Hyppää pääsisältöön

Viikon 44 vinkit: uusi brittijännäri ja suomalainen kauhudraama alkavat!

Pietu Wikströmin näyttelemä Luukas on yksin metrotunnelissa. Hiljaisten palvelijat -sarja.
Uusi kauhudraamasarja alkaa. Pietu Wikströmin näyttelemä Luukas on yksin metrotunnelissa. Hiljaisten palvelijat -sarja. Kuva: Yle Kuvapalvelu draamasarjat,Suomalaiset draamasarjat,Suomalaiset näyttelijät,kauhu,kauhusarjat,Mysteeri,Pietu Wikström

Pimeneviin iltoihin on tällä viikolla jännitystä tarjolla muussakin kuin halloweenin muodossa, kun brittijännäri Uhri, uusi suomalainen kauhudraama Hiljaisten palvelijat ja Veeti Kallion juontama Rikollinen mieli -dokumenttisarja alkavat. Suosikkisarjojen rintamalla päästään nauttimaan Aika on meidän ja Shetlandsaarten murhat -sarjojen uusista kausista. Ohjelmassa on myös aasialaista kauhua elokuvien muodossa ja radion puolella kuunnellaan Manaajaa.

Uusi neliosainen brittijännäri Uhri sijoittuu Skotlantiin ja heittää ilmaan raastavan kysymyksen: kun rikos on tapahtunut, kuka on todellinen uhri ja kuka pahantekijä? Kuinka äiti voi selvitä siitä, että oma lapsi on surmattu? Anna Dean on menettänyt pienen poikansa. Naapurustoon on hiljattain muuttanut perheellinen mies, jolla on hirvittävä salaisuus. Anna on varma siitä, että juuri tuo mies on hänen lapsensa murhaaja, eikä hän kaihda keinoja osoittaakseen olevansa oikeassa. Ja kun mies pahoinpidellään, Anna joutuu itse tutkinnan kohteeksi. Pahantekijästä tulee vuorostaan uhri, ja poikansa menettäneestä äidistä pahantekijä.

Tosielämän rikoksia puidaan uudessa Rikollinen mieli -dokumenttisarjassa, jonka jokaisessa jaksossa kohdataan vankilaan tuomittu rikollinen. Rikoksen tekijä ja katsoja haastetaan pohtimaan tekoa, josta ei ole paluuta. Kahdeksanosainen dokumenttisarja keskittyy kunkin päähenkilön rikokseen ja sen tekohetken aikaisiin tapahtumiin - vankien nykyhetkeä ja elämää vankilassa unohtamatta. Sarjan juontajana toimii muusikko, näyttelijä Veeti Kallio.

Suomalaisesta jännäriosaamisesta päästään nauttimaan uudessa kauhudraamassa Hiljaisten palvelijat. Pietu Wikströmin, Mikko Nousiaisen ja Tiina Weckströmin tähdittämä viisiosainen sarja esittelee katsojalle Helsingin synkän ja ennennäkemättömän puolen. Sarjan tapahtumat lähtevät vyörymään, kun 19-vuotias Luukas Raakama aloittaa työt perheensä hautaustoimistossa, jossa kuolleita noudetaan virka-aikojen ulkopuolella. Pian Luukas löytää itsestään ihmeellisen kyvyn, ja haudatut salaisuudet nousevat pintaan.

Viikon aikana alkaa myös uusia tuotantokausia. Shetlandsaarten murhat jatkuu viidennen tuotantokauden jaksoilla, ja ruotsalaisen Aika on meidän -suursarjan kolmannella kaudella päästään jälleen Löwanderin perheen pariin Tukholmaan. Kausi alkaa vuodesta 1968, jolloin nuoret aktivoituvat poliittisesti ja haastavat sosiaalidemokraattiset arvot. Ensimmäiset yökerhot ilmestyvät pääkaupunkiin ja vaikuttavat ravintola-alaan.

Teemalauantaissa parrasvaloissa on ihana Jeanne Moreau. Illan aikana nähdään Moreaun läpimurtoelokuva Hissillä mestauslavalle sekä dokumenttielokuva eurooppalaisen elokuvan yhdestä kirkkaimmista tähdistä.

Katso viikon kaikki tv- ja radiotärpit alta.

MAANANTAI 28.10.

Historia: Pahuuden tunnukset

Yle TV1 klo 19.00
Katso ohjelma Areenassa tästä

Hitlerin armeijan SS-tunnus symboloi nykypäivänä miljoonia ihmishenkiä vaatinutta kansanmurhaa. SS-logon takaa löytyy pennitön graafikko Walter Heck, joka tuli vuonna 1929 luoneeksi yhden historian pahakaikuisimmista tunnuksista. Areena 90 vrk

Lue tästä lisää

Hitlerin armeijan SS-tunnus symboloi miljoonia ihmishenkiä vaatinutta kansanmurhaa.
Historia: Pahuuden tunnukset. Hitlerin armeijan SS-tunnus symboloi miljoonia ihmishenkiä vaatinutta kansanmurhaa. Kuva: Point du Jour Yle TV1,Historia: Pahuuden tunnukset

Game of Thrones (16) - 7. kausi alkaa

Yle TV2 klo 22.35
Areenassa jo su 27.10. klo 22.35

Katso ohjelma Areenassa tästä
1/7. Lohikäärmekivi. Jon Nietos on nyt pohjoisen suojelija. Cersei etsii uusia liittolaisia kun entiset tapettiin. Samilla on ahkerat kädet ja tarkat silmät. Daenerys saapuu viimein kotiin. (U) Areena 30 vrk

Kristofer Hivju somTormund Giantsbane i Game of thrones. Vinter, i bakgrunden syns häst och kärra och mur.
Game of Thrones. Kristofer Hivju somTormund Giantsbane i Game of thrones. Vinter, i bakgrunden syns häst och kärra och mur. Kuva: HELEN SLOAN / HBO HBO Enterprises/Home Box Office Game of Thrones,Kristofer Hivju,Tormund Giantsbane

TIISTAI 29.10.

Intohimon hinta - taide, toimeentulo ja muut tärkeät asiat - Uusi sarja

Yle Radio 1 klo 17.10
Kuuntele ohjelma Areenassa tästä

Sarja alkaa. Päätoiminen taiteilijaelämä on vaarallista: stressaavaa, epävarmaa ja köyhää. Neliosaisessa radiosarjassa neljä taiteen parissa työskentelevää kertoo, mitä on valmis maksamaan intohimon seuraamisesta - ja mitä ei. Sarja on saanut inspiraationsa Suomalaisen kirjallisuuden seuran järjestämästä kirjoituskilpailusta “Työttömän tarina”. Kaikki haastatellut osallistuivat kilpailuun omakohtaisella kertomuksella, jossa pohditaan työttömän taiteilijan näkökulmasta intohimoa, taidetta, toimeentuloa ja sitä, mikä elämässä loppupeleissä on merkityksellistä.

Ohjelmassa kuullaan tekijöiden haastattelun lisäksi pätkiä kirjoituskilpailuteksteistä. Sarjan ensimmäisen jakson haastateltavana on kirjoituskilpailun voittajatekstin kirjoittanut Sari Hakala, joka hylkäsi kuvataiteen ammattina jo varhain - elämä kotona lapsen kanssa tuntui tärkeämmältä. Teksti kertoo riipaisevan tarinan kulttuurin sekatyöläisen köyhyydestä. Toimittaja Sari Möttönen. Äänisuunnittelu Joonatan Kotila. Tekstinäytteet lukee Sari Möttönen.

Rikollinen mieli

Yle TV1 klo 20.00
Kaikki jaksot Areenassa 28.10. klo 00.01
Katso ohjelma Areenassa tästä

Mitä mielessä tapahtuu rikoksen teon hetkellä? Voiko tekoa ymmärtää? Veeti Kallion juontama Rikollinen mieli -dokumenttisarja tarjoaa uuden ja syvällisen näkökulman rikosgenreen. Ohjelman jokaisessa jaksossa kohdataan vankilaan tuomittu rikollinen. Rikoksen tekijä ja katsoja haastetaan pohtimaan tekoa, josta ei ole paluuta. Kahdeksanosainen dokumenttisarja keskittyy kunkin päähenkilön rikokseen ja sen tekohetken aikaisiin tapahtumiin - vankien nykyhetkeä ja elämää vankilassa unohtamatta. Sarja avaa ovet kahdeksaan eri suomalaiseen vankilaan.

Ohjelman juontaa näyttelijä, muusikko Veeti Kallio. Veeti johdattaa katsojan vankilamaailmaan ja sen rutiineihin viettämällä päivän vangin kanssa. Vankila-arjen ja tekemisen ohessa avautuu mahdollisuus syvälliseen keskusteluun. Millaista on arki suljetussa vankilassa? Millaista on elää koevapaudessa? Kriminaalipsykologi Taija Stoat puolestaan palauttaa vangin pohtimaan aikaa rikoksen teon hetkellä. Hän porautuu yksityiskohtaisin kysymyksin vangin mielen sokkeloihin. Areenassa toistaiseksi

Lue tästä lisää

Rikollinen mieli -sarjassa tavataan Veeti Kallio ja Taija Stoat.
Rikollinen mieli. Rikollinen mieli -sarjassa tavataan Veeti Kallio ja Taija Stoat. Kuva: Tero Saikkonen / CENTURY FILMS OY Yle TV1,Veeti Kallio,Rikollinen mieli

Historia: Kauneus kautta aikojen - Sarja alkaa

Yle Teema klo 21.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
Dokumentti tutkii kauneutta niin taiteen, tieteen kuin filosofian näkökulmasta. Mistä kauneus on oikein peräisin? Vastausta lähdetään etsimään historian kätköistä kivikauden työkaluista nykyajan taiteeseen asti. Areena 30 vrk

Docventures: Our New President

Yle TV2 klo 21.15
Katso ohjelma Areenassa tästä
Absurdin ja pelottavan rajamailla keikkuva, propagandan voimasta kertova Our New president (2018) on tarina Donald Trumpin 2016 presidenttivaaleista, mutta täysin Venäjän valtion ja venäläisten kertomana. Elokuva on satiiri Venäjän vaikutuksesta Amerikan politiikkaan ja vuoden 2016 vaaleihin. Se paljastaa valtavan feikkiuutisten valtakunnan ja informaatiosodan sumeilemattomat taktiikat. Miksi me haluamme uskoa satuja mieluummin kuin kuulla tosiasioita? Areenassa toistaiseksi

Kuvamanipulaatiossa Trump Venäjällä karvalakki päässä.
Docventures: Our New President. Kuvamanipulaatiossa Trump Venäjällä karvalakki päässä. Kuva: Yle Kuvapalvelu Docventures,Our President

Kino Suomi: Eros ja Psykhe (12)

Yle Teema klo 21.55
Katso ohjelma Areenassa tästä
(1998) Eeva-Liisa Mannerin näytelmään perustuva, Antti Reinin ja Heli Takalan tähdittämä elokuva. Traaginen rakkaustarina tapahtuu pienessä satamassa, jossa elämä kulkee tehtaan ja satamakapakan väliä. N: Heli Takala, Antti Reini. O: Timo Linnasalo. Elokuvan jälkeen klo 23.25 näytetään Linnasalon ohjaama dokumentti Olen tahdikkaasti turmellut legendan, joka kertoo miten Eeva-Liisa Mannerin näytelmä Eros ja Psykhe muokkautui elokuvaksi. Oluttuoppien äärellä ohjaajaa haastattelee Anssi Mänttäri. Areena 30 vrk

Antti Reini ja Heli Takala elokuvassa Eros ja Psykhe (1998).
Kino Suomi: Eros ja Psykhe. Antti Reini ja Heli Takala elokuvassa Eros ja Psykhe (1998). Antti Reini,Eeva-Liisa Manner,Timo Linnasalo,Heli Takala,Eros ja Psykhe

Uusi Kino: Luuranko kaapissa (7)

Yle Teema klo 23.55
Katso ohjelma Areenassa tästä
Lyhyt animaatioelokuva, jossa luuranko astuu ihmisen saappaisiin ja tarkkailee inhimillistä elämää etäältä. Luurangolle ihmisen arkielämä - työnteko, syöminen, juominen ja nukkuminen - näyttäytyy banaalina ja yksinäisenä. Toteutus Malakias, 2019. Areenassa toistaiseksi

piirretty luurankohahmo
Uusi Kino: Luuranko kaapissa. piirretty luurankohahmo Kuva: Tomi Malkki / Malakias lyhytelokuvat,animaatioelokuvat,uusi kino

KESKIVIIKKO 30.10.

Prisma: Toimivatko dieetit

Yle TV1 klo 19.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
(The Big Crash Diet Experiment) Liikalihavuus aiheuttaa monia terveysongelmia ja siksi siitä pyritään eroon. Tutkijat ja ylipainosta kärsivät ihmiset testaavat uudenlaista laihdutuskeinoa, jolla voidaan ehkä selättää lihavuus lopullisesti. Mutta auttaako tahdonvoima ja uusi tutkimustieto muuttamaan koko elämän? Tuotanto: BBC, Iso-Britannia. Areena 60 vrk

Lue tästä lisää

Brittiläinen ensihoitolääkäri Javid Abdelmoneim seuraa koetta, jossa pikadieeteissä hyödynnetään uusinta tutkimustietoa.
Prisma: Toimivatko dieetit. Brittiläinen ensihoitolääkäri Javid Abdelmoneim seuraa koetta, jossa pikadieeteissä hyödynnetään uusinta tutkimustietoa. Kuva: Jon Parker Lee BBC Yle TV1,Prisma: Toimivatko dieetit?

Kino: Juna Busaniin

Yle Teema klo 22.00
Katso ohjelma Areenassa tästä

Etelä-Koreassa leviää nopeasti zombi-virus, joka uhkaa kaikkia. Soo-ahn nousee epidemian alettua isänsä Sok-woon kanssa Seoulista Busaniin kulkevaan pikajunaan. Matkasta tulee 453 kilometriä pitkä apokalyptinen eloonjäämiskamppailu. O: Sang-ho Yeon, N: Yoo Gong, Yu-mi Jung, Dong-seok Ma. (Busan haeng, Etelä-Korea 2016) Areena 30 vrk

Kino: Suuri yakuzasota (18)

Yle Teema klo 23.55
Katso ohjelma Areenassa tästä

Yakuzojen maailmassa legendaarinen Kamiura on pomona noussut kaikkien yläpuolelle. Hänen väitetään olevan voittamaton. Todellisuudessa hän on vampyyri. Kun hän joutuu vastakkain kansainvälisen syndikaatin kanssa ja menehtyy taistelussa, hän siirtää voimansa veren kautta käskyläiselleen Kageyamalle. Tästä alkaa armoton koston kierre. O: Takashi Miike. N: Lily Franky, Hayato Ichihara. (Gokudô daisenso, Japani 2015). Elokuva on nähtävissa Areenassa vain suorana.

TORSTAI 31.10.

Ulkolinja: Saudi-Arabian kruununprinssi

Yle TV1 klo 22.00
Katso ohjelma Areenassa tästä

Vuosi sitten journalisti Jamal Khashoggi murhattiin Saudi-Arabian Istanbulin konsulaatissa. Nuorta prinssiä Mohammed bin Salmania on pidetty Saudi-Arabian uudistajana, mutta onko hän todella sitä? Entä millainen rooli hänellä oli kriittisesti maastaan kirjoittaneen toimittajan murhassa?

Mohammed bin Salman
Ulkolinja: Saudi-Arabian kruununprinssi. Mohammed bin Salman Kuva: Charles Platiau/Yle Kuvapalvelu Ulkolinja,Ulkolinja: Saudi-Arabian kruununprinssi

PERJANTAI 1.11.

Hiljaisten palvelijat - Uusi sarja

Yle TV2 klo 21.50, kaikki jaksot putkeen
Areenassa kaikki jaksot 1.11. klo 00.01

Katso ohjelma Areenassa tästä

Hiljaisten palvelijat on kotimainen kauhua, mysteeriä ja draamaa yhdistelevä viisiosainen sarja, joka esittelee katsojalle Helsingin synkän ja ennennäkemättömän puolen. Sarjan tapahtumat lähtevät vyörymään, kun 19-vuotias Luukas Raakama (Pietu Wikström) aloittaa työt perheensä hautaustoimistossa. Raakamat noutavat kuolleita virka-aikojen ulkopuolella, ja yöllisillä keikoilla isänsä kanssa Luukas löytää itsestään ihmeellisen kyvyn. Hänelle aukeaa uusi maailma ja kaikki haaveet tuntuvat toteutuvan. Noudoilta tarttuu kuitenkin mukaan jokin tai jotain kohtalokasta. Alkaa kammottava ajojahti.

Pian haudatut salaisuudet nousevat pintaan, ja matriarkan (Tiina Weckström) luotsaama perinteinen hautaustoimisto on sijoiltaan. Tuhlaajapojan (Mikko Nousiainen) paluu sekoittaa perheyrityksen arkea entisestään. Öinen Helsinki näyttäytyy ennennäkemättömässä valossa kuumeisena kaupunkina, jossa ei ole helppo elää, mutta johon et varsinkaan halua kuolla. O: Juhana von Bagh. N: Pietu Wikström, Jari Virman, Mikko Nousiainen sekä Tiina Weckström.

Sarjan voi katsoa Pyhäinpäivän tunnelmissa yhteen menoon perjantaina 1.11. tai kerran viikossa perjantaisin 1.11. alkaen. Kaikki jaksot julkaistaan Areenassa 1.11. klo 00.01. Areena 30 vrk

Tommi Korpelan esittämä hahmo istuu tuolilla niskatuki yllään. Tiina Weckströmin esittämä hahmo seisoo hänen vieressään vihaisena etusormeaan heiluttaen.
Hiljaisten palvelijat. Tommi Korpelan esittämä hahmo istuu tuolilla niskatuki yllään. Tiina Weckströmin esittämä hahmo seisoo hänen vieressään vihaisena etusormeaan heiluttaen. Kuva: Yle Kuvapalvelu Tommi Korpela,draamasarjat,kauhusarjat,Tiina Weckström,Hiljaisten palvelijat

Yle Live: Skindred

Yle Teema klo 23.05
Katso ohjelma Areenassa tästä

Walesin Newportista kotoisin oleva, vuonna 1998 perustettu "Ragga Metal" -bändi yhdistelee reggaeta, metallia, hiphoppia ja punkkia. Nelikko tunnetaan kovista live-vedoistaan. Konsertti kuvattiin Rock am Ring -festivaalilla Saksassa v. 2017. Areena 30 vrk

LAUANTAI 2.11.

Avara luonto: Mesimäyrän maailma

Yle TV1 klo 18.45, Areenassa jo ma 28.10. klo 6.00
Katso ohjelma Areenassa tästä

Mesimäyrä on yksinäinen saalistaja, joka elää Namibian aavikolla. Puolentoista vuoden iässä poikasen on aika lähteä pesästä, ja mesimäyrä on nyt siinä iässä. Alku on aina hankalaa - yli puolet nuorista yksilöistä kuolee jo ensimmäisten viikkojen aikana. Selviääkö nuori uros hengissä itsenäisen elämän tuomista vaaroista? Areena 90 vrk

Lue tästä lisää

Mesimäyrä
Avara luonto: Mesimäyrän maailma. Mesimäyrä Kuva: Yle Kuvapalvelu Avara luonto,Avara luonto: Mesimäyrän maailma

Shetlandsaarten murhat - 5. kausi alkaa

Yle TV1 klo 19.30
Katso ohjelma Areenassa tästä
1/6. Shetlandin rannikolta tehdään karmea löytö: ruumiin kappaleita ajautuu rantaan. Onko uhri kuollut tapaturmaisesti merellä? Ja ennen kaikkea, kuka uhri on ja mistä hän on peräisin? (Iso-Britannia 2018) Areena 30 vrk

Lue tästä lisää

Shetlannin maisemiin asettunut rikostutkija Jimmy Perez jatkaa tutkimuksiaan uusissa jaksoissa.
Shetlandsaarten murhat. Shetlannin maisemiin asettunut rikostutkija Jimmy Perez jatkaa tutkimuksiaan uusissa jaksoissa. Kuva: BBC Pictures Yle TV1,shetlandsaarten murhat

Bros: After the Screaming Stops

Yle Teema klo 20.00, Areenassa jo ma 28.10. klo 6.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
(Bros: After the Screaming Stops, Britannia 2018) Bros oli 1980-luvulla yksi maailman suosituimmista bändeistä – noin 15 minuuttia. Loppuunmyytyjä stadionkeikkoja, listaykkösiä, tähdenlento ja täystuho. Tämä yllätyshitiksi noussut dokumenttielokuva seuraa bändin keulakuvien, kaksosten Matt ja Luke Gossin paluuta yhteen, kolme viikkoa ennen loppuunmyytyä comeback-keikkaa Lontoon O2-stadionilla. Välissä on 28 vuotta välirikkoa ja mykkäkoulua. Pystyvätkö veljekset jättämään menneet sikseen ja astumaan yhdessä lavalle? Ohjaus Joe Pearlman ja David Soutar. Ensiesitys. Areena 90 vrk

Bros-yhtyeen veljekset seisovat vierekkäin tiiliseinän edessä, vasemman puoleisella stetson päässään.
Bros: After the Screaming Stops. Bros-yhtyeen veljekset seisovat vierekkäin tiiliseinän edessä, vasemman puoleisella stetson päässään. Kuva: EAGLE ROCK ENTERTAINMENT LTD. musiikki,Bros,dokumenttielokuvat,Teemalauantai,musiikkidokumentti

Teemalauantai: Jeanne Moreau

Yle Teema klo 21.35

Ranskalaisen teemaillan tähti on sensuelli Jeanne Moreau, Miles Davisin improvisoiman jazzin säestämänä.

Hissillä mestauslavalle
Yle Teema klo 21.36
Katso ohjelma Areenassa tästä

Jeanne Moreaun tunnelmallinen läpimurtoelokuva, jossa rakastavaisten juoni aviomiehen murhaamiseksi mutkistuu odottamattoman sattuman seurauksena. Ohjaus Louis Malle. Musiikki Miles Davis. (Ascenseur pour l'échafaud, Ranska 1958) Areena 30 vrk

Jeanne Moreau
Yle Teema klo 23.03
Katso ohjelma Areenassa tästä

Dokumenttielokuva eurooppalaisen elokuvan kirkkaimpiin tähtiin kuuluneesta Jeanne Moreausta (1928–2017), jonka Ranskan uusi aalto nosti maailmanmaineeseen. Ohjaus Josée Dayan, Pierre-André Boutang, Annie Chevallay. (Jeanne Moreau – côté cour, côté coeur, Ranska 2007) Areena 30 vrk

Jeanne Moreau elokuvassa Hissillä mestauslavalle.
Hissillä mestauslavalle. Jeanne Moreau elokuvassa Hissillä mestauslavalle. Jeanne Moreau,elokuvat,Teemalauantai,Hissillä mestauslavalle,Louis Malle

Uhri - Uusi sarja

Yle TV1 klo 22.00. Kaikki jaksot Areenassa 2.11. klo 06.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
(The Victim, Iso-Britannia 2018) Skotlantiin sijoittuva 4-osainen jännityssarja, joka heittää ilmaan raastavan kysymyksen: kun rikos on tapahtunut, kuka on todellinen uhri ja kuka pahantekijä? Kuinka äiti voi selvitä siitä, että oma lapsi on surmattu? Anna Dean on menettänyt pienen poikansa. Naapurustoon on hiljattain muuttanut perheellinen mies, jolla on hirvittävä salaisuus. Anna on varma siitä, että juuri tuo mies on hänen lapsensa murhaaja, eikä hän kaihda keinoja osoittaakseen olevansa oikeassa. Ja kun mies pahoinpidellään, Anna joutuu itse tutkinnan kohteeksi.

Pahantekijästä tulee vuorostaan uhri, ja poikansa menettäneestä äidistä pahantekijä. Onko kenelläkään missään olosuhteissa oikeutta kostaa toiselle ihmiselle tämän pahoja tekoja? Areena 90 vrk

Lue tästä lisää

Neliosainen brittijännäri surevan äidin epätoivoisesta toiminnasta.
Uhri. Neliosainen brittijännäri surevan äidin epätoivoisesta toiminnasta. Kuva: Marsaili Mainz / STV Productions Yle TV1,John Hannah,Uhri

SUNNUNTAI 3.11.

Radioteatteri esittää: Manaaja - Uusi sarja

Yle Radio 1 klo 15.00
Kuuntele ohjelma Areenassa tästä
Neliosainen sarja. William Peter Blattyn kauhuklassikkoon The Exorcist (1971) pohjautuva neliosainen kuunnelmasarja kertoo jesuiittapastori ja psykiatri Damien Karrasin yrityksestä parantaa nuori Regan MacNeil sairaudesta, johon lääketiede ei ole löytänyt selitystä.

Ohjaus: Maria Veijalainen. Dramatisointi: Robert Forrest. Suomennos: Ville Koskivaara. Äänisuunnittelu: Tuoma Skopa. Musiikki: Max Lilja. Alkuperäinen kuunnelmaversio: BBC Radio 4. Rooleissa mm. Pihla Maalismaa, Leo Honkonen, Meri Nenonen, Matti Ristinen, Matti Onnismaa ja Jonna Järnefelt.

Aika on meidän - 3. kausi

Yle Fem klo 21.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
(Vår tid är nu, Ruotsi 2019) Ruotsalainen suursarja Aika on meidän palaa televisioon tuorein jaksoin, joissa seuraamme Löwanderin perheen käänteitä ja heidän omistaman Djurgårdskällaren-ravintolan tapahtumia Tukholmassa. Kausi alkaa vuodesta 1968. Nuoret aktivoituvat poliittisesti ja haastavat sosiaalidemokraattiset arvot. Ensimmäiset yökerhot ilmestyvät pääkaupunkiin ja vaikuttavat ravintola-alaan.

Perinteikkään Djurgårdskällarenin vanha kaarti on siirtynyt sivummalle. Löwanderin sisarusten ohella seuraamme Angeloa, joka haluaa jättää murhaepäilykset taakseen ja Mirkoa, joka esiteltiin edellisen kauden lopussa. Seuraavan sukupolven on nyt aika astua tapahtumien keskiöön. Areenassa 21.1.2020 saakka.

Gruppbild av skådespelarna i Vår tid är nu, säsong 3.
Aika on meidän. Gruppbild av skådespelarna i Vår tid är nu, säsong 3. Kuva: Carl-Johan Paulin Fotograf C-J Paulin i Stockholm / Jarowskij Sverige AB Aika on meidän,Charlie Gustafsson,Hedda Stiernstedt,Mattias Nordkvist,Josefin Neldén,Adam Lundgren,Rasmus Troedsson

Sivandivan

Yle Fem klo 22.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
Kun ruotsalainen oopperadiiva Siv Wennberg oli uransa huipulla, hän sai kokea, kuinka eri tavoin oopperassa kohdeltiin nais- ja miestähtiä. Wennberg menetti kiinnostuksensa ja katosi oopperalavoilta. Kolmenkymmenen vuoden jälkeen hän kuitenkin palaa, valmiina revanssiin. Ohjaaja: Gustav Ahlgren (Ruotsi, 2019). Areena 30 vrk

Lue myös - yle.fi:stä poimittua