Hyppää pääsisältöön

Viikon 45 vinkit: herkkuja kasari- ja elokuvafaneille!

Dakota Johnson och Matthias Schoenaerts utbyter blickar sittande på en mur på italiensk ö.
A Bigger Splash. Dakota Johnson och Matthias Schoenaerts utbyter blickar sittande på en mur på italiensk ö. Kuva: © 2015 / Frenesy Film Company

Ohjelmistossa on runsaasti kotimaisia ja kansainvälisiä elokuvia moneen makuun! Teemalauantaissa päästään kasarifiiliksiin muun muassa Duran Duranin tahdissa ja perjantaina hullutellaan ja tehdään hyvää Nenäpäivän tahtiin. Penkkiurheilijat pääsevät jännittämään parayleisurheilun maailmanmestaruuskisoja.

Berliinin muurin murtumista käsitellään niin radion kuin tv:n puolella. Historia: Berliinin muurin tarina kertoo, miten muuri aikanaan rakennettiin ja millaista elämä oli jaetussa Berliinissä muurin varjossa. Arkistomatkalla päästään tutustumaan myös Raakel Lignellin Berliiniin. Maailma avautui aivan uudella tavalla Mikkelin helluntailaispiireistä olevalle nuorelle viulistille, kun hän aloitti musiikin opiskelun Berliinissä. Siihen kuului kovaa juhlintaa, ja myös seksuaalista väkivaltaa ja ahdistelua. Aamuyöllä 10. marraskuuta 1989 Raakel lähti viulun kanssa muurille, kun tuhannet ihmiset velloivat sen yli idästä länteen.

Docventuresissa pureudutaan miesten tunnemaailmaan ja katsotaan Miesten vuoro -ohjaajan Joonas Berghällin odotettu uusi elokuva Miehiä ja poikia, joka kertoo suomalaisista isistä, miehistä ja pojista - sekä heidän rakkaudestaan, toiveistaan ja elämänmenostaan.

Nenäpäivä-illan aikana puolestaan tutustutaan Nenäpäivän avustuskohteisiin ja nähdään upeita esityksiä muun muassa Anna Puulta, Tuure Kilpeläiseltä sekä Robin Packalenilta. Mukana menossa on myös Tuure Boelius, Seksikäs-Suklaa, Armi Toivanen ja Mikko Alatalo.

Luvassa myös mielenkiintoisia dokumenttiohjelmia, kuten Docstopin Pappi. Punkkari. Anarkisti., joka kertoo nuoren naispapin erityisestä maailmasta, johon kuuluvat kristinusko, anarkismi ja punk.

Parayleisurheilun MM-kisojen lisäksi penkkiurheilijoille on tarjolla jääkiekon EHT-turnausta.

Katso viikon tv- ja radio-ohjelmatärpit alta!

MAANANTAI 4.11.

Docstop: Pappi. Punkkari. Anarkisti.

Yle Areena klo 00.01 ja Yle TV2 5.11. klo 23.25
Katso ohjelma Areenassa tästä
Pappi. Punkkari. Anarkisti. -dokumenttielokuva kertoo nuoren naispapin erityisestä maailmasta, johon kuuluvat kristinusko, anarkismi ja punk. Pappeuden lisäksi Kainuussa asuva Nuusa Parkkinen on myös intohimoinen punkkari ja anarkisti. Nuusa kulkee polkua, jota ympäristö ei aina arvosta tai hyväksy. Perustamassaan Seurat-bändissä Nuusa laulaa virsistä sovitettuja hardcore punk -versioita.

Evankelisluterilainen kirkko on ollut vuosien ajan murroksessa ja Nuusan mielestä kirkon pitäisi ottaa loikka anarkistisempaan ja radikaalimpaan suuntaan. Pienellä paikkakunnalla Kajaanissa työskentelevän papin toimintaa eivät kuitenkaan kaikki katso hyvällä ja papin saama palaute herättää hänessä raskaita ajatuksia ja myös oma usko joutuu koetukselle.

Olli Laineen ohjaama dokumenttielokuva toisaalta antaa vastauksia mutta herättää myös uusia kysymyksiä. Kirkonkin suhteen vain muutos on pysyvää; mihin suuntaan kirkko ja sen seurakuntalaiset muuttuvat ja mitkä arvot sitä ohjaavat? Yle Areenassa katsottavissa toistaiseksi.

Pappi alttarilla rukoilemassa.
Docstop: Pappi. Punkkari. Anarkisti. Pappi alttarilla rukoilemassa. Kuva: Yle Kuvapalvelu Docstop

Historia: Berliinin muurin tarina

Yle TV1 klo 19.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
(The Berlin Wall) Berliinin muurin murtuminen 9.11.1989 aloitti uuden aikakauden ja oli kylmän sodan lopun alkua. Miten muuri aikoinaan rakennettiin ja minkälaista elämä oli jaetussa Berliinissä muurin varjossa? Tuotanto: Rondo Production, Iso-Britannia. Yle Areena 2 vuotta.

Lue lisää tästä

Berliinin muurin murtuminen aloitti uuden aikakauden ja se oli kylmän sodan lopun alkua.
Historia: Berliinin muurin tarina. Berliinin muurin murtuminen aloitti uuden aikakauden ja se oli kylmän sodan lopun alkua. Yle TV1,Historia: Berllinin muurin tarina

TIISTAI 5.11.

Docventures: Miehiä ja poikia (7)

Yle TV2 klo 21.15
Katso ohjelma Areenassa tästä
Miesten vuoro -ohjaajan Joonas Berghällin odotettu uusi elokuva Miehiä ja poikia kertoo suomalaisista isistä, miehistä ja pojista - sekä heidän rakkaudestaan, toiveistaan ja elämänmenostaan. HD. Yle Areenassa elokuva julkaistaan jo 4.11. ja siitä on myös kuvailutulkattu versio. Yle Areenassa katsottavissa puoli vuotta.

Docventures: Teemana suomalainen mies klo 21.00

Illan aiheena miesten kyky ja kyvyttömyys ilmaista tunteitaan. Riku ja Tunna ottavat alkulämmöt Miehiä ja poikia -leffaan vieraiden kanssa. Osallistu: yle.fi/docventures HD.

Docventures: Talk Show: Tosimies ei puhu eikä itke klo 22.36

Tosimies ei puhu eikä ainakaan itke. Miehiä ja poikia -elokuvan jälkitunnelmissa Riku ja Tunna keskustelevat vieraidensa kanssa illan itkettävästä teemasta. Osallistu: yle.fi/docventures HD

Mies katsoo parvekkeelta pilvenpiirtäjiä.
Docventures: Miehiä ja poikia. Mies katsoo parvekkeelta pilvenpiirtäjiä. Kuva: Yle Kuvapalvelu Docventures,Miehiä ja poikia

Kino Suomi: Kukkia ja sidontaa (12)

Yle Teema klo 21.55
Katso ohjelma Areenassa tästä
(Kukkia ja sidontaa) (2004) Pikkukaupungin sydän on makkaratehdas, jonka varjoissa tehdään muutakin kuin saunalenkkiä. Rooleissa mm. Outi Mäenpää, Kari-Pekka Toivonen, Sari Siikander ja Simo Routarinne. O: Janne Kuusi. T: Helsinki-filmi Oy & Kinotaurus Oy. Yle Areena 30 vrk.

Outi Mäenpää ja Kari-Pekka Toivonen elokuvassa Kukkia & sidontaa (2004).
Kukkia ja sidontaa. Outi Mäenpää ja Kari-Pekka Toivonen elokuvassa Kukkia & sidontaa (2004). Janne Kuusi,Outi Mäenpää,Kari-Pekka Toivonen,improvisaatioteatteri,Kukkia ja sidontaa

Uusi Kino: Tuulensieppaajat (16)

Yle Teema klo 23.45
Katso ohjelma Areenassa tästä
Nuoret miehet maalaavat poliittisia viestejään korkealle talojen ulkoseiniin São Paulossa. Yllättäen nämä pixadorit kutsutaan taidebiennaaliin Berliiniin ja ystävyys joutuu koetukselle. Ohjaus Amir Escandari. Tuotanto Helsinki-Filmi, 2014. (U). HD Yle Areena 30 vrk.

Dokumentin päähenkilöt naamoituneena liikkeessä talon katolla
Kino: Tuulensieppaajat. Dokumentin päähenkilöt naamoituneena liikkeessä talon katolla Kuva: Helsinki-Filmi dokumenttielokuvat,Pixadores

KESKIVIIKKO 6.11.

Uusi Päivä, 6. tuotantokausi

Yle Areena

Uusi Päivä -sarjan kausi 6, eli osat 492-570 julkaistaan Yle Areenassa heti vuorokauden vaihduttua. Avausjakso, joka on ensiesitetty syksyllä 205, on nimeltään Sydän verillä. Askon pelastaja saa Ainon sydämen lepattamaan. Eppu painii syyllisyyden kanssa. Lissu puntaroi äitiyttä. Vilma päättää lyödä kaikki kortit pöytään. 6. kauden jaksot ovat katsottavissa Yle Areenassa vuoden ajan.

Uusi Päivä kuudes kausi. Kuvassa Tomi Karhu (Antti Väre), Sonja Ollila (Hennariikka Laaksola), Krista Kortelainen (Thelma Siberg) ja Reino Tuominen (Aku Sipola).
Uusi Päivä. Uusi Päivä kuudes kausi. Kuvassa Tomi Karhu (Antti Väre), Sonja Ollila (Hennariikka Laaksola), Krista Kortelainen (Thelma Siberg) ja Reino Tuominen (Aku Sipola). Kuva: Yle/Suvi Roiko Uusi päivä (tv),Uusi päivä (esityskausi 2015–2016)

Viipurin musiikin menestystarina 1918-1939

yle.fi/viipurinmusiikki päivittäin 6.11. - 1.12.

Viipurin musiikin menestystarina on 26-osainen verkkosarja ja jatkokertomus karjalaisen kaupungin musiikkielämästä itsenäisen Suomen kahtena ensimmäisenä vuosikymmenenä. Kapellimestari ja säveltäjä Toivo Kuula on kuollut toukokuussa 1918 traagisen ampumakohtauksen jälkeen. Kuulan johtamat Viipurin Musiikin Ystäväin Orkesteri ja orkesterikoulu ovat lopettaneet toimintansa.

Ilman johtajaa jääneet orkesterimuusikot ajelehtivat säestämässä elokuvia ja operetteja, ja viihdyttävät ravintoloissa ja kahviloissa. Työtön armenialainen viulisti Boris Sirpo päättää työllistää itsensä ja Pietarista paenneet emigranttiystävänsä. Hän perustaa Viipurin Musiikkikoulun. Siitä tulee menestystarina, ja maine kiirii kautta maan. Talvella 1935 Sirpolle tuodaan kasvatettavaksi Torniosta 9-vuotias ihmelapsi Heimo Haitto. Huom! Viipuri-aiheeseen paneudutaan myös Narrin aamulaulu -sarjassa Yle Radio 1:ssä perjantaisin 25.10. - 15.11. klo 11 (ja su-aamuisin klo 8.05). Professori emeritus Reijo Pajamo ja toimittaja Outi Paananen vaeltavat Viipurissa ja valottavat sen rikasta musiikillista historiaa.

Prisma: Pidä kädet ratissa!

Yle TV1 klo 19.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
(Distracted While Driving) Kun kuljettajan keskittyminen liikenteessä herpaantuu hetkeksikin, onnettomuusriski kasvaa. Tutkijat seuraavat koehenkilöiden toimintaa ratin takana puolen vuoden ajan selvittääkseen, miten erilaiset ärsykkeet vaikuttavat kuljettajan keskittymiseen. Voisiko älyteknologia tehdä ajamisesta turvallisempaa ja vapauttaa ihmisen kapasiteetti muuhun käyttöön - myös ratissa? Tuotanto: Boyd Productions, LLC/Connecticut Public Broadcasting, Yhdysvallat. Yle Areena 3 kk.

Nainen autossa ajajan paikalla kädet voileivässä kiinni.
Prisma: Pidä kädet ratissa! Nainen autossa ajajan paikalla kädet voileivässä kiinni. Kuva: Jonathan Olson/Yle Kuvapalvelu asiaohjelmat,Prisma: Pidä kädet ratissa

Kielletty hedelmä (12)

Yle TV2 klo 21.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
Kaksi nuorta tyttöä karkaa kotoaan, maaseudun rauhasta ja uskonnollisista perheistään, kesäiseen pääkaupunkiin etsimään vapautta ja ensimmäisiä suuria kokemuksia. N: Marjut Maristo, Amanda Pilke. O: Dome Karukoski. (U) HD. Katsottavissa Yle Areenassa vain suorana.

Kaksi nuorta tyttöä karkaa maaseudun rauhasta ja uskonnollisista perheistään etsimään suuria kokemuksia. yle tv1
Kielletty hedelmä. Kaksi nuorta tyttöä karkaa maaseudun rauhasta ja uskonnollisista perheistään etsimään suuria kokemuksia. yle tv1 kotikatsomo: kielletty hedelmä,Yle TV1

Kino: Rakkautta vailla (12)

Yle Teema klo 21.45
Katso ohjelma Areenassa tästä
(Loveless) Ksenia ja Boris käyvät läpi repivää avioeroa. Heidän 12-vuotias poikansa Aljosa uhkaa painua unohduksiin ja kyllästyneenä poika katoaa. Vasta kadonneen lapsensa etsinnöissä vanhemmat kohtaavat kriiseistään kaikkein kovimman. O: Andrei Zvjagintsev. N: Marjana Spivak, Aleksei Rozin, Matvei Novikov, Marina Vasiljeva. (Neljubov/Venäjä 2017) HD. Yle Areena 30 vrk.

poika istuu nojaten poskiaan käsiinsä.
Kino: Rakkautta vailla. poika istuu nojaten poskiaan käsiinsä. Kuva: Atlantic Film Finland / Yle Kuvapalvelu elokuvat,Rakkautta vailla

TORSTAI 7.11.

Jääkiekon EHT-turnaus: RUS - FIN

Yle TV2 klo 18.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
Jääkiekon Euro Hockey Touria pelataan Helsingissä 7.-10. marraskuuta. Suomen ottelut nähdään suorina Yle TV2 -kanavalla, ensimmäisenä vastassa on Venäjä. Viikonloppuna Tshekki ja Ruotsi asettuvat isäntiä vastaan. Areenassa on myös suoria lähetyksiä myös muista kyuin Suomen otteluista. Studiossa Sami Laine ja selostajana Simo Leinonen.

Kino Klassikko: Hopeatähti (12)

Yle Teema klo 20.55
Katso ohjelma Areenassa tästä
(The Tin Star) Kuukauden westerninä klassikko nuoresta, kokemattomasta sheriffistä, joka hakee oppia kyyniseltä palkkionmetsästäjältä. Pääosissa Henry Fonda, Anthony Perkins. Ohjaus: Anthony Mann. (The Tin Star, USA 1957) Yle Areena 14 vrk.

Ulkolinja: Jumalan lahja Erdoganille (12)

Yle TV1 klo 22.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
(A Gift From God) Heinäkuun 2016 vallankaappausyrityksen jälkeen Recep Tayyip Erdogan murskasi vastustajansa: satojatuhansia opettajia, tuomareita, poliiseja ja sotilaita menetti virkansa, tuhansia pidätettiin ja satoja istuu yhä vankiloissa. Erdoganin tukijat väittivät kaappaajien olleen Fethullah Gülenin kannattajia. Jörgen Lorentzenin raportti paljastaa toisen näkymän tapahtumiin: oliko kaappaus tilaustyö, joka antoi syyn eliminoida Erdoganin vastustajat hallinnosta sekä poliisi- ja sotavoimista. HD. Yle Areena 1 v 11 kk.

Lue lisää tästä

Nainen ja mies istuvat kodissa, seinällä Turkin lippu.
Ulkolinja: Jumalan lahja Erdoganille. Nainen ja mies istuvat kodissa, seinällä Turkin lippu. Kuva: Yle Kuvapalvelu Ulkolinja,Ulkolinja: Jumalan lahja Erdoganille

Arkistomatka: Raakel Lignellin Berliini

Yle Teema klo 22.25
Katso ohjelma Areenassa tästä
Maailma avautui aivan uudella tavalla Mikkelin helluntailaispiireistä olevalle nuorelle viulistille, kun hän aloitti musiikin opiskelun Berliinissä. Siihen kuului kovaa juhlintaa, ja myös seksuaalista väkivaltaa ja ahdistelua. Aamuyöllä 10. marraskuuta 1989 Raakel lähti viulun kanssa muurille, kun tuhannet ihmiset velloivat sen yli idästä länteen. Yle Areena toistaiseksi.

Raakel Lignell soittamassa viulua Berliinissä
Arkistomatka: Raakel Lignellin Berliini. Raakel Lignell soittamassa viulua Berliinissä Kuva: Juha Suomalainen / Yle asiaohjelmat,Arkistomatka: Raakel Lignellin Berliini

Parayleisurheilun MM

Yle Areena klo 20.00 ja Yle TV2 klo 23.30
Katso ohjelma Areenassa tästä
Parayleisurheilun MM-mitaleista kisataan Dubaissa 7.-15.11. Suomalaisten menestystoiveita pitää yllä joukkue, jossa nähdään muun muassa ratakelaajat Leo-Pekka Tähti, Toni Piispanen sekä Amanda Kotaja. Kisoja selostaa Tuomas Törrönen yhdessä asiantuntija Esa-Pekka Mattilan kanssa. Ensimmäisen päivän ohjelmassa mm. Leo-Pekka Tähden (T54) ja Amanda Kotajan (T54) luokkien 100 m alkuerät, Toni Piispasen (T51) luokan 100 m finaali sekä Petteri Peitson (F11) luokan kuula.

PERJANTAI 8.11.

Nenäpäivä

Yle TV1 klo 19.00 ja Yle TV2 klo 20.30
Katso ohjelma Areenassa tästä
Nenäpäivä auttaa maailman lapsia ja viihdyttää katsojia koko illan kahdella kanavalla. Illan aikana tutustutaan Nenäpäivän avustuskohteisiin ja nähdään upeita esityksiä muun muassa Anna Puulta, Tuure Kilpeläiseltä sekä Robin Packalenilta. Mukana menossa on myös Tuure Boelius, Seksikäs-Suklaa, Armi Toivanen ja Mikko Alatalo. Juontajina Susanna Laine, Jenni Kokander ja Janne Kataja. Lähetys siirtyy klo 20.30 Yle TV2:lle. Suorassa lähetyksessä on ohjelmatekstitys.

Nenäpäivän koostekuva
Nenäpäivä. Nenäpäivän koostekuva Kuva: Yle Kuvapalvelu Nenäpäivä

Kino: A Bigger Splash (12)

Yle Teema klo 21.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
(Bigger Splash) Tilda Swintonin ja Ralph Fiennesin tähdittämä elokuva rock-tähdestä ja elokuvantekijästä, jotka viettävät idyllistä lomaa aurinkoisella italialaisella saarella, kunnes vanhan ystävän ja tämän tyttären yllätysvierailu nostaa monenlaisia tunteita pintaan. Pääosissa Tilda Swinton, Ralph Fiennes, Matthias Schoenarts ja Dakota Johnson. Ohjaus: Luca Guadagnino. (Italia/Ranska 2015) HD. Yle Areena 14 vrk.

Ralph Fiennes och Tilda Swinton flirtar med varandra
Kino: A Bigger Splash. Ralph Fiennes och Tilda Swinton flirtar med varandra Kuva: © 2015 / Frenesy Film Company

Yle Live: Bananarama

Yle Teema klo 23.10
Katso ohjelma Areenassa tästä
(Bananarama: The Original Line-Up Tour) Brittiläinen Bananarama oli 1980-luvun menestynein tyttöbändi. Ennätykselliset 32 Top 50 -hittiä, kuten Venus, Robert De Niro's Waiting, Cruel Summer ja Love in the First Degree. Vuoden 2017 loppuunmyyty 22 konsertin The Original Line Up Tour toi alkuperäisen kolmikon (Siobhan Fahey, Keren Woodward ja Sara Dallin) yhteen lähes 30 vuoden tauon jälkeen. Kyseessä oli myös kolmikon ensimmäinen yhteinen kiertue. Loistavasti sujuneen Britannian-kiertueen jälkeen Bananarama keikkaili vielä myös USA:ssa. Tämä konsertti kuvattiin Lontoon Hammersmith Apollo-teatterissa 29. marraskuuta 2017. HD. Yle Areena 30 vrk.

Bananaraman laulajat lavalla
Yle Live: Bananarama. Bananaraman laulajat lavalla Kuva: Yle Kuvapalvelu Yle Live,Yle Live: Bananarama

LAUANTAI 9.11.

Saamen tyttäret ja Saamen tyttäret eivät taivu

Yle Radio Suomi klo 12.15 ja Yle Radio 1 su 10.11. klo 18.00 + Yle Areena
Saamen tyttäret -lyhytdokumenttisarjassa ja Saamen tyttäret eivät taivu -radiodokumentissa saavat suunvuoron tämän päivän saamelaisnaiset. He kertovat omasta elämästään ja arjestaan sekä saamelaisuudestaan, sen merkityksestä ja tulevaisuudesta.

Radio Suomessa kuultavassa 6-osaisessa Saamen tyttäret -sarjassa kurkistetaan tämän päivän saamelaisnaisten elämään, arvoihin ja kulttuurin aarteisiin. Ensimmäisessä jaksossa tavataan viestinnän ammattilainen Erja Morottaja, joka vaatii suoraa puhetta saamelaisuudesta.

Yle Radio 1:ssä kuullaan pidempi radiodokumentti Saamen tyttäret eivät taivu. Etelän vetelä lähtee ihastelemaan pohjoista Suomea poroineen ja avarine maisemineen mutta törmääkin omaan tietämättömyyteensä. Kohtaamiset saamelaisten naisten kanssa täyttävät matkapäiväkirjaa oivalluksilla ja aivan uudella tiedolla. Nuoret saamelaisnaiset jaksavat taistella pystypäin elämäntapansa ja kulttuurinsa puolesta.

Täällä Berliini! Radion mukana Berliinin muurilla

Yle Radio 1 klo 17.10 + Yle Areena
Kuuntele ohjelma Areenassa tästä
Arkistodokumentti, jossa on hyödynnetty radioarkiston aarteita vuosilta 1950-89. Dokumentin musiikkina on käytetty saksalaisten säveltäjien säveltämää ja Berliinin Filharmonikoiden esittämää musiikkia. Toimittajina Jukka Mikkola ja Jukka Kuosmanen. Äänitteillä esiintyvät mm. Leo Meller (1950 ja 1955), John F. Kennedy (1963), Eero Saarenheimo (1972), Juha Virkkunen (1973), Matti Hara (1973), Erich Honecker (1973), Peter von Bagh (1974), Atte Blom (1974), Yrjö Lautela (1977), Hannu Taanila (1983), Teppo Tiilikainen (1987) ja Ronald Reagan (1987).

Huom! Samana iltana, lauantaina 9.11. klo 19-22 Yle Radio 1:n puhelinlinjat aukeavat ja yleisöllä on mahdollisuus muistella DDR:ää suorassa puhelinkontaktilähetyksessä Berliinin muurista 30 vuotta: Mitä muistat DDR:stä? Lisäksi Berliini-kokonaisuuteen kuuluu 4 x 20 minuuttinen radio-ohjelmasarja Aikamatka läpi jaetun Berliinin, joka kuullaan Yle Radio 1:ssä torstaisin 17.10. - 7.11.2019 klo 17.10.

Avara luonto: Eläinmaailman dynastiat

Yle TV1 klo 18.45
Katso ohjelma Areenassa tästä
(Dynasties 5 x 60) Neljän vuoden aikana kuvatussa suursarjassa seurataan viiden tunnetun eläinlajin laumaelämää, henkiinjäämiskamppailua ja valtataisteluja. Luonnossa voittajaksi selviytyy lajinsa vahvin ja ovelin, mutta huipullakin laumanjohtaja saa koko ajan pelätä itseään nuorempia kilpailijoita, jotka jonain päivänä nousevat kapinaan. Tuotanto: BBC, Iso-Britannia. Yle Areena 45 vrk.

Lue lisää tästä

Luontosarjassa seurataan viiden eläimen laumaelämää.
Avara luonto: Eläinmaailman dynastiat. Luontosarjassa seurataan viiden eläimen laumaelämää. Kuva: Stefan Christmann Yle TV1,Avara luonto: Eläinmaailman dynastiat

One for the Money - ensin rahat (12)

Yle TV2 klo 20.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
(One For The Money) Janet Evanovichin suosittuun romaanisarjaan perustuva letkeä rikoskomedia, jossa rämäpäinen Jerseyn tyttö Stephanie Plum päättää rahapulassaan ryhtyä palkkionmetsästäjäksi samalla kun hän arpoo kahden ihastuksensa, poliisi Joe Morellin ja viekoittelevan vaarallisen Rangerin välillä. Pääosissa Katherine Heigl, Jason O'Mara, Daniel Sunjata ja John Leguizamo. Ohjaus Julie Anne Robinson. (One for the Money, USA 2012) HD. Yle Areena 30 vrk.

Teemalauantai: Kasaria!

Yle Teema klo 20.00

Olkatoppauksia, kajalia, rumpukoneita ja mahtava meininki. Eighties is back! Teemalauantaissa Duran Duran, Sing Street ja Culture Club. HD

Duran Duran: There's Something You Should Know klo 20.01
Katso ohjelma Areenassa tästä
(Duran Duran: There's Something You Should Know) 1980-luvun alun uusromantikkojen tarina, täynnä yletöntä kasarityyliä, suuria pophittejä, menestystä, ristiriitoja, jet set -elämää sekä Duran Duranin jäsenten rehellistä muistelua. Ohjaus Zoe Dobson. Ensiesitys. (Britannia 2018) HD. Yle Areena 30 vrk.

Kino: Sing Street klo 21.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
(Sing Street) 1980-luvun nuhruisessa Dublinissa 14-vuotias Conor perustaa bändin tehdäkseen vaikutuksen kadulla näkemäänsä salaperäiseen tyttöön. Once-elokuvan ohjaajan John Carneyn uusi vastustamaton musiikkielokuva, jossa soi kasarimusiikki The Curesta Duran Duraniin. Pääosissa Ferdia Walsh-Peelo, Kelly Thornton ja Maria Doyle Kennedy. Ensiesitys. (Irlanti 2016) HD. Yle Areena 14 vrk.

Culture Club: Live at Wembley klo 22.41
Katso ohjelma Areenassa tästä
(Culture Club: Live At Wembley) 1980-luvun poplegenda Culture Club kokoontui vuonna 2014 Boy Georgen johdolla yhteen alkuperäisessä kokoonpanossaan. 60 konserttia käsittäneen menestyksekkään maailmankiertueen jälkeen yhtye palasi kotimaisemiin Lontoon Wembley-areenalle vuonna 2016. Boy George, Roy, Mikey ja Jon tarjoilevat hienon keikan mahtavan puhallinosaston ja taustalaulajien kanssa.Mukana mm. Karma Chameleon, Do You Really Want To Hurt Me?, Miss Me Blind ja In the Church of a Poison Mind. Yle Areena 30 vrk.

Ferdia Walsh-Peelo 1980-luvun kuteissa laulamassa elokuvassa Sing Street
Kino: Sing Street. Ferdia Walsh-Peelo 1980-luvun kuteissa laulamassa elokuvassa Sing Street Teemalauantai,Sing Street,Ferdia Walsh-Peelo

SUNNUNTAI 10.11.

Kino Klassikko: Rosvopäällikkö Salvatore Giuliano (12)

Yle Teema klo 12.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
(Salvatore Giuliano) Elokuvaklassikko 1940-luvun lopulla kansansankariksi nousseesta sisilialaisesta rosvosta, jolle tuntui olevan käyttöä niin poliitikoilla, poliiseilla kuin mafialla. O: Francesco Rosi. (Salvatore Giuliano, Italia 1962) HD. Yle Areena 30 vrk.

Mies pitää toista kauluksista kiinni mustavalkoisessa kuvassa
Rosvopäällikkö Salvatore Giuliano. Mies pitää toista kauluksista kiinni mustavalkoisessa kuvassa Kuva: Intra Movies srl. / Yle Kuvapalvelu elokuvat,Rosvopäällikkö Salvatore Giuliano

The Corporate Coup D'État

Yle Fem klo 22.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
Jos tavallisesta ihmisestä tuntuu siltä, että nykyään suuryritykset ohjailevat hänen elämäänsä, ajatus ei valitettavasti ole välttämättä väärä. Donald Trumpin valinta Yhdysvaltain 45. presidentiksi saattoi ehkä yllättää osan ihmisistä, mutta oikeastaan Trump on seurausta jo 45 vuotta sitten alkaneesta vallankaappauksesta. Ohjaaja: Fred Peabody, Kanada, 2018. Ohjelma julkaistaan Yle Areenassa jo ma 4.11. Yle Areena 90 vrk.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua