Hyppää pääsisältöön

Zombeja, yakuza ja maailman vaarallisin plyysisammakko – Teeman halloween-spesiaali!

Veren tahrimat eteläkorealaisen pikajunan matkustajat kyyristelevät junanvaunun lattialla kauhuelokuvassa Juna Busaniin
Tukalat paikat pikajunan vaunussa elokuvassa Juna Busaniin. Veren tahrimat eteläkorealaisen pikajunan matkustajat kyyristelevät junanvaunun lattialla kauhuelokuvassa Juna Busaniin Kuva: Edge Entertainment Train to Busan,teeman elokuvat

Teeman Halloween-spesiaali keskiviikkona 30.10. tarjoaa veristä kauhua.
Huom! Illan jälkimmäinen elokuva vain suorana ikärajan 18 takia!

Halloweenin aattona Teeman keskiviikon elokuvapaikalla esitetään kaksi normiohjelmistosta poikkeavaa kauhun värittämää teosta: korealainen Sang-ho Yeonin zombielokuva Juna Busaniin (Busanhaeng/Train to Busan), sekä japanilainen Takashi Miiken vaikeasti lokeroitava Suuri yakuzasota (Gokudô daisenso/Yakuza Apocalypse).

Cannesiin 2016 elokuvafestivaalilla maailmanensi-iltansa saanut hyytävä ja lohduton Juna Busaniin on trilleri nopeasti leviävästä zombitartunnasta joka tiivistyy suljetun paikan, luotijunan puitteissa. Tapaamme rahoitusalalla toimivan eronneen työnarkomaani-isä Seok-woon, jolla ei juuri ole aikaa tyttärelleen Soo-anille mutta joka on tämän syntymäpäivän takia luvannut viedä hänet äitinsä luo Busaniin. Epidemian alettua he nousevat junaan ja matkasta muodostuu 453 kilometriä pitkä apokalyptinen eloonjäämiskamppailu.

Kaksi gangsteria tappelee ilman paitaa kauhuelokuvassa Suuri yakuzasota (Yakuza Apocalypse)
Kaksi gangsteria tappelee ilman paitaa kauhuelokuvassa Suuri yakuzasota (Yakuza Apocalypse) Kuva: Nonstop Entertainment Yakuza Apocalypse,teeman elokuvat

Suuri yakuzasota, väkivaltaista toimintaa, kauhua ja farssia yhdistelevä hullutus on kiistellyn ja lahjakkaan japanilaisen genreohjaajan Takashi Miiken luomus. Se on mahdollisesti älyttömin elokuva mitä on Teemalla koskaan nähty, mutta sitä ei olekaan tarkoitus ottaa vakavasti. Näin ollen Halloweenin aaton loppu toteutetaan myös huonon maun merkeissä.

Yakuzojen maailmassa legendaarinen Kamiura on pomona noussut kaikkien yläpuolelle. Hänen väitetään olevan voittamaton. Todellisuudessa hän on vampyyri. Kun hän joutuu vastakkain kansainvälisen rikollissyndikaatin kanssa ja menehtyy taistelussa, hän siirtää voimansa veren kautta käskyläiselleen Kageyamalle. Alkaa armoton koston kierre. Maailmanlopun enteitä tarjoavat myös maanjäristykset ja voittamaton jättisammakko.

Huomatkaa, että elokuva Suuri yakuzasota on saanut ikärajaluokituksen 18, joten sitä ei voi katsoa Yle Areenassa jälkikäteen vaan ainoastaan suorana!

Johan Förnäs on Teeman elokuvahankkija.

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa