Hyppää pääsisältöön

Avara luonto: Mesimäyrän maailma – yksinäinen saalistaja on peloton selviytyjä

Mesimäyrä on Namibian aavikolla elävä yksinäinen saalistaja.
Mesimäyrä strutsinmunan kimpussa. Mesimäyrä on Namibian aavikolla elävä yksinäinen saalistaja. Kuva: Earth Touch/National Geographic/Smithsonian Yle TV1,Mesimäyrä

TV1 lauantaina 6.6.2020 klo 18.45 - 19.30, uusinta sunnuntaina 7.6. klo 8.05, Areenassa

Kalaharin aavikko Namibiassa on planeettamme kuumimpia ja kuivimpia seutuja. Sitä hallitsevat tomumyrskyt. Aavikko- ja aroalue näyttää elottomalta, mutta siellä on kuitenkin elämää.

Namibian aavikolla elää yksinäinen saalistaja, mesimäyrä. Se on peloton, nokkela ja sitkeä selviytyjä – ja perso hunajalle.

Puolentoista vuoden iässä poikasen on aika lähteä pesästä. Avaran luonnon dokumentin mesimäyrä on nyt ratkaisevassa iässä. Mesimäyrä ei pienistä hätkähdä, mutta sillä on paljon opittavaa. Näätäeläimestä tulee sinnikäs vasta kun se itsenäistyy.

Alku on aina hankalaa, ja yli puolet nuorista yksilöistä kuolee jo ensimmäisten viikkojen aikana.

Luontodokumentissa Mesimäyrän maailma seurataan, selviääkö nuori uros hengissä itsenäisen elämän tuomista vaaroista. Löytyykö siltä selviytymiseen tarvittavia ominaisuuksia? Löytääkö se oman reviirinsä?

Kalaharissa on kamppailtava, jotta näkee seuraavan päivän.

Honey Badger – The Great Survivor. Ohjaus: Graeme Duane. Tuotanto: Earth Touch, Yhdysvallat, 2017. Lukijana on Tuija Westerholm. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2019.

Keskustele