä
Hyviä uutisia: VTV eli Villien Toiveiden Virasto toteuttaa hurjimmatkin unelmat! Kun VTV:n toiveagentti yllättää haaveilijan, on edessä huima ja tunteikas päivä. Sarjassa päästään lentämään, hoitamaan eläimiä, ohjaamaan kaivoskoneita, shoppailemaan suosikkitubettajan seurassa ja kokemaan kymmeniä muita erilaisia mutta aina yhtä tärkeitä haaveita. Unelmointi kannattaa aina! Ohjelman juontaa ja toimittaa Valtteri Lehtinen.

Norjan RSO: puhaltimien Stravinsky

Yle Teema klo 15.10. Yle Areenassa toistaiseksi
Katso ohjelma Areenassa tästä
Norjan radion orkesteri soittaa Stravinskya ilman jousia. Ohjelmassa on Sinfonioita puhaltimille ja Konsertto pianolle ja puhaltimille. Solistina Gunilla Süssmann. Orkesteria johtaa Peter Szilvay.

orkesteri
Norjan RSO: Puhaltimien Stravinsky. orkesteri Kuva: NRK musiikkiohjelmat,Norjan RSO: puhaltimien Stravinsky

Radioteatteri esittää: Nainen joka asensi päähänsä Brad Pittin

Yle Radio 1 klo 15.00 + Yle Areena
Kuuntele ohjelma Areenassa tästä
Taidemuseon salivalvojana työskentelevä 58-vuotias esiintymiskammoinen Jaana ahdistuu syvästi, kun saa pomoltaan tehtäväkseen hoitaa museo-opastuskierrokset. Onneksi vuonna 2033 teknologia auttaa myös introverttejä: aivoihin sijoitettu BrainFriend-implantti neuvoo ja kannustaa muuttumaan. Epätoivoinen Jaana tarttuu tilaisuuteen ja hankkii oman implantin, jonka hän nimeää Bradiksi. Viettelevä päänsisäinen ääni saa Jaanan innostumaan elämästään uudella tavalla, mutta nopea muutos käytöksessä hämmentää perhettä ja työyhteisöä. Käsikirjoitus: Salla Viikka ja Elina Keinonen. Ohjaus: Emilia Putkinen. Äänisuunnittelu: Jukka Herva. Rooleissa mm. Annu Valonen, Tomi Alatalo, Jarmo Koski ja Heidi Ajanto. Kuunnelma on osa Radioteatterin syksyn komediakuunnelmien sarjaa.

Radio Variaatio: Presidentti on siepattu!

Yle Radio 1 klo 18.00 + Yle Areena
Kuuntele ohjelma Areenassa tästä
Neljästoista päivä lokakuuta vuonna 1930 presidentti Kaarlo Juho Ståhlberg on jokapäiväisellä aamukävelyllään vaimonsa Esterin kanssa Kulosaaressa Helsingissä. Heitä vastaan tulee tummanvihreä Chevrolet. Autosta nousee kaksi miestä. Miehet nostavat presidentin autoon, jolloin Ester ilmoittaa, että hän tulee mukaan ja nousee autoon. 700 kilometrin matka Suomen halki alkaa.

Dokumentti kertoo vuoden 1930 tapahtumista, vuosi jolloin Suomi oli lähellä vallankaappausta ja diktatuuria. Toimittaja: Mikaela Weurlander. Äänisuunnittelija: Jyrki Häyrinen. Tuottaja Staffan von Martens.

Cold case Hammarskjöld

Yle Fem klo 22.15. Yle Areenassa 2 kk 28 pv
Katso ohjelma Areenassa tästä

Salaliittoteorioista ei ole tullut loppua sen jälkeen kun YK:n pääsihteeri Dag Hammarskjöldiä kuljettanut lentokone putosi maahan vuonna 1961 ja Hammarskjöld sai surmansa. Hän oli ollut matkalla Kongoon neuvottelemaan tulitauosta kapinallisten ja YK:n rauhanturvaajien välillä. Mitä lentokoneelle todella tapahtui? Kiistelty tanskalaisohjaaja Mads Brügger esittää dokumentissaan joukon uusia kovan luokan väitteitä.

Mies puisessa veneessä
Cold case Hammarskjöld. Mies puisessa veneessä Kuva: Yle/Torstein Grude dokumenttiohjelmat,Cold Case Hammarsköld

Lue myös - yle.fi:stä poimittua