Hyppää pääsisältöön

Uhri – Skotlantiin sijoittuva jännityssarja surusta, syytöksestä ja oikeudesta

Neliosainen brittijännäri surevan äidin epätoivoisesta toiminnasta.
Neliosaisen brittijännärin surevaa äitiä Anna Deania näyttelee Kelly Macdonald. Neliosainen brittijännäri surevan äidin epätoivoisesta toiminnasta. Kuva: STV Productions Yle TV1,Kelly Macdonald,Uhri

TV1 lauantaisin 2. - 23.11.2019 klo 22.00 - 23.00, Areenassa

Anna Deanin (Kelly Macdonald, Boardwalk Empire) poika Liam murhattiin 15 vuotta sitten. Syylliseksi todettu teini-ikäinen Eddie J Turner tuomittiin, vapautettiin myöhemmin ja mies elää nyt uuden identiteetin suojissa.

Anna ei mielestään koskaan saanut oikeutta. Nyt nainen on itse joutunut syytetyn penkille.

Perheenisän Craig Mayersin (James Harkness) kimppuun hyökätään väkivaltaisesti sen jälkeen, kun häntä on netissä syytetty lapsenmurhaajaksi. Onko Craig uuden identiteetin saanut pahamaineinen murhaaja vai traagisten tapahtumien uhri?

Neliosainen brittijännäri surevan äidin epätoivoisesta toiminnasta.
Mayersin perheen Jessica-tytär (Sienna Ogunyemi), Rebecca-äiti (Karla Crome), Craig-isä (James Harkness). Neliosainen brittijännäri surevan äidin epätoivoisesta toiminnasta. Kuva: Mark Mainz Yle TV1,Uhri

Annan epäillään paljastaneen poikansa murhaajan uuden henkilöllisyyden. Onko nainen sotkeutunut myös väkivaltaisuuksiin? Onko surevan äidin viha tehnyt hänestä rikollisen, ja mitä hän on valmis tekemään poikansa takia?

Rikostutkimusta johtaa kokenut rikoskomisario Stephen Grover (John Hannah, Voit luottaa minuun, Kesäyön uni), jolla itsellään on erityinen syy saada juttu ratkaistua. Vastakkain ovat Anna ja Craig, mutta keitä kaikkia murhajuttuun itse asiassa liittyy, ja minkälaisia vuosien takaisia salaisuuksia jutussa paljastuu.

Skotlantiin sijoittuva neliosainen jännityssarja Uhri seuraa Annan oikeudenkäyntiä ja sen seurauksia Mayersin perheelle sekä äidin pyrkimyksiä saada selville poikansa murhaaja. Sarja kysyy, kuka oikeastaan on uhri?

Neliosainen brittijännäri surevan äidin epätoivoisesta toiminnasta.
Rikoskomisario Stephen Grover (John Hannah). Neliosainen brittijännäri surevan äidin epätoivoisesta toiminnasta. Kuva: Marsaili Mainz / STV Productions Yle TV1,John Hannah,Uhri

Vaikuttavan draamasarjan muissa rooleissa näyttelevät muun muassa Karla Crome (Misfits), James Sives, Pooky Quesnel, Chloe Pime, Ramon Tikaram (Fortitude – ikiroudan kirous), Cal MacAninch (Downton Abbey, Ylikomisario Banks), Tom Mannon ja George Glen.

The Victim. Idea ja käsikirjoitus: Rob Williams. Ohjaus: Niall MacCormick. Tuotanto: STV Productions, BBC, Britannia, 2019.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.