Hyppää pääsisältöön

Räppiä ja ruotsalaista kansanmusiikkia Levylautakunnassa - arvioimassa Aija Puurtinen, Edu Kettunen ja Jake Nyman

Jake Nyman, Aija Puurtinen ja Edu Kettunen puolilähikuvassa
Jake Nyman, Aija Puurtinen ja Edu Kettunen puolilähikuvassa Kuva: Yle/Raine Laaksonen Jake Nyman,Aija Puurtinen,Edu Kettunen,Levylautakunta

Edu Kettunen, Aija 'Honey-B' Puurtinen ja Jake Nyman puntaroivat viikon levyuutuuksia.

Tulos

1.Laura Moisio: Ohi ajettiin (Laura Moisio) 24 pistettä

Tamperelainen Laura Moisio tekee tunnelma edellä musiikkia, jota Levylautakunta kiitti puhuttelevasta ja kauniin levollisesta laulutavasta. Vähäeleisyyteen luottava Laura Moisio julkaisee maaliskuussa 2020 neljännen albuminsa, aiemmat ovat olleet ehdolla palkintogaaloissa.

2. Molly Hammar: Shortcuts (I can't wait) (M.Hammar, P.Tarland, P.Westerlund) 23 pistettä

Ruotsalainen r'n'b sensaatio Molly Hammar oli mukana jo 16 vuotiaana Idols-ohjelmassa. Tulloin käynnistynyt pop-ura oli hetken tauolla, nyt 24 vuotiaana on oma tyyli löytynyt jatsahtavan soulin parista.

2. Matka maailman ympäri: Kylmä (M.Palokallio) 23 pistettä

Menevällä rockrallilla on liikkeellä trio, joka valmistelee helmikuuksi 2020 toista albumiaan. Yhtyeen raikkaus ja laulun rentous sai kiitoksia Levylautakunnalta.

2. Silkinpehmee: Paperilla OK (T.Rihkola, A.Keskinen) 23 pistettä

Rap-veteraaniksi kai voi jo kutsua Silkinpehmeetä (Antti Keskinen), joka aloitti Tampereella jo 90-luvulla. Kaverin neljäs sooloalbumi on juuri julkaistu ja tarinat kulkevat nelikymppisen äijän elämässä kuivan huumorin sävyttäminä.

3. Nordman: För båda vill ha tröst (M.Wester, P.Bäckman) 21 pistettä

Ruotsalainen duo viettää 25-vuotisjuhliaan ja julkaisi uransa kahdeksannen levyn 'Tänk om'. Suurin hitti on 'Vandraren' sieltä ekalta levyltä ja samat kansanmusiikkielementit ovat Nordmanilla edelleen mukana.

4. Moog Konttinen: Viimeinen pitkätukka (M.Konttinen) 18 pistettä

Yksi manserokin legendoista muistetaan yhdessä Veltto Virtasen kanssa lähes 50 vuotta sitten alkaneesta urasta. Uusimmalla levyllä on muutamia pitkään keikkaohjelmistossa olleita kappaleita.

Uusimmat sisällöt - Yle Radio Suomi