Hyppää pääsisältöön

Maastohiihdon Suomen Cup näkyy Ylellä seuraavat kaudet – ensimmäinen osakilpailu Vuokatissa viikonloppuna

Iivo Niskanen i VM-guldloppet 2017.
Talvilajit kiinnostavat suomalaisia. Iivo Niskanen i VM-guldloppet 2017. Kuva: EPA Iivo Niskanen

Ylen kanavilla tuhti kattaus hiihtolajeja kevääseen 2021 saakka.

Yle Urheilu on sopinut maastohiihdon Suomen Cupin osakilpailujen televisioinnista kausina 2019–2020 ja 2020–2021 Infront Sports & Median kanssa. Jo aiemmin Ylellä on ollut tv-oikeudet kotimaisten maailmancup-tapahtumien lisäksi kolmeen merkittävään kotimaiseen kilpailuun yhden kauden aikana. Nyt tehty sopimus takaa Ylelle lisäksi kolme vuosittaista Suomen Cupin osakilpailua.

“Hiihdon Suomen Cup on Ylelle tärkeä satsaus suosittujen talvilajien joukossa. Kotimaisten kisojen lisäksi Ylellä seurataan hiihdon maailmancupia, ampumahiihdon maailmancupia ja MM-kisoja. Suomalaiset ovat hiihtokansaa: viime kaudella esimerkiksi yksittäisiä maailmancup-lähetyksiä seurasi yli 800 000 katsojaa”, kertoo Yle Urheilun päällikkö Joose Palonen.

Ensimmäinen Suomen Cupin osakilpailu käydään Vuokatissa jo tänä viikonloppuna. Mukana on Suomen A-maajoukkueen kärkikaartia Iivo Niskasesta alkaen. Hiihtohuumaa voi seurata TV2:lla ja Yle Areenassa lauantaina klo 11.50–14 ja sunnuntaina 10.50–13. Muut nyt sovitut Suomen Cupin kilpailut järjestetään Vantaalla (14.–15.1.2020) ja Pyhäjärvellä (28.–29.3.2020).

Ylellä on kausina 2019–2020 ja 2020–2021 oikeudet myös kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n alaisiin maailmancupin osakilpailuihin sekä arvokisoihin eri talvilajeissa. Ampumahiihdon maailmancup ja MM-kisat näkyvät Ylen kanavilla ainakin kevääseen 2022 saakka.

Suomalaisten rakastamat talviurheilulajit olivat esillä Ylen kanavilla ennennäkemättömällä laajuudella myös viime kaudella. Hiihtokansaa kiinnostivat erityisesti maastohiihdon ja naisten ampumahiihdon kilpailut, joita seurasi keskimäärin 532 000 katsojaa. Seefeldin MM-hiihdot 2019 todistivat laduilla käytyjen kamppailujen vetovoiman: peräti neljän Seefeldin kisalähetyksen katsojakeskiarvo rikkoi miljoonan katsojan rajan.