Hyppää pääsisältöön

Beecham House – näyttävä brittidraama 1700-luvun lopun Delhissä

Brittidraama seuraa entisen sotilaan ja hänen läheistensä elämää 1700-luvun lopun Intiassa.
Brittisarjan päärooleissa näyttelevät Dakota Blue Richards (vas.), Tom Bateman ja Pallavi Sharda. Brittidraama seuraa entisen sotilaan ja hänen läheistensä elämää 1700-luvun lopun Intiassa. Kuva: ITV/Freemantle Yle TV1,Tom Bateman,Dakota Blue Richards,Pallavi Sharda,Beecham House

TV1 tiistaisin 12.11. - 17.12.2019 klo 19.00 - 19.50, Areenassa 90 päivää

Intia oli 1700-luvun lopulla eurooppalaisten kauppakomppanioiden kiistakapula. Erityisesti Ranska ja Englanti kamppailivat kaupan herruudesta. Oman aseman varmistamiseksi turvauduttiin häikäilemättömiin keinoihin ja sotatoimiin.

Osa briteistä ei arvostanut riistoa harjoittavia kauppakomppanioita, vaan halusi tehdä rehtiä kauppaa Intian ehdoilla ja intialaista kulttuuria kunnioittaen.

Entinen sotilas John Beecham (Tom Bateman, Vanity Fair – turhuuden turuilla) on jättänyt Itä-Intian kauppakomppanian taakseen kolme vuotta sitten.

Mies on viettänyt vuosia teillä tietymättömillä, mutta nyt hän asettuu asumaan komeaan intialaiskartanoon Delhiin. Beecham ryhtyy luomaan suhteita valtaapitäviin, jotta hän saisi luvan ryhtyä yksityiseksi kauppiaaksi.

Brittidraamasarja 1700-luvun lopun Intiasta.
Henrietta Beecham (Lesley Nicol, vas.) saapuu poikansa perässä Delhiin. Mukana on matkannut perheystävä Violet (Bessie Carter). Brittidraamasarja 1700-luvun lopun Intiasta. Kuva: Kerry Monteen Yle TV1,Beecham House

John Beecham on kutsunut kartanoo päättäväisen Henrietta-äitinsä (Lesley Nicol, Downton Abbey), jota Intian ilmasto ja tavat koettelevat. Äiti on haltioissaan, kun hän saa myös Daniel-poikansa (Leo Suter, Victoria) maisemiin.

Brittiläinen draamasarja Beecham House (12) kuvaa John Beechamin, hänen perheensä, ystäviensä ja vihollistensa tarinan.

Onko sotilasmenneisyys kunnianhimoisen miehen esteenä? Ranskan valtion edustaja epäilee Beechamin aikeita, vain omat maanmiehet tuntuvat luotettavilta. Kannattaako heihinkään luottaa tiukan paikan tullen?

Lisäksi Beechamilla on suuri salaisuus, jota hän varjelee hengellään. Mistä on kysymys?

Kuusiosaisen draamasarjan muissa rooleissa näyttelevät Dakota Blue Richards (Nuori Morse), Lara Dutta, Marc Warren (The Musketeers), Bessie Carter (Les Miserables), Grégory Fitoussi (Mr Selfridge), Viveik Kalra, Adil Ray, Goldy Notay, Shriya Pilgaonkar ja Kulvinder Ghir.

Beecham House. Ohjaus: Gurinder Chadha. Idea ja käsikirjoitus: Gurinder Chadha ja Shahrukh Husain. Tuotanto: Bend It TV, ITV, Britannia, 2019.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.