Hyppää pääsisältöön

Sooloilu kannattaa aina - PK Keränen Levylautakunnan voittoon

Kasmir, JP Leppäluoto ja Tero Liete poseeraavat valkoista taustaa vasten
Kasmir, JP Leppäluoto ja Tero Liete poseeraavat valkoista taustaa vasten Kuva: Raine Laaksonen / YLE Levylautakunta,Kasmir,Tero Liete,Juha-Pekka Leppäluoto

Levylautakunnassa uutta musiikkia arvioimassa olivat Kasmir, JP Leppäluoto ja Tero Liete.

1. PK Keränen: Let Go (PK Keränen) 25 pistettä

22-Pistepirkko-laulaja PK Keränen on julkaisemassa uransa ensimmäistä sooloalbumia. Levy on valmistunut mm. Ricky Tick Big Bandissa vaikuttavan Valtteri Pöyhösen avustuksella. Let Go-sinkku soi norjalaisen Mellom Oss-televisiosarjan tunnarina.

2. Sipe Santapukki feat. Pepe Willberg: Kuu-ukko (S.Santapukki / T.Liimatta) 22 pistettä

Vuonna 2002 Apulanta-yhtyeen rumpali Sipe Santapukki yllätti julkaisemalla sooloalbumin. Nyt heti perään 18 vuotta myöhemmin ensi vuoden alussa ilmestyy toinen sooloalbumi, jolla on edellislevyn tapaan vaihtuvat laulajat.

3. Matt Berninger feat. Phoebe Bridgers: Walking on a String (M.Berninger, C.Besser, M.Brewer) 22 pistettä

The National-yhtyeensä kanssa indierock-fanien palvoma Matt Berninger on valmistelemassa soolodebyyttiänsä Serpentine Prison. Walking on a String on musiikkia Zach Galifianakisin Between Two Ferns: The Movie-elokuvasta.

4. Minttu sekä Ville: Hulluna suhun (U.Heikinheimo, T.Yli-Jaskari) / U.Heikinheimo) 17 pistettä

Jonna Tervomaa voitti Syksyn sävel '84-laulukilpailun Minttu sekä Ville-kappaleella. Tänä vuonna on syntynyt samanniminen duo, jonka muodostavat musiikaleissa esiintynyt Ulriikka Heikinheimo, sekä Tracedawn-heviorkesterin Tuomas Yli-Jaskari.

5. pins.ku: Alien (K.Mäkipelto, I.Nenonen, P.Jokinen) 15 pistettä

Pinsku tuli ihmisten tietoisuuteen yli 100000 seuraajaa saaneena tubettajana, mutta hän on jättänyt ne ajat taakseen poistaen kaikki tekemänsä videot. Alien EP on hänen viimeisin julkaisunsa.

6. Stig: Meeri ja Krista (J.Melasniemi, O.Äkräs) 13 pistettä

Joulun alla ensi-iltaan saapuva Täydellinen joulu-komedia tullee olemaan loppuvuoden katsotuimpia elokuvia Suomessa. Tähtikaartin näyttelemän elokuvan soundtrackille on tehty Stigin uusin sinkku Meeri ja Krista.

Uusimmat sisällöt - Yle Radio Suomi