Hyppää pääsisältöön

Kateuden liekki Instagram-draamaa kirjoitetaan yhdessä yleisön kanssa

Kateudesta kertova vanha skandinaavinen legenda Elinan surma on sidottu osaksi tarinaa
Kateudesta kertova vanha skandinaavinen legenda Elinan surma on sidottu osaksi tarinaa. Kateudesta kertova vanha skandinaavinen legenda Elinan surma on sidottu osaksi tarinaa Kuva: Hilla Semeri grafiikka,Titte neuvonen

Areena Storiesin Instagram -tilillä julkaistaan minisarja Kateuden liekki, joka yhdistää chattidraamaa, selfie-kameraa ja luo aitoa vuorovaikutusta katsojien kanssa. Trillerimäiset tapahtumat etenevät yleisön ehdotusten johdattamana.

Käsikirjoittaja-ohjaaja Titte Neuvonen on luonut tapahtumille maailman ja alkutilanteen. Tarina rakentuu kolmen nuoren naisen ystäväporukan ympärille. Päähenkilö Nooralle (Anna-Sofia Tuominen) alkaa tapahtua pieniä outoja asioita ja mielikuvitus ottaa vallan. Vainoaako häntä joku vai onko hänen yllään kenties kirous?

Tarinan kuljetuksessa Neuvonen on halunnut hyödyntää Instagramin tarjoamia vuorovaikutuksen mahdollisuuksia:

– Seuraajien avulla viedään tarinaa eteenpäin, mietitään mikä olisi paras repliikki tai mitä henkilöiden kannattaa seuraavaksi tehdä.

Storiesin tarjoamat kysymys- ja mielipidelaatikot mahdollistavat yleisön osallistamisen draaman juonen etenemiseen lähes reaaliaikaisesti.

Näyttelijät Antonia Atarah (Zayda) ja Anna-Sofia Tuominen (Noora) toteuttavat katsojien ehdotuksia lähes reaaliaikaisesti
Näyttelijät Antonia Atarah (Zayda) ja Anna-Sofia Tuominen (Noora) toteuttavat katsojien ehdotuksia lähes reaaliaikaisesti. Näyttelijät Antonia Atarah (Zayda) ja Anna-Sofia Tuominen (Noora) toteuttavat katsojien ehdotuksia lähes reaaliaikaisesti Kuva: Titte Neuvonen naiset,tytöt,Titte neuvonen

Neuvonen odottaa innolla sarjan kolmannen jakson kuvauspäivää, jolloin vuorovaikutteisuus viedään huippuunsa. Viimeiseen jaksoon on kuvattu valmiiksi vain ensimmäiset kohtaukset. Loput kohtaukset kuvataan ja julkaistaan sitä mukaan, kun katsojat ovat kertoneet miten he haluavat juonen jatkuvan.

Keskustelu katsojien kanssa on osa draamaa.
Keskustelu katsojien kanssa on osa draamaa. Keskustelu katsojien kanssa on osa draamaa. Instagram,kateus

Sarjan teema, kateus, on Neuvosen mukaan sisäänrakennettuna Instagramiin, jossa kaikki julkaisevat toinen toistaan täydellisempiä kuvia.

– Kateus on inhimillinen tunne, jonka jokainen meistä tunnistaa. Harva arjessa muistaa, että Instagram on aina jonkun kertomaa tarinaa. Jokainen kuva on valinta, rajattu ja sommiteltu.

Instagram-muotoon käsikirjoittaminen asettaa myös uusia haasteita. Katsojalla on usein tarve klikkailla Storiesia itse eteenpäin ja siksi tempon on pysyttävä tiheänä ja kaikki ylimääräinen täytyy karsia pois.

– Instagramin avulla voidaan toisaalta päästä paljon lähemmäs katsojaa, kun draama tapahtuu jokaisen ikiomassa puhelimessa. Se on henkilökohtaisempaa, Neuvonen toteaa.

Kolmen päivän aikana julkaistava minisarja Kateuden liekki käynnistyi 23.10. chattidraamalla, seuraavana päivänä oli mukana myös päähenkilön videopuheluita. Minisarja huipentuu perjantaina 24.10. klo 16 alkavaan livedraamaan, jossa Anna-Sofia Tuominen näyttelee Nooraa ja Antonia Atarah hänen ystäväänsä Zaydaa.

Sarja on katsottavissa @areena.stories Instagram-tilin Storiesissa ja myöhemmin tilin kohokohdissa.

Veera Ojola, toimittaja

Keskustele